forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy przyjaźń upoważnia do szczerości ponad wszystko?
Autor Wiadomość
martynka_51 
Nowicjusz
maaartynka

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 11:58   Czy przyjaźń upoważnia do szczerości ponad wszystko?

Na początek chciałam Was poprosić o cierpliwość, ponieważ mój wywód może nie być najkrótszy, a chciałabym, abyście wypowiedzieli się co myślicie na ten temat.

Moja psiapsiuła jeszcze z podstawówki ostatnio (no nie tak ostatnio, bo już z pół roku temu) zaczęła spotykać się z pewnym gościem. Kiedyś mieszkali w tym samym bloku i tam się poznali. Kiedy poszłyśmy do liceum okazało się, że chodzi on do rocznika o rok od nas starszego. Na początku nic nie zapowiadało, że się nawetr lubią, a co dopiero będą razem spotykać. Bardzo go nie lubiłam, bo wydaje mi się osobą zarozumiałą i zbyt pewną siebie. Na początku, kieyd okazało się, że są praktycznie sąsiadami nie dogadywali się, on jej strasznie dokuczał. Anka jest szczupłą blondynką w związky z czym nasłuchała się od niego niezliczonej ilości kawałów o głupich blondynkach. Zdarzało się, że jak wiedziała, że kończą razem lekcie ściemniała, że musi jeszcze zostać aby nie musieli razem wracać do domu. Wydawało mi się, że ona go nie znosi ale praktycznie z dnia na dzień nastąpiła zmiana jej nastwienia. Wcześniej Anka nie chciała nawet na niego spojrzeć, to on biegał i zalecał się do niej, a teraz wydaje się niemalze opętana przez niego.

W sumie z początku cieszyłam sie jej szczęścliem, bo wyglądała na prawdę kwitnąco, ale teraz... miesiąc temu on się wyprowadził z Anki bloku. Razem z rodzicami przeprowadzili się do innego, tym razem własnego mieszkania. ANka na początku miała wątpliwości, czy to nei skończy sie dla nich źle, ale o dziwo związek kwitł tak jak nie kwitł jeszcze do tej pory. Niestety ostatnio byłam świadkiem czegoś, czego wolałabym nigdy nie widzieć. Wieczorem wracałam z zajęć z angielskiego i napatoczyłam się przypadkiem na niego. Szedł od storny naszego bloku więc pomyślałam, ze wychodził od Anki. Ta jednak zapytana o spotkanie z nim, powiedziała, że dzisiaj coś mu wypadło. Powiedziałam jej że wydało mi się, że widziałałam go, ale Anka zapewniła mnie że to nie możliwe. W sobotę widziałam jak szedł z inną dziewczyną. Z widzenia wydaje mi się znana, pewnie z naszego osiedla, skoro wtedy widziałam go (a nie był u Anki). Nie rozmawiałam jeszcze z nim, bo nie wiem czy powinnam. Ance też nie chcę mówić, ale czuję że powinnam.

Źle się z tym czuję, bo nie chcę jej oszukiwać, ale z drugiej strony nie chcę aby uznała, że życzę jej źle. Jest tak zakochana, że obawiam się, że prędzej mnie posądzi o kombinatorswo (przecież nigdy go nie lubiłam) niż uwierzy w to co widziałam. NIe mam pojęcia co mam robić, zastanawiam się czy skoro się przyjaźnimy, to upoważnia mnie to do oszustwa (ale pzornie mniej bolącego) czy szczerości (która ją tak skrzywdzi).

Pomóżcie, co mam robić?[/scroll]

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 16:36   

Pogadaj z nim o tym..
i powiedz, żeby się przyznał..
A jesli tego nie zrobi..
Powiedz koleżance..
Przyjaźń = szczerość !

ankamal 
Znawca
SP lover :P

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 16:41   

Mała_Pe napisał/a:
Pogadaj z nim o tym..
i powiedz, żeby się przyznał..
A jesli tego nie zrobi..
Powiedz koleżance..
Przyjaźń = szczerość !

Zgadzam się :?
If it takes you forever I want you to know"

27.04 Koncert SP w Pradze! <3 Belief in dreams :)

*NumberOne* 
Przyjaciel forum
Z Panią Agatą ;)

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 16:53   

martynka_51 napisał/a:
W sobotę widziałam jak szedł z inną dziewczyną.

