Wysłany: Pią Mar 14, 2008 01:52 Czy powiedziec przyjacielowi??
od jakiegoś czasu czuje,ze mam potrzebe powiedzenia komus, ze jestem gejem, po prostu wyrzucenia tego z siebie Nie chodzi mi o to, zebym powiedzial to na forum internetowym. W swoim życiu mam przyjaciela i przyjaciólke naprawde mi bliskich. Nikt nie wie o mojej orientacji. Przyjaciolce nie powiem, bo jakośmam opory, a przyjacielowi chyba predzej mi to wyjdzie (nie dlatego, ze cos bym z nim chcial zrobic i nie dlatego, ze kocham go milosci partnerska, aczkolwiek nie mowie, ze nie chcialbym, zeby mnie nie przytulil tak jak przyjaciel) ale nie wiem jak on na to zareaguje a dokladniej jakie bedie zdanie o mnie i czy to nie wplynie na nasze relacje. itp?? jak myślicie??
Ja myślę że napewno w jakiś sposób wpłynie, mniej lub bardziej ale na pewno w jakiś sposób tak. Myślę że lepiej byś zrobił jakbyś powiedział przyjaciółce, trzymam kciuki
_________________ Life is to be lived, not analyzed, time is to be used, not wasted.
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 12:13
ehh, ja stoje przed tym samym wyborem, przyjacielowi raczej nie powiem (na razie) ze względów wiadomo jakich, ale przyjaciolce to raczej dzisiaj oświadcze. Ona chciałą być moją dziewczyną więc nie wiem jak to przyjmie Mściborek, trzymam też kciuki i za Ciebie.
Oska [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 13:29
Myślę, że to by popsuło wasze układy.
Pomyśli, że na coś liczysz w stosunku do niego i zacznie się oddalać.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 214
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 16:46
nie musisz odrazu mówić swoim przyjacielą, że jesteś gejem. tylko np. zapytaj się ich wprost co sądzą o gejach/albo co by zrobili gdyby mieli przyjaciela geja albo przyjaciółkę lezbę ? i wtedy poznasz ich zdanie na ten temat. i będziesz wiedział komu możesz bardziej zaufać i powierzyć ten sekret. ; ) skoro faktycznie zasługują na tytuł 'przyjaciela' to powinni Cię zrozumieć. I twoja orientacja nie powinna popsuć tych przyjaźnij.
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:48
Dziekuje wszystkim za trzymanie kciuków, ale coraz bardziej mam mieszane uczucia czy powiedzieć, czy nie... Boję sie troche, że może sie popsuc cos miedzy nami, aczkolwiek uważam ich za prawdziwych przyjaciól... Sam juz teraz nie wiem:/ Znajomy266-mam nadzieje, ze tobie się udalo:))
Na Twoim miejscu predzej bym powiedziala tej przyjaciolce. Ale jak jej sie podobasz to moze sie zawiesc. :p
Jesli to Twoi prawdziwi przyjaciele i im ufasz nie beda Cie oceniac itp.
_________________ Ludzie powodują wypadki, wypadki powodują ludzi
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 18:54
LadyInsane napisał/a:
. Ale jak jej sie podobasz to moze sie zawiesc. :p
To sobie z nią wyjaśniliśmy, ze innej milości niż takiej jaką są zwiozani przyjaciele nie będzie:) wiem, ze nie można tego tak zagwarantować, ale myśle, ze nie grozi mi z jej stron milość:P
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 247
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 00:19
Szczerość jest najważniejsza w przyjaźni. Ale niestety w niektórych sprawach jest ona bardzo trudna. Nawet jeśli są prawdziwymi przyjaciółmi to raczej źle to przyjmą, bo będzie to dla nich szok. Szczególnie nie zręcznie będzie się czuć zapewne przyjaciel, więc rzeczywiście lepiej by było gdybyście się spotkali wszyscy w trójkę i wtedy im to powiesz. Trzymam kciuki aby się jakoś ułożyło;)
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 01:53
Z kochaną przyjaciółką się udało, bo jest tolerancyjna. Niestety nie mogłem tego powiedzieć prosto w oczy, ponieważ nie jestem na tyle odważny. Rozmawiałem z nią na GG. Jak ona to napisała:
Cytat:
Ola 00:55:16 Nic się nie stało..
Ola 00:55:42 I to było takie straszne? Mam wielu przyjaciól odmiennej orientacji i dla mnie to nie sprawia róznicy...
Ola 00:55:47 Dalej jesteś moim przyjacielem
Dziękuję wszystkim forumowiczą, a najbardziej: Mściborek, cmvcmv, Patryk392, Iwonaaa, Oska, Lirael, niunia16, honey_girl, LadyInsane oraz Jenova
Niestety z przyjacielem będzie trudniej, ale jeżeli się z motywuje i nabiorę odwagi.