forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy warto?
Autor Wiadomość
Ne-yi 
Nowicjusz
Feel

Wysłany: Sro Cze 13, 2007 20:47   

Hmm dzieki wam;) jakos sobie poradze. Nie dowiem sie o co chodzi bo i tak mi nie powie, chociaz nie wiem czy on sam wie o co mu poszlo....jest .....dziwny?! Ale wszystko toczy sie dalej.
Nie lubie takeigo okreslenia jakiego dziewczyny uzywaja. chodzi mi o to ze maja paczke zalozmy w szkole jest ich 10 i wszystkei sa "psiapsiulkami", a przychodzi co do czego to widac jakei to przyjaciolki od serca i komu moga ufac;/

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Czw Lip 26, 2007 17:59   

Hmmm... ja bym sie na Twoim miejscu az tak bardzo nie martwila :/ Chociaz wiem jak to boli ale chyba nic na to nie poradzisz.... poczekaj az on sie odezwie do Ciebie i wycianie reke :*
Ne-yi napisał/a:
powiedzcie mi czy warto jest doznawac cierpienia, ktore spowodowane jest przez druga, bardzo bliska nam osobe? Przyjaznisz sie jest peiknie, nagle koniec - nie ma przyajciela, nie ma nic. I masz sie ochote zabic i nie cierpiec.

Moj najlepszy przyajciel nei odzywam sie do mnie od pazdziernika;( nie wiem o co hcodiz nawet nie moge z nim porozmawiac bo sie nie da. Wykasowalem jego nr telefonu nawet zeby zapomniec i zeby mnei nei kusilo napsiac do niego , bo nei chce znow uslsyzec ze jestem h*j itd. JA nic nie zrobilem, on sie nagle przestal odzywac i zaczal na mnie najezdzac. Co robic:(

nektarynka. 
Amator
NeQ$93

Wysłany: Nie Lip 29, 2007 18:44   

może warto pogadać z nim w realu i zapytać czy chce jeszcze się przyjaźnić czy nie :)
szczera rozmowa pomaga :0
pozdrawiam i życze powodzenia :*

Marek Hłasko - Robotnicy

agusia_93 
Maniak
Nieoryginalnie.

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 20:29   

Ani w przyjaźni, ani w miłości nie ma związków idealnych. W każdym zdarzają się jakieś niepowodzenia, potyczki, kłótnie. Ale to tylko umacnia więzi.

Jeśli chodzi o Ciebie to nawet nie spróbowałeś z nim porozmawiać. A może powinieneś. Zapytać o co mu tak na prawdę chodzi.
Załatw do niego numer i koniecznie z nim pogadaj ;)
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Nie Lip 29, 2007 23:19   

agusia_93 napisał/a:
Ani w przyjaźni, ani w miłości nie ma związków idealnych. W każdym zdarzają się jakieś niepowodzenia, potyczki, kłótnie. Ale to tylko umacnia więzi.

Zgadzam sie, klotnie sa tak zwana podstawa ^^ . Bez tego nie ma zadney przyjazni ani zwiazku. Dlatego nie przejmuj sie, to normalne ze czasami miedzy wami jest cos nie tak jak powinno byc. Pierw musi byc zle zeby pozniej bylo dobrze :)

kasioola 
Nowicjusz
..Bad girl..

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 11:03   

Słuchaaaajcie.. strasznie duzo osób odradza mu spróbowanie czegokolwiek w kierunku "uzdrowienia" kontaktów ze starym przyjacielem a to błąd. Pokaż mu, że zależy Ci na tej przyjaźni! Wypytuj się znajomych o co może mu chodzić - ktoś wie napewno! Niemożliwe, żeby wszystko "trzymał dla siebie" - ktoś w końcu się wygada. Idź do niego do domu, poproś o rozmowę - przy rodzinie nie wyzwie Cie i nie wyrzuci z domu. Bądź konsekwentny i stanowczy, niech widzi, że naprawde chcesz to wyjaśnić i masz dość takiej zabawy w kotka i myszke! Swoją drogą - widzę, że naprawde strasznie zależy Ci na tej przyjaźni więc nie rezygnuj! Mimo iż upłynął już niemal rok - skoro byliście tak zgranymi znajomymi po szczerej rozmowie on też zatęskni do starych czasów - o ile już nie tęskni... nie warto się poddawać! Walcz o tą przyjaźń!!!!

psychol 
Amator
MP40

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 11:09   

Jak zwykle wyskocze z dobrym pomysłem he he he.
Ja bym zrobił tak: napisał sms'a żeby wyskoczył na piwo pogadać.
A jak wiadomo - po alko języki się rozwiązują i byście sobie wytłumaczyli to albo słownie, albo ręcznie ale pewnie byłaby zgoda.
Tak się pogodziłem z moim przyjacielem.

edytka15 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 12:19   

jakby byl prawdziwym przyjacielm to by sam chcial to wyjasnic, prbował cos zrobić, zeby nie niszczyć tego... ale ludzie idą, na łatwizne, bo tak jest prościej nie odzywać sie do kogos... znam ten bol... co zrobisz? ja bym go olala... (chociaz wiem ze to nie takie proste)

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 16:50   

NeQ$93 napisał/a:
może warto pogadać z nim w realu i zapytać czy chce jeszcze się przyjaźnić czy nie

Ale czy taka "przyjazn" ma jeszcze sens ?
Radzilabym dac sobie spokoj .
Swoim zachowanie pokazuje ze nie jest wart Twojej przyjazni .
Pozdrawiam ;)

Dalajlama

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 01:04   

Kasieenka napisał/a:
Ale czy taka "przyjazn" ma jeszcze sens ?
Radzilabym dac sobie spokoj .
Swoim zachowanie pokazuje ze nie jest wart Twojej przyjazni .
Pozdrawiam

Ale warto z nim pogadac i jesli wtedy sie okaze ze nic nie bedzie juz z tej przyjazni to wtedy warto zapomniec a nie zeby pozniej on zalowac ze nie porozmawial z przyjacielem i jest juz za pozno...

IstnySzatan 
Zaawansowany
wściekła krowa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 09:08   

Mhm...często tak bywa.Skoro cię najeżdża to po prostu daj se z nim spokój.Pewnie jeszcze sam do ciebie zagada :)

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters

Kasieenka 
Zaawansowany
Lech Poznań !

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 13:48   

izunia0092 napisał/a:
Ale warto z nim pogadac i jesli wtedy sie okaze ze nic nie bedzie juz z tej przyjazni to wtedy warto zapomniec a nie zeby pozniej on zalowac ze nie porozmawial z przyjacielem i jest juz za pozno...

No tak zgadzam sie , ale ten "przyjaciel" jakos chyba nie wykazuje checi do rozmowy . Zreszta mała "separacja" na pewno nie zaszkodzi . Moze kolega sam zrobi pierwszy krok i sytuacja sie wyjasni .

Dalajlama

izunia0092 
Dyskutant

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 00:19   

Kasieenka napisał/a:
Moze kolega sam zrobi pierwszy krok i sytuacja sie wyjasni .

Mozliwe ze zrobi o ile nie znajdzie nowego przyjaciela ^^
Jezeli jednemu z dwoch zalezy to powinni zrobic ten pierwszy krok i bedzie moze wtedy ok :)

Odpowiedz do tematu