forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy powiedziec przyjacielowi??
Autor Wiadomość
Mściborek 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 01:52   Czy powiedziec przyjacielowi??

od jakiegoś czasu czuje,ze mam potrzebe powiedzenia komus, ze jestem gejem, po prostu wyrzucenia tego z siebie Nie chodzi mi o to, zebym powiedzial to na forum internetowym. W swoim życiu mam przyjaciela i przyjaciólke naprawde mi bliskich. Nikt nie wie o mojej orientacji. Przyjaciolce nie powiem, bo jakośmam opory, a przyjacielowi chyba predzej mi to wyjdzie (nie dlatego, ze cos bym z nim chcial zrobic i nie dlatego, ze kocham go milosci partnerska, aczkolwiek nie mowie, ze nie chcialbym, zeby mnie nie przytulil tak jak przyjaciel) ale nie wiem jak on na to zareaguje a dokladniej jakie bedie zdanie o mnie i czy to nie wplynie na nasze relacje. itp?? jak myślicie??

cmvcmv 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 08:26   

Ja myślę że napewno w jakiś sposób wpłynie, mniej lub bardziej ale na pewno w jakiś sposób tak. Myślę że lepiej byś zrobił jakbyś powiedział przyjaciółce, trzymam kciuki ;)

Milano 
Przyjaciel forum
ehem... x]

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 08:31   

Takie rzeczy lepiej jest zachować w tajemnicy (chyba że masz wyrozumiałych przyjaciół)
Ja też trzymam kciuki :peace:

Iwonaaa 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 10:42   

cmvcmv napisał/a:
Myślę że lepiej byś zrobił jakbyś powiedział przyjaciółce,

Też tak myślę,bo przyjaciel może sie "przestraszyć".Może pomyśleć,że chcesz abyście nie byli tylko przyjaciółmi i może się oddalić od Ciebie.

znajomy266 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 12:13   

ehh, ja stoje przed tym samym wyborem, przyjacielowi raczej nie powiem (na razie) ze względów wiadomo jakich, ale przyjaciolce to raczej dzisiaj oświadcze. Ona chciałą być moją dziewczyną więc nie wiem jak to przyjmie :/ Mściborek, trzymam też kciuki i za Ciebie. :respekt:

Oska
[Usunięty]

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 13:29   

Myślę, że to by popsuło wasze układy.
Pomyśli, że na coś liczysz w stosunku do niego i zacznie się oddalać.

Lirael
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 16:32   

Jeśli to są Twoi PRAWDZIWI przyjaciele to powinni zaakceptować Ciebie takim jakim jesteś..

Jak jesteście zgrani to spotkajcie się we 3 i powiedz im to na raz.. wtedy on nie będzie się czuł dziwnie.

Jeśli jednak sa to tylko dobrzy znajomi to uważaj..

niunia16
Praktykant

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 16:35   

Ja bym na twoim miejscu prędzej powiedziała koleżance, bo kolega może dziwnie zareagowac :/

honey_girl 
Początkujący
fucking.princess

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 16:46   

nie musisz odrazu mówić swoim przyjacielą, że jesteś gejem. tylko np. zapytaj się ich wprost co sądzą o gejach/albo co by zrobili gdyby mieli przyjaciela geja albo przyjaciółkę lezbę ? i wtedy poznasz ich zdanie na ten temat. i będziesz wiedział komu możesz bardziej zaufać i powierzyć ten sekret. ; ) skoro faktycznie zasługują na tytuł 'przyjaciela' to powinni Cię zrozumieć. I twoja orientacja nie powinna popsuć tych przyjaźnij.

Mściborek 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:48   

Dziekuje wszystkim za trzymanie kciuków, ale coraz bardziej mam mieszane uczucia czy powiedzieć, czy nie... Boję sie troche, że może sie popsuc cos miedzy nami, aczkolwiek uważam ich za prawdziwych przyjaciól... Sam juz teraz nie wiem:/ Znajomy266-mam nadzieje, ze tobie się udalo:))

LadyInsane 
Znawca

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:57   

Na Twoim miejscu predzej bym powiedziala tej przyjaciolce. Ale jak jej sie podobasz to moze sie zawiesc. :p
Jesli to Twoi prawdziwi przyjaciele i im ufasz nie beda Cie oceniac itp.

Mściborek 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:54   

LadyInsane napisał/a:
. Ale jak jej sie podobasz to moze sie zawiesc. :p

To sobie z nią wyjaśniliśmy, ze innej milości niż takiej jaką są zwiozani przyjaciele nie będzie:) wiem, ze nie można tego tak zagwarantować, ale myśle, ze nie grozi mi z jej stron milość:P

LadyInsane 
Znawca

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:57   

Mściborek napisał/a:
grozi mi z jej stron milość:P

GROZI? xd. ! No łaadnie hehe.
Ale powodzenia zycze.. ^^

Jenova 
Początkujący

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 00:19   

Szczerość jest najważniejsza w przyjaźni. Ale niestety w niektórych sprawach jest ona bardzo trudna. Nawet jeśli są prawdziwymi przyjaciółmi to raczej źle to przyjmą, bo będzie to dla nich szok. Szczególnie nie zręcznie będzie się czuć zapewne przyjaciel, więc rzeczywiście lepiej by było gdybyście się spotkali wszyscy w trójkę i wtedy im to powiesz. Trzymam kciuki aby się jakoś ułożyło;)

znajomy266 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 01:53   

:yahoo: Z kochaną przyjaciółką się udało, bo jest tolerancyjna. Niestety nie mogłem tego powiedzieć prosto w oczy, ponieważ nie jestem na tyle odważny. Rozmawiałem z nią na GG. Jak ona to napisała:
Cytat:
Ola 00:55:16 Nic się nie stało..
Ola 00:55:42 I to było takie straszne? Mam wielu przyjaciól odmiennej orientacji i dla mnie to nie sprawia róznicy...
Ola 00:55:47 Dalej jesteś moim przyjacielem

Dziękuję wszystkim forumowiczą, a najbardziej: Mściborek, cmvcmv, Patryk392, Iwonaaa, Oska, Lirael, niunia16, honey_girl, LadyInsane oraz Jenova
Niestety z przyjacielem będzie trudniej, ale jeżeli się z motywuje i nabiorę odwagi.

Odpowiedz do tematu