Wysłany: Sob Mar 15, 2008 11:35
znajomy266, ciesze się, że Ci się udało Mściborku, myślę, że jeśli już zdecydowałeś, się powiedzieć przyjaciołom to z przyjaciółką będzie Ci łatwiej, bo to np nie zmieni waszych relacji. Co innego z przyjacielem, on juz zawsze będzie miał jakieś opory i bedzie się zastanawiał, czy nic do niego nie czujesz. Ja mam kilka przyjaciół homoseksualistów. Np. moja bliska przyjaciółka jest lesbijką no ale pewnie ja mam na to trochę inne widzenie, bo ja lubię obie płcie. No i chyba powinieneś pomyśleć o rodzicach, żeby i im to powiedzieć, ja powiedziałam mojej matuli i jestem z tego dumna.
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 99 Skąd: Z Francji
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 12:38
Prawdziwi przyjaciele zaakceptuja to.
Moze powiedz im to jak bedziecie razem we trojke. Wyjasnij przyjacielowi tez, ze niech sobie nic nie mysli.
Zawsze bedzie ryzyko, ze ktores z nich odrzuci Cie, ale mowie, prawdziwi przyjaciele by tego nie zrobili.
Pozdrawiam i trzymam kciuki
_________________ Nous vivons dans une societe dans laquelle presque seule l'apparence compte.
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 247
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 00:08
znajomy266 napisał/a:
Dziękuję wszystkim forumowiczą, a najbardziej: Mściborek, cmvcmv, Patryk392, Iwonaaa, Oska, Lirael, niunia16, honey_girl, LadyInsane oraz Jenova
Niestety z przyjacielem będzie trudniej, ale jeżeli się z motywuje i nabiorę odwagi.
Nie ma za co
Musisz się dobrze zmotywować, bo rozmowa z przyjacielem może być i pewnie będzie trudniejsza. A okłamywać go nie powinieneś. Skoro przyjaciółce się odważyłeś powiedzieć, to teraz łatwiej Ci przyjdzie wyznanie tajemnicy przyjacielowi.
Powodzenia!
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 00:42
znajomy266 napisał/a:
Dziękuję wszystkim forumowiczą, a najbardziej: Mściborek, cmvcmv, Patryk392, Iwonaaa, Oska, Lirael, niunia16, honey_girl, LadyInsane oraz Jenova
Niestety z przyjacielem będzie trudniej, ale jeżeli się z motywuje i nabiorę odwagi.
Niema za co No z przyjacielem będzie dużo trudniej
ale jeżeli jest dobrym przyjacielem to powinien to zrozumieć, powiedz mu że nic do niego nie czujesz (poza przyjaźnią) i powinien zrozumieć. )
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
MOIM ZDANIEM jesli masz prawdziwych przyjaciol to nigdy ciebie nie zostawią nawet jesli jestes innej orientacji, mam przyjaciela geja mial podobny problem lecz w koncu mi powiedzial i jeszcze lepiej sie dogadujemy
Pomógł: 2 razy Wiek: 16 Dołączył: 22 Mar 2008 Posty: 40 Skąd: Nibylandia
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 22:30
Mi kumpel z klasy powiedział, bo wie że może mi to powiedzieć, że się nie wygadam i że będę go traktował normalnie. I tak jest, nic sie nie zmieniło między nami, jest tylko kumplem z klasy którego traktuje jak każdego innego kumpla. Ostatnio mówi to coraz większej ilości osób, ale tylko tym którym może to powiedzieć czyli że go nie wydadzą
Zawsze lepiej komuś powiedzieć Ja do homo nic nie mam ;p
_________________ "może to ostatnia chwila, może to po mnie zostanie, rymowanie nawijanie i zwrotek skladanie, zielone jak jaranie, w niepamięc rzucisz wersem, rap plus ekipa równa się szczęście
takie mam podejście i taki pozostane"
Raczu 2008
Hej, Mściborek. Wiesz, miałem podobny problem do Twojego. Zastanawiałem się, czy nie powiedzieć mojej przyjaciółce, chciałem by znała mnie naprawdę w 100%. Jednak coś mnie nagle powstrzymało, a po kilku miesiącach nasza wielka do tej pory przyjaźń rozpadła się. I nie żałuję, że nie powiedziałem. Dlatego dobrze ci radzę: mów tylko wtedy, kiedy naprawdę musisz i tylko najbardziej zaufanym osobom.