Doprecyzuj...
Szli tak sobie obok ? Może trzymali się za ręce ? Może objęci ?
To dość ważne , może wysnuwasz zbyt pochopne wnioski ?
Gdyby kumpele mojej dziewczyny ( byłej powiedzmy ) donosiły za każdym razem jak mnie widziały z jakąś koleżanką , to chyba bym pękł ze śmiechu ;)
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi

Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 18:26   

*NumberOne* napisał/a:
martynka_51 napisał/a:
W sobotę widziałam jak szedł z inną dziewczyną.

Doprecyzuj...
Szli tak sobie obok ? Może trzymali się za ręce ? Może objęci ?

No właśnie. To , że szli razem o niczym nie świadczy.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 19:28   

martynka_51, widze jedne wyjscie: dowody.
mozeszsie posunac do dyskretnego sledzenia go, a jesli zlapiesz go na goracym uczynku (czytaj: z inna dziewczyna), cyknij fote i czesc. tylko zeby nie bylo watpliwosci, czy to napewno on. albo niech ta Anka pojdzie z Toba. w kazdym razie musisz miec jakis dowód, moze jakichs innych swiadków?
PS: sory za brak niektórych polskich liter, ale na tym kompie, co akurat jestem, jest tylko "ó", i zeby bylo smieszniej, te polskie litery padly tylko w explorerze.

martynka_51 
Nowicjusz
maaartynka

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 21:11   

Eh... jak szli? Najpierw szli w ten sposób, że ona trzymała mu rękę w kieszeni, później zaczęli się z czegoś śmiać, ona rzuciła mu się na szyję i objęci poszli dalej. Szczerze mówiąc wolałabym aby to była moja nadinterpretacja...

Super zabawka :) uwielbiam takie cosie
http://www.promosfera.pl/...1,53,1009d.html

sammanta91 
Początkujący

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 22:02   

Ja zdecydowanie najpierw porozmawiałbym z nim i próbowała wyjaśnić tę sytację. Wiesz mógł to być zwykły zbieg okolinczości. Mówiąc bez upewnienia o tym swojej przyjaciółce mozę narobić sobie kłopotów i nieprzyjemności. Jeżeli taka sytacja bedzie sie powtarzac z tym chłopakiem, to wtedy zdecydowanie powiedz o tym swojej przyjaciółce.

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować.

martynka_51 
Nowicjusz
maaartynka

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 15:15   

Eh, to znowu ja, chciałabym napisać coś miłego że sytuacja się rozwiązała i że teraz jest wszystko ok, ale... ciężki był ten tydzień. Na dzień dzisiejszy nasza przyjaźć (phi) zawisła na włosku. Rozmawiałam z tym typem, bo już nie wiem jak z nim rozmawiać o tym, że widziałam go i żeby nie oszukiwał a on wyobraźcie sobie poszedł do Anki i naopowiadał głupot, że niby namawiałam go do zerwania z nią. Ale się wkurzyłam. Oczywiście ona uwierzyła jemu, żadne odwołania do przyjaźni nie poskutkowały. Zapanowała między nami cisza, bardzo niezręczna, a ja się boję, że ten bufon zrobi z nią teraz co zechce :( :mur: jestem w jeszcze większej kropce niż byłam. Ale przyznacie, nie zły z niego intrygant... aż się we mnie gotuje... :zly:

Super zabawka :) uwielbiam takie cosie
http://www.promosfera.pl/...1,53,1009d.html

IstnySzatan 
Zaawansowany
wściekła krowa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 09:21   

Tak,przyjaźń to szczerość...pogadaj z tym chłopakiem...Ale tym samym nie możesz ukrywać tego przed koleżanką,w końcu kieedyś się wyda.

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters

Amorek :D 
Początkujący

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 08:51   

no najlepiej najpierw z nim pogadaj a jak sie nie przyzna jej to pogadaj z nią ... i powiedz że to nie dlatego że jej źle życzysz tylko dla jej dobra :)

canz
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 14:53   

rozmowa - jedyne sluszne rozwiazanie

Heidi 
Nowicjusz
poprostu ja

Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 17:05   

dialog czyni cuda

KICIA
Początkujący

Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 17:47   

Pogadaj z tym typem najlepiej przy niej i powiedz mu niech powtórzy jej to o czym z nim gadałaś ciekawe czy powie to samo, czy tez nie... Wiele osób pewnie powie, że to glupie rozwiązanie, ale ja np. bym tak zrobiła....

paolla 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:14   

Wedlug mnie powinas z nim jeszcze raz pogadac i nagrac wasza rozmowe albo go posledzic i zrobic mu fotki z ta inna pana niech twoja przyjaciolka zobaczy jakie z niego ziolko

Odpowiedz do tematu