Wysłany: Wto Lut 26, 2008 16:40 Czy to przyjaciółka???
Cześć wszystkim
Mam problem z moja przyjaciółka.
W piatek nie było mnie w szkole , napisałam do mojej przyjaciółki sms czy mogął by mi przynieść lekcje z piątku ,jak nie to poprosze o to kogos innego.Ona nic mi nie odpisał i gniewa sie teraz na mnie , nawet nie chciał mi powiedziec z co sama nie wiem o co jej chodzi przeprosiłam ja chociaz sama nie wiem za co powiedział jak ja uraziła ten sms to przepraszm.Ale ona nadal sie nie odzywa, zawsze tak jest o byle g.... ona juz sie obraz . czy to jest przyjaciółka???
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 16:50
yyy... Po cholerę ją przepraszałaś?? Zrobiłaś jej coś złego? Weź z nią pogadaj ale nie obchodź się z nią jak z jajkiem. Powiedz jej, że zachowuje się jak kretynka. Bo normalny człowiek nie obraża się za nic.
Czy to jest przyjaźń??
Nie wiem,
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Usuniety. [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 16:53
moze ona juz nie chce sie ze man przyjaźnić i dlatego tak sie zachowuje. Chciał z nia porozmawiac ale ona wogle mnie nie słuchała. NIe wiem o co jej chodzi
[ Dodano: Wto Lut 26, 2008 16:58 ]
ja jej nie rozumiem przyjaznie sie z nia 3 rok i zawsze obraza sie za głupoty nie wiem o co jej chodzi ona jest dziwna. Co mam zrobic zeby sie z nia pogodzic , MOze to głupio zabrzmi ale zalezy mi na niej ..;]
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 16:59
Marta ;] no to przestań za nią chodzić. Tylko satysfakcję jej tym robisz. Olej ją. Odezwie się to pogadajcie. Jeśli nie, to chyba warto kontynuować tej znajomości.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Usuniety. [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 17:00
właśnie tez tak mysle , i nie potrzebnie ja przeprasząłm teraz chodzi dumna , masz racje musze zaczekac i dac jej czas, jeszcze pewnie sama przyjdzie w łaskie do nie jak zawsze zreszta ;]
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4298 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 17:25
Ha, skąd ja znam to ?
Nie angażuj sie w coś takiego - chory układ i naprawdę nie ma co walczyć.
a w ogóle to pytanie, czy to przyjaciółka jest moim zdaniem lekko durne.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 13:56
jeżeli prosiłaś o lekcje, to ona chodzi z Tobą do klasy, tak? i macie po 16 lat? bo jej zachowanie wskazuje na coś innego. no jak dziecko w podstawówce! przepraszam bardzo, ale tak właśnie uważam. kto się obraża o byle co? o jakies małe gó**a? no właśnie dziewczynki z klas podstawowych. no cóż, ale skoro taka jest... no więc nie daj sobie jeździć po du*ie za przeproszeniem! skoro zachowuje się tak, jak się zachowuje, to to nie jest przyjaciółka. chyba, że to innym rodzaj przyjaźni, który nie jest znany. także zastanów się, czy Ci na niej zależy, cyz warto kontynuować tą "przyjaźń".
_________________ "miej więcej odwagi by czegoś nie stracić"
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 756 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 15:44
Niepotrzebnie ją przepraszałaś...
teraz ma z tego satysfakcję i teraz uważa że jest górą.
Olej ją, znajdź sobie inne przyjaciółki (chyba nie jesteście jedynymi dziewczynami w klasie ) a ona poczuje że już nie chcesz się z nią przyjaźnić i zmieni swoje podejście.
A może ona ma jakiś problem??
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
Powinnaś poszukać sobie innych znajomych,a nie poświęcać cały swój czas tej jednej koleżance.Może ona poczuła,ze jej sie narzucasz i chce teraz odetchnąć.
Pomogła: 6 razy Wiek: 16 Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 245 Skąd: woj. dolnośląskie
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 16:12
Rzeczywiście nie potrzebnie ją przepraszałaś. I myślę że to nie jest przyjaciółka bo gdyby nią była to napewno by powiedziała o co jej chodzi. Nie powinnaś się przejmować, ale spróbuj wyjaśnić i dowiedzieć się o co jej chodzi. Może wtedy gdy Cię nie było w szkole to ktoś jej coś naopowiadał, że niby ty coś na nią nagadałaś itp. Tak też mogło być.
I skoro obraża się o byle co to nie opłaca się z nią ,,przyjaźnić". Przyjaźń polega na zaufaniu i rozmowie o problemach.
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi,
bo nie jesteś sam...
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 214
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 19:40
Monia* napisał/a:
es... To, ze wystarczy poczytac inne tematy, ma dziewczyna na Jej punkcie obsesje.
że zależy jej na przyjaźnij. to już odrazu ma na jej punkcie obsesje? ; /
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
Usuniety. [Usunięty]
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 15:04
Od pewnego czasu dręczy mnie pytanie czemu ją lubię??
ale juz tak jest kocha sie tych ludzi którzy toba żadza nie nie kocha sie tych którzy chca dale ciebie dobrze
Ja juz sama nie wiem co mam robić
Czy nadal mam próbowac się z nia przyjaźnić??