Wysłany: Czw Lip 31, 2008 20:04 Czy to jest milość, czy to jest kochanie?
Znam go od 5 lat. Wtedy byl moja miloscia. Pierwszym facetem którego kochałam. Taka szczeniacka milosc. Wszytko rozpadlo sie po pół roku. Lecz nadal cos wtedy do niego czulam. On mieszkal jakies 30 km, chodzil do szkoly do innej miejscowosci. Pozniej jakos nasze drogi sie rozeszly, chociaz szczepki kontaktu zostaly. Od jakiegos 1,5 lat zaczelismy ze soba coraz czesciej pisac przez internet. Przezywalam wtedy ciezkie chwile, a on byl jak lekarstwo. Chcial sluchac. Przez ostatnio pol roku spotkalismy sie pare razy. Teraz tesknie za nim, gdy nie moge z nim porozmawiac. Kontakt jest praktycznie codzinny. Chcialam z nim stworzyc taka idealna przyjazn. Nikt o mnie nie wie tyle co on. Nawet moj facet mnie tak dobrze nie zna jak on. Jest dla mnie jak brat i darze go chyba taka miloscia. Jednak.. on dal mi ostatnio do zrozumienia, ze dla niego to jest wiecej niz przyjazn. Twierdzil, ze to wszystko jest za silne..
Teraz nie wiem sama co o tym myslec.
Pomogła: 19 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Sie 2007 Posty: 941 Skąd: bierze się miłość?
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 20:16
Dziwna i trudna sytuacja, powiedz mu że masz chłopaka, że chcesz tylko przyjaźni a jego wyznania mogą to zepsuć, jeśli nie czujesz do niego nic więcej to mu to powiedz. Nie oddawaj na pastwę losu taką przyjaźń... powodzenia
_________________ Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc. xD
On wie prawie wszystko o mnie. Wiec o facecie wie.. W koncu z nim mowie o swoich upadkach i wzlotach. Tylko, ze na ogol miłosc wlasnie niszczy przyjazn.
Dla mnie ta przyjazn stoi wyzej niz milosc.
Trudna, lecz wierzę, że prawdziwa historia. Na pytanie czy to jest przyjaźń czy miłość odpowiedzieć Ci nie możemy. Sama musisz to wszystko przemyśleć i odróżnić te dwa wyjątkowe uczucia.
_________________ "Wiedzieć, że się wie, co się wie, oraz że się nie wie, czego się nie wie- oto prawdziwa wiedza"
Konfucjusz
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 20:53
munequita18, a moze ty go tez kochasz, tylko jeszcze o tym nie wiesz? Skoro on byl twoja pierwsza i wielka miloscia, znasz go tyle czasu, mowisz mu o wszystkim, ufasz bezgranicznie...Czasami wlasnie milosc skrada sie takimi malymi krokami, na poczatku jej nie dostrzegamy, a po jakims czasie dopiero wychodzi na jaw. Powinnas to wszystko przeanalizowac i sie zastanowic. Piszesz, ze mowisz mu o wszystkim, i ze twoj chlopak tak dobrze ciebie nie zna. Wiem, ze boisz sie ryzykowac. ale czasami warto, naprawde A moim zdaniem przyjazn jest bardzo wazna, ale milosc najwazniejsza i u mnie zawsze jest na pierwszym miejscu. Wiem, ze pewnie boisz sie, ze jak on juz bedzie twoim chlopakiem, to ta wiez, ktora teraz was łaczy zerwie sie, nie bedzie juz tak jak dawniej, czar prysnie. Oczywiscie moze tak byc, ale nie musi. Skoro rozumiecie sie i znacie bardzo dobrze, a wiesz, ze nie jestes mu obojętna, to moim zdsaniem wszystkie fakty przemawiaja za tym, aby sprobowac. Najwyzej pozniej, jakby sie nie udalo, mozecie probowac odbudowac te przyjazn, ale mysle, ze tak sie nie stanie, bo bedziecie szczesliwi jako para. zycze powodzenia
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Historia jak najbardziej prawdziwa.
Dziekuje Ci Mroczna.
