Wiek: 17 Dołączyła: 09 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: z Lublina
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 23:13 daleko daleko
a wiec...pewnego pieknego zimowego dnia podczas ferii (nudnych) siedzialam przed kompem...weszłam na jakis obcojezyczny czat....i ..nawiazalam nowe znajomosci...mam nawet zalozony teraz specjalny komunikator (live messenger) , ktory pozwala mi na czeste rozmowy z moimi " znajomymi"...
gdy powiedzialam o tym kilku osobom w klasie...smiali sie ze mnie..ale czy to jest smieszne? szlifuje sobie majne inglisz a poza tym milo jest dostac czasem najsikowego eska z Afryki lub Ameryki , czyz nie? co o tym myslicie?
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 11:31
moniczek napisał/a:
gdy powiedzialam o tym kilku osobom w klasie...smiali sie ze mnie..ale czy to jest smieszne? szlifuje sobie majne inglisz a poza tym milo jest dostac czasem najsikowego eska z Afryki lub Ameryki , czyz nie? co o tym myslicie?
No pewnie! Jeżeli komuś się to nie podoba, to zakończ temat z tą osobą i tyle. Ja sam wiele godzin spędziłem na Google Talk'u, trafiając na ludzi z całego świata. Rozmawiam z kimś, rozmawiam... znaczy... kulawo dukam po angielsku. Aż wreszcie okazuje się, że rozmawiam z jakimś afrykaninem.
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 13:08
moniczek napisał/a:
szlifuje sobie majne inglisz
Jeszcze trochę i diament wyszlifujesz^^
No wiesz ja w tym nic śmiesznego nie widzę przecież masz prawo a jak bym ja dobra z angola niemca itp. była tez bym sobie popisała, bo dla mnie to fajna sprawa poznawać nowe osoby a z zagranicy to juz w ogóle
A ci, co się z Ciebie śmiali to cieniasy są i tyle machnij na nich ręką i tyle
That life has brought me here, where I am"
gdy powiedzialam o tym kilku osobom w klasie...smiali sie ze mnie..ale czy to jest smieszne?
Wręcz przeciwnie, trza zdobywać znajomości, w końcu dziś są podstawą bytu a poza tym jak powiedziałaś, szlifujesz język angielski, i poznajesz nowych ludzi. Bardzo wręcz dobrze. A głupie może się to wydawać osobom trzecim, ale tylko się wydawać. Pozdrawiam
PS: Sory za chaos, ale jestem troszkę niedyspozycyjny z pewnych względów