Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 07:20 Czy to jest prawdziwa przyjaciółka?!
Hej. Mam dośc poważny problem...No więc. Znam Paulinę (moja koleżanka) od 7 lat...Zawsze to ja starałam się żeby nasza "przyjaźń" się utrzymywała. rzadko kiedy ona do mnie przychodziła. To ja ciągle szłam do niej w odwiedziny...Ona nigdy nie mogła, albo jak się niedawno przekonałam okłamywała mnie...Teraz jest tak samo. Ostatnio dowiedziałam się, że mnie okłamała...Ciągle sie od czegoś wykręca. Mysli tylko o sobie. Kiedy proszę ją żeby do mnie przyszła a jeżeli by nie mogła to niech mi napisze esa - ona nigdy tego nire zrobiła. Boi się zapytać o co kolwieg rodziców. Kiedys chciałam jechać do innego miasta na zakupy. Kiedy się zapytałam jej czy pytała o to rodziców odpowiedziała,m że powiedzieli do niej "aha". Miała zapytać jeszcze raz - znów się głupio wykręciła. Nie wiem nawet czy zawsze tego nie robiła. Co mam zrobić? Wyjasnić aluzję? Było jeszcze wiele innnych sytuacji, których nie będę tutaj opisywać...Pomóżnie. Czy to jest przyjaciółka ?
_________________ CZemu kochamy tych którym nasza miłośc nie jest potrzebna?! ((
Wiesz... w przyjaźni nie ma czegoś takiego jak kłamstwo... ani jedna ani druga strona nie powinna kłamać... bo po przez kłamstwo szybko można stracić zaufanie... wg. mnie to nie przyjaźń, bynajmniej nie z jej strony... to po prostu kolezeństwo...
_________________ "...razem może coś wymyślimy
razem może coś osiągniemy
pokonamy głuchą samotność
połączeni węzłem braterskim..."
nieeet to nie przyjaźń przyjacióka przyjaciółke/przyjaciela nie okłamuje nie wkreca kitów wpada spontaicznie do ciebie do chaty a nie sie wykreca
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
No przyjaciolka to to nie jest, jezeli tylko ty utrzymujesz te przyjazn. NIe powinno tak byc ! Bo przyjazn jest dla wlasnego zrozumienia, dla pomocy drugiej osobie. Powiedz tej lasce ze nie jest niuc warta i zerwij z nia przyjazn . jak to sie mowi " lepiej miec mało przyjaciół a niech Ci będą życzliwi"
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..
Nie powinna Cie oklamywac. Przeciez przyjazn to m.in. zaufanie...? Wydaje mi sie, ze jej po prostu nie zalezy. A jesli chodzi o odwiedziny, to moze ona nie moze zapraszac do siebie kolezanek ale wstydzi Ci sie przyznac. Jesli naprawde przyjazn pielegnujesz tylko Ty, to odpusc!
_________________ Szczescie nie ucieka przed nami jak kolorowy motyl. Szczescie jest jak cien-podaza za nami nawet, gdy o nim nie myslimy...
Jak dla mnie to nie przyjazn... jednak to ty musisz to glebiej przemyslec... bo moze procz tych kilku przypadkow jest w 100% wiecej rzeczy ktore was lacza
_________________ Cały ten wielki świat jest po to by dawac szanse, ludzia tak zaje.bistym jak ja xD
jak dla mnie to tez nie jest przyjazn moze nie z twojej strony ale z jej w 100% pogadaj z nia i zerwij to nie ma sensu tego ciagnoc!!! Ale zrobisz jak bedziesz chciala jak ci bedzie latwiej
_________________ Zapomnisz, że kiedyś istniałam...
Że byłam że z Tobą się śmiałam...
Odeszłam, choć odejść nie chciałam...
Odeszłam, choć Cię kochałam!
Ona po prostu cię olewa kto wie czy nawet nie obgadujeza plecami ? ;>
_________________ Zapomnisz, że kiedyś istniałam...
Że byłam że z Tobą się śmiałam...
Odeszłam, choć odejść nie chciałam...
Odeszłam, choć Cię kochałam!