Wysłany: Pią Maj 16, 2008 13:57 jak podziękować przyjacielowi za to że jest?
Zbliżają się urodziny mojego przyjaciela. jest najlepszym czlowiekiem jakiego spotkałam na świecie.... tylko nie wiem jak mogę mu podziękować za to że zawsze jest przy mnie już od 6 lat...
POMÓŻCIE BŁAGAM...
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 15:26
szakal, macie może wspólne pamiątki zdjęcia? zrób własnoręcznie sama taki album, albo nagraj płytkę z filmami, z pokazami slajdów itp. kup taką dużą laurkę na urodziny i w środku zamiast banalnych życzeń napisz: dziękuję Ci, że jesteś:)
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Dokładnie, przyjaciel najbardziej się ucieszy, kiedy zrobisz coś sama. Kupić coś to pikuś, a jak wykonasz coś samodzielnie, będzie wtedy wiedział, że naprawdę Ci na nim zależy. Warto poświęcić czas by go tak uszczęśliwić. Koleżanki wyżej podsunęły Ci już pomysły - składankę, album z waszymi zdjęciami, jeśli jesteś zdolna plastycznie możesz pokusić się o jego portret, albo wyhaftować mu coś...
Masz dużo możliwości.
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf
Własnie prezent zrobiony własnoręcznie, które będzie miał bardziej wartoś sentymentalną niż materialną.
Na forum jest temat o prezentach które mozemy zrobić własnoręcznie ale nie wiem czy tam coś znajdziesz, bo chyba niewiele tam było pomysłów, choć możesz zerknąć
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest?A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
no to też zależy od przyjaciela
bo ja zawsze rozmawiam z moją przyjaciółką co chciałaby dostać i jej to kupuję ;d tylko, ze to juz nie jest wtedy niespodzianka. ale lubie jak cos komus sie przydaje ;p
_________________ Popatrz wstaje nowy dzień.
Znowu mamy szansę odkryć sens tych brzmień.
wydaje mi się, że własnoręcznie robiony prezent góruje.
Ja np na swoje 18-ste urodziny od przyjaciółki dostałam cały dzień w jej towarzystwie, od rana do samiuśkiego wieczora i uwierz, znaczyło to dla mnie więcej niż miliony prezentów.
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 301 Skąd: hobbitowa Włość :)
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 14:26
ja miałam taką okazję dosyć nie dawno, bo moja przyjaciółka miała 18-tkę zrobiłam jej ogromną kartkę namalowałam misią w koszulce z serduszkiem a w nim życzenia... teraz wiem że brakowało tam tysiąckrotnego dziękuję... ale ona wie że na to co zrobiłam poświęciłam cały wolny czas... to ją najbardziej chyba ucieszyło... ta kartka formatu chyba a1 wisi na jej ścianie i przypomina jej o tym że jestem kiedy nie mogę fizycznie być i że zawsze jej pomogę
_________________ wolę napis "wstęp wzbroniony", aniżeli "wyjścia nie ma"
najlepiej pomagają osoby obojętne tylko one spojrzą trzeźwo na sytuację...