powiedzcie mi czy warto jest doznawac cierpienia, ktore spowodowane jest przez druga, bardzo bliska nam osobe? Przyjaznisz sie jest peiknie, nagle koniec - nie ma przyajciela, nie ma nic. I masz sie ochote zabic i nie cierpiec.
Moj najlepszy przyajciel nei odzywam sie do mnie od pazdziernika;( nie wiem o co hcodiz nawet nie moge z nim porozmawiac bo sie nie da. Wykasowalem jego nr telefonu nawet zeby zapomniec i zeby mnei nei kusilo napsiac do niego , bo nei chce znow uslsyzec ze jestem h*j itd. JA nic nie zrobilem, on sie nagle przestal odzywac i zaczal na mnie najezdzac. Co robic:(
Czasem dziwi mnie ta nadmierna wrażliwośc ludzi. No cóż na to nic nie poradzisz. Mogę ci tylko powiedzieć zapomnij, daj sobie spokój. Wiem, ze to mało, ale to jedyna rada na jaką mnie stać na inną nie mam pomysłu. Mozesz spróbowac sie dowiedzieć od innych znajomych o co poszło, ale nie wiem czy to ma większy sens.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Wiek: 17 Dołączyła: 22 Maj 2007 Posty: 23 Skąd: sie biora dzieci??
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 12:47
Szeche napisał/a:
Mogę ci tylko powiedzieć zapomnij, daj sobie spokój
jak można zapomniec o prawdziwym przyjcielu rozumiem o kumplu ale o przyjecielu w życiu dz do niego do domu postaraj sie pogadac i wyjasnic wszystko
powodzenia
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 500 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 13:54
Ne-yi napisał/a:
powiedzcie mi czy warto jest doznawac cierpienia, ktore spowodowane jest przez druga, bardzo bliska nam osobe?
osoba przez którą doznajemy cierpienia nie jest warta żadnego naszego spojrzenia a tym bardziej bliska...
Ne-yi napisał/a:
JA nic nie zrobilem, on sie nagle przestal odzywac i zaczal na mnie najezdzac.
no to sam sobie odpowiedz na pytanie, czy osoba która cie wyzywa od h** itp. jest twoim prawdziwym przyjacielem?!
Ne-yi napisał/a:
ja nadal wierze ze sie uda ta przyjazn uratowac
osobiście gaszę jakąkolwiek nadzieje na ratunek tej przyjaźni
no sorry koleś.. ale jeśli dobry qmpel nagle, znienacka wyzywa cie
Ne-yi napisał/a:
h*j
i to jeszcze w ogóle bo tak mu sie zachciało no to taka osoba niezasługuje na ciebie... tym bardziej że to była jak piszesz taka przyjźń że koleś aż ci ukradł serce
Ne-yi napisał/a:
tesknie za wspolnym spedaniem czasu, za naszymi glupotami.......
jest wiele osób tym bardziej chłopaków którzy lubią się wydurniać..
a on nie jest jedyną osobą z którą możesz spędzać wolny czas
_________________ "Ludzie mają wrodzony talent do wybierania tego, co dla nich najgorsze."
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2863 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 15:47
Ne-yi, szczerze?
Byłam w podobnej sytuacji jak Ty... chodziłam z chłopakiem przez jakiś czas, było naprawdę nieźle, aż pewnego dnia (na zakończeniu roku szkolnego), zobaczyłam go zabawiającego inne panienki oraz odpowiadającego, jaka to ja jestem biiip, biiip i biiip. Miłość się skończyła. Nie wiem, dlaczego zostałam tak potraktowana. Ale nie wyobrażam sobie ponownego związku (w Twoim przypadku: przyjaźni) z kimś o 'tak zmiennym humorze', z kimś, kogo jednego dnia masz za przyjaciela, a drugiego słyszysz, jakie to piękne epitety wali w Twoim kierunku. Czy warto przyjaźnić się z kimś takim? Przyjaźń (także miłość) powinna trwać przez długi czas (CAŁY czas?!), nie przez parę dni!
A tak na marginesie, ja też nie wiedziałam, dlaczego zostałam tak potraktowana... z nim porozmawiać się nie dało, jego kumple nic nie wiedzieli, moi także... a może i tylko udawali. Może i ty powinieneś 'rozeznać się' w środowisku, popytać ludzi, co i jak.. Jeśli i to nie pomoże, na Twoim miejscu zakończyłabym 'taką' przyjaźń (?).
[ Dodano: Pon Cze 11, 2007 16:48 ]
Ne-yi napisał/a:
Z NIGDY NIE POZWOLE ABY KTOS UKRADL MOJE SERCE
ech, to my tu mówimy o przyjaźni czy o miłośći do tego kolegi?
ech, to my tu mówimy o przyjaźni czy o miłośći do tego kolegi?
mowimy o przyajzni, ale jak i w milosci tak samo w przyjazni jest potrzebne serce. A to byl cytat z jakiejs piosenki, przypomniala mi sie i napsialem.
Zrobie tak jak mowisz, ta osoba nie jest niczego warta.
Tak na marginesie to teraz robi z siebie takiego cwaniaczka itd. Popisuje sie w szkole, wczesniej taki nei byl, ale bib z nim;) Przeciez keidys sie zapomni......
Jeszcze raz dzieki;*
niczego sie juz lepiej nie dowiaduj. minelo tyle czasu, ze skoro Ci nie powiedzial, to juz nie powie. najlepiej to wszystko zostawic i niech sie tapla w blotku samo. ktos kto zostawia bez slowa, nie jest wart nawet Twojego czasu, na dowiadywanie sie o co chodzi.
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:54
Migotka napisał/a:
Życie mnie nauczyło, że osoba, która nagle przestała być przyjacielem, to tak naprawdę nigdy nim nie była.
A ta co nagle zaczęła być przyjacielem , była nim zawsze ?
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"