poprorstu to nie jest przjazn jezeli ona cie taktraktuje to nie jest fer
_________________ Zapomnisz, że kiedyś istniałam...
Że byłam że z Tobą się śmiałam...
Odeszłam, choć odejść nie chciałam...
Odeszłam, choć Cię kochałam!
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 13:40 Re: Czy to jest prawdziwa przyjaciółka?!
Wiesz, co?Nie wiedziałam że ktoś może być w podobnej sytuacji jak ja, a tu proszę!Jesteś w takiej samej sytuacji co ja 2 lata temu.Znałam się z moją najlepszą przyjaciółką prawie 5 lat.Kiedy poszłyśmy do gimnazjum ona chodzila do innej klasy i wtedy to już kompletnie przestała mnie "zauważać".Ciągle tylko wykręcała sie a ja dzwoniłam, chodziłam i starałam się....W końcu powiedziłam dość, choć ona chciała....Nie żałuje...Mam teraz NAJLEPSZĄ przyjaciółę pod slońcem, i wiem że ona nigdy ze mną tak nie postąpi!Nie żałuje...teraz wiem że to nie była prawdziwa przyjaźń...Jeżeli moge ci poradzić, to odważ się i powiedz KONIEC!Na początku będzie bolało, ale z czasem zrozumiesz...nie warto...xD
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 04:21 Re: Czy to jest prawdziwa przyjaciółka?!
Nie wiem czy taką osobę można nazwać "przyjaciółką". Ja myślę, że przyjaciela powinno się nazywać osoby które same przychodzą do ciebie, ale z własnej woli, a nie, że ktoś im kazał. W twoim przypadku ta paulina chyba nie jest twoją przyjaciółką. Ale jest tutaj troszkę dziwne dlaczego ona nie mówi nic rodzicom ,a raczej boi się powiedzieć. Może ona się boi rodziców, ale jeżeli tak jest rzeczywiście to powinnaś zapytać dlaczego nie mówi o niczym rodzicom i dawać jej dobry przykład lub powiedzieć, że rodzicom trzeba wszystko mówć nie zależnie od tego jaka jest ich reakcja.
Carla [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 13:20
jula_93 napisał/a:
Ostatnio dowiedziałam się, że mnie okłamała...
Nie klamie sie swoich przyjaciol...
jula_93 napisał/a:
Mysli tylko o sobie.
Egoistka, a nie przyjaciolka...
jula_93 napisał/a:
Czy to jest przyjaciółka ?
Zdecydowanie nie...
Swoja droga nie rozumiem po co Ty 'naciagalas' ta 'PRZYJAZN' skoro widzialas, ze ona nie ma najmniejszej ochoty sie z Toba kolegowac...??
Pewnie jest sporo osob ktore chcialaby z Toba sie spotykac, wychodzic na zakupy i plotkowac
Nie ma co wyjasniac, bo bedzie sie wykrecac tak jak wczesniej .... Kiedys moze dorosnie do przyjazni.. prawdziwej przyjazni..
Moim zdaniem prawdziwa przyjazn opiera sie na szczerosci... jesli ona ciebie oklamywala to juz nie jest twoja przyjaciolka. Daj sobie z nia spokoj, jak zobaczy ze ty olewasz juz ta ,, przyjazn,, to do niej dotrze co stracila i prawdopodobnie sie zmieni.
Skoro ona się z Tobą nie liczy więc Ty się nie licz z nią. Najpierw wal prosto z mostu, dlaczego ostatnio w ogóle Ci nie odpowiedziałana esa, dlaczego znów do ciebie nie przyszła itd. Jeśli to jej nie zmusi do zastanowienia się nad waszą przyjaźnią, to na prawdę nie ma co głowy zawracać!!! Daj sobie z nią spokój!!! Taka przyjaźń nie ma sensu. Lepiej nie mieć przyjaciół w ogóle, niż mieć takich fałszywych!
żadna egoistka, pewnie zbytnio się jej narzucałaś, może nie zauważyłaś, że ma Cię już dość? nie rozumiałaś aluzji, więc zaczęła kłamać. spójrz na to od tej strony, jest taka możliwość, przynajmniej dla mnie tak to wygląda.