Moze wlasnie chodzi o to, ze ja dopuszczam mysl, ze moze ja tez cos czuje? heh.. Boje sie, ze to moze wszystko sie rozleciec. Nie chce wracac do przeszlosci. Podobno 2 razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi. Pozatym juz kogo innego obdarowalam miloscia, a nie chce ranic.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 17:37
Stara miłość nie rdzewieje...
Wczoraj spotkałam się z przyjaciółką, przedstawiła mi identyczny problem.
Z tym, że ona chyba już podjęła decyzję...
Ten chłopak, z którym już kiedyś byłaś zna Cię, jak nikt inny...
Rozstaliście się...z różnych powodów.
Ale minęło trochę czasu, dorośliście, zmieniliście się troche.
Zbudowaliście przyjaźń- najlepszy fundament do jakiegoś głębszego uczucia...
Pamiętaj, że kto nie ryzykuje ,ten nie wygrywa.
Mimo to, jeśli uważasz, że kochasz aktualnego partnera -to walcz o związek.
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 10:12
munequita18, sama powiedziałas ze ten "kolega" wie o Tobie wiecej niz Twoj chlopak, traktujesz go jak przyjaciela. A prawdziwy mezczyzna (Twoj mezczyzna) powinien byc dla Ciebie nie tylko chlopakiem, ale takze przyjacielem i kochankiem;)
Jezeli milosc nie jest oparta na przyjazni to nie przetrwa długo. Wedlug mnie powinnac byc z tym "przyjacielem". Będziesz szczesliwsza.
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Właśnie Miłość, która opiera się na przyjaźni przetrwa dłużej. ) popieram przedmówczynię
[ Dodano: Sob Sie 02, 2008 12:21 ]
Ach... ta Miłość. Piękna, lecz tylko wtedy, gdy wzajemna. Ja swojego chłopaka znam od jakoś tak pół roku... u niego to jakoś tak ot tak się zakochał, a ja tak stopniowo i jesteśmy szczęśliwi ze sobą. Jest moja Miłością, ale także i najlepszym Przyjacielem. wszystko można mu powiedzieć. Zrozumie, pocieszy ) Nie zawsze jest kolorowo, ale więcej jest tego dobrego czasu.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 13:55
munequita18, miłość braterska jest trudna. zastanów się, z kim chciałabyś się widzieć, kogo bardziej kochasz, kto Cię bardziej fascynuje... My Ci w tym nijak pomożemy... bo to ty powinnaś czuć, czy jest dla ciebie bratem czy kimś więcej. Miłość braterska jest czymś pięknym o ile... o ile właśnie, druga strona mówi, że to jest zbyt silne. Trzymam kciuki.
Mokate napisał/a:
A prawdziwy mezczyzna (Twoj mezczyzna) powinien byc dla Ciebie nie tylko chlopakiem, ale takze przyjacielem i kochankiem;)
Piękne, mądre słowa:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 18:18
munequita napisał/a:
"
A Twoja przyjaciolka jaka podjela decyzje ?
Moja przyjaciółka wybrała swoją pierwszą wielką miłość .
Życzę powodzenia, wiem, jak ciężko czasem jest sobie wszystko poukładać i jak trudne są niektóre życiowe wybory...
Trzymam kciuki.
Czego sie spodziewalas? Facet pojawia sie, slucha, oddaje Ci swoj czas a wszysko po to, aby przygladac sie jak jestes szczesliwa z innym? Powinnas odpowiedziec sobie na jedno wazne, ale to zajebsicie wazne pytanie - co czujesz, kiedy jestes obok niego. O ile w milosci pragniemy, aby nam wierzono, to w przyjazni pragniemy aby nas rozumiano. Masz jedno i drugie, moze szukasz czegos wiecej? Jesli nie dasz mu szansy, nigdy nie opusci Cie mysl, co by bylo gdyby
Najgorsze jest to, ze wszysko co napisalem wyzej nie ma sensu, jest proba policzenia swoich grzechow.
_________________ Poczujesz zapach kwiatow ale nie bedziesz wiedziala, ze to odemnie.