forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy pamiętnik..
Autor Wiadomość
Madeleine 
Nowicjusz
Po prostu ja;)

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 17:45   

No ja też trzymam te pamiętniki, bo jednak trochę tam popisałam, ale nie mogę się jakoś zmusić do pisania regularnie, trudno, nie będę się miała z czego pośmiać za kilka lat :) .

Rdstein 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 17:53   

Sam zamierzam pisać dziennik, nie ze względów towarzyskich, ale podobno tak można sobie
zwiększyć porządnie IQ. Podobno zasłyszałem, że można w ten sposób przedłużyć długość życia.
http://lepsze.net/150
Według mnie naprawdę warto. Choćby spróbować.

Przystojniaczek 
Nowicjusz
Przystojniaczek

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 07:23   

Justyska18 napisał/a:
mama go znalizla i PRZECZYTALA

No widzisz,takie ryzyko

yvette 
Nowicjusz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 07:27   

Piszę - będę miała się z czego śmiać jak będę strasza. Nie zastąpi prawdziwego przyjaciela.
Chyba że ktoś ma umiejętność porozumiewania się telepatycznie z zeszytem albo umie mówić w jego języku.
Zaraz wypróbuje.
"Hej zeszyt, w ostatnim odcinku 'Mody na sukces' Szila zabiła Brooke! Nikt mnie nie rozumie! ;< Pożyczysz różową żyletkę?!"

Rdstein 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 08:10   

yvette napisał/a:
"Hej zeszyt, w ostatnim odcinku 'Mody na sukces' Szila zabiła Brooke! Nikt mnie nie rozumie! ;<

Nie żartuj?! AAa, już padam martwy. Nie, do końca życia będę nosił żałobę.. Buuuu..
Gdyby tak się stało, miliony widzów kultowego serialu poszło by w obłęd.
Np. moja babcia ^^
Już za dużo pozwolili sobie, "uśmiercając" w piecu (Ale tak typowo dla Mody na Sukces) Richa, który później okazało się, że z niego wyszedł. Ja już myślałem dzwonić do nich "Ludzie! Moja babcia dostanie zawału! Ożywcie Richa!" ale widać, że więcej musiało być przypadków takiego załamania..

Wracając do tematu, to pamiętnik nie może być przyjacielem.
- Pamiętniczku, pójdziemy razem na spacer.. Pamiętniczku.. co ty tak milczysz.. PAMIĘTNICZKUUU!!!

Chyba że się ma schizofremię czy inną formę obłąkania. Wtedy nawet ściana przemówi.
Pamiętnik może służyć do zwieżenia się z tajemnicy

- Pamiętniczku, oto mój sekret, ale nikomu nie mów. Proszę, to ważne, muszę się tym komuś zwierzyć.. Ok, walę z mostu. Zakochałem się w Brooke.. Jak myślisz.. Gdy Rich się dowie to będzie zły?

Może też być w formie zapisków wyrażających nasze myśli.

Wielki93 
Nowicjusz
Just Wielki

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 21:20   

Miałem pisać ale zrezygnowałem.

monika123
Nowicjusz

Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 08:26   

ja pisze pamietnik i czuje sie dobrze chociaż może on nie zastepuje przyjaciela prawdziwym przyjacielem jest człowiek a pamietnik jest podrzedny ale skuteczny.

Hermenegilda 
Początkujący
krzykacz

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 09:39   

Nie piszę pamiętnika. Przyjaciela już mam, nie czuję potrzeby zwierzania się kartce papieru. Ale za to mam zeszyt, do którego wpisuję cytaty, które mi się podobają, wklejam wycinki z gazet, oraz inne mnóstwo i jeszcze trochę rzeczy (bilety, ulotki itp.), które są związane z jakimiś wydarzeniami (wyjazd gdzieś tam, koncert jakiś tam:) ).
(;

Jokatka 
Nowicjusz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 21:48   

Piszę pamiętnik od ponad roku, bo nie mam się komu wyżalić. Mimo to uważam, że zeszyt nie może zastąpić przyjaciół. Mogę się wyżalić, ale mnie nie pocieszy i nie poradzi mi. Uważam to jednak za lepsze niż zwierzanie się przypadkowym osobom. Wypróbowałam kilka razy, chwilowo sobie ulżyłam, a potem były konsekwencje typu: wie cała klasa. Pamiętnik się nie wygada. Wprawdzie ktoś może przeczytać (brat kiedyś dorwał, ale zbyt wile nie zdążył się dowiedzieć, starczyło jednak czasu na potwierdzenie jego pewnych podejrzeń), ale wystarczy dobre ukrycie, żeby wyeliminować to zagrożenie.

Ervisha 
Początkujący

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 16:48   

Ja piszę bo to dla mnie przyjemność a nie obowiązek

CzikiBum. 
Początkujący
Złośnica.

Wysłany: Sro Paź 15, 2008 19:05   

piszę, i to chyba już od czwartej klasy podstawówki.
mam nawet specjalną szafkę na pamiętniki. ;d

Comfit 
Nowicjusz
Kinia

Wysłany: Sro Paź 15, 2008 19:22   

Ja tez pisze pamiętnik ale nie widze w nim przyjaciela. Pisze go tylko dlatego ze czasami w głowie tyle myśli ze nie moge ich poukładać i musze przelać je na papier czyli do pamietnika:)

Natalkaaa 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 15:09   

. Piszę , ale myśle że on nie zastąpii nigy przyciajela . Z pamiętnikiem nie wyjdziesz na spacer ;D :crazy:

Thief
Początkujący

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 15:11   

No co za głupie pytanie.. jak może zastąpic przyjaciela.. chyba tylko osobie która z nikim sie nie zadaje moze zastąpic przyjaciela... Ale do pamiętnika piszesz jak chcesz coś upamiętnic z życia, a nie mu się wyżaliĆ... bo co ci taki odpowie? Jeszcze cię pokaleczy ostrymi kartkami i wtedy bedzie: Głupi Pamiętniku!

Ervisha 
Początkujący

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 20:09   

Jak już ktoś wcześniej na pisał pamiętnik to pamiątka a ja durna jeden w chwili złości pocięłam i wyrzuciłam bo był regularnie czytany przez siostrę. :( :(:(:(:(:(:(:(:( (nie dało się go schować bo miałam z nią pokój) strasznie tego żałuję bo zniszczyłam swoje wspomnienia :( teraz nie pamiętam wielu wydarzeń z tamtych lat :(

Odpowiedz do tematu