Wysłany: Nie Cze 29, 2008 21:14 Mam problem z moją była przyjaciółką.
[ Dodano: Pon Cze 30, 2008 02:32 ]
Mam problem z moja byłą przyjaciółką. Pewnego dnia się strasznie pokłóciłyśmy. Z jednej strony to byłą moja wina kłótni, ale nie do końca. Gadałam z jedna moich koleżanek. Ona później wszystko powiedziała, co tylko złe o niej mowiłam. Dopowiadała swoje zdania i zaraz po tym pokłóciłyśmy się. Potem moja przyjaciółka zaczęła buntować moje koleżanki nie podobało mi sie to, aż któregoś dnia sie pogodziłyśmy. Było znowu dobrze tylko juz nie byłyśmy przyjaciółkami. Po pewnym czasie znów zaczęła sie ze mną kłócić nie podobało mi się to. Okazało sie ze ma teraz dwie lub trzy nowe przyjaciółki. Dwie wyjechały na jakieś obozy lub do rodzinny. A jedna została jeszcze.
Po kilku dniach pokłóciły się( Moja dawna przyjaciółka ze swoja nowa przyjaciółką). Teraz moja była przyjaciółka chce być znów moją przyjaciółką. Nie wiem czy mam jej zaufać czy nie?
Moja rada: poszukaj sobie innej koleżanki. Ta Twoja była przyjaciółka nie ma sie z kim kolegowac to juz do Ciebie idzie, a jakby nie pokłóciła sie z tamtą, to dalej by buntowała przeciwko Tobie wasze wspólne koleżanki. Rozejrzyj sie wokół jest na pewno dużo lepszych od niej dziewczyn.
_________________ "Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie Miłości - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. I nas wybawi." Paulo Coelho
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 22:12
Matko, to co mówisz przypomina mi jakieś piski rozhisteryzowanych blondynek (bez urazy). No cóż, uważam, że tej "przyjaźni" powinnaś powiedzieć do widzenia i tyle. A jeśli ci na niej zależy to spróbuj szczęścia
Pomógł: 34 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1631 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 09:52
A od czego zależy to czy się z kimś przyjaźnisz? Od tego, że powiesz "od dziś jesteśmy przyjaciółmi"? W życiu nie mówiłem nikomu, że jest moim przyjacielem. Po prostu są ludzie na których wiem, że mogę polegać, dobrze się z nimi dogaduję, mogę im ufać i ich uznaję za swoich przyjaciół ale nigdy nie robię jakiś głupich deklaracji.
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 301 Skąd: hobbitowa Włość :)
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 14:01
Wizzard napisał/a:
A od czego zależy to czy się z kimś przyjaźnisz? Od tego, że powiesz "od dziś jesteśmy przyjaciółmi"? W życiu nie mówiłem nikomu, że jest moim przyjacielem. Po prostu są ludzie na których wiem, że mogę polegać, dobrze się z nimi dogaduję, mogę im ufać i ich uznaję za swoich przyjaciół ale nigdy nie robię jakiś głupich deklaracji.
tu się zgodzę, od siebie dodam jeszcze że pogmatwana ta historia, twoja koleżanka ma za dużo koleżanek wydaje jej się że może sobie w nich wybierać, ma zadatki na wykorzystywanie innych ludzi do uzyskiwania korzyści...brakuje jej na teraźniejszą chwilę kogoś do kogo mogłaby gębę otworzyć to sobie o Tobie przypomniała uważasz że to jest przyjaźń?? ja bym jej powiedziała że takim towarzystwem można się jedynie podetrzeć- sorki za wyrażenie
_________________ wolę napis "wstęp wzbroniony", aniżeli "wyjścia nie ma"
najlepiej pomagają osoby obojętne tylko one spojrzą trzeźwo na sytuację...
eraz moja była przyjaciółka chce być znów moją przyjaciółką.
Yyy...? Głupie. Tak jak napisał Wizzard, że co? Ona powiedziała: "chcę żebyśmy znów były przyjaciółkami. "? Sensu brak. Weź ją wyśmiej.
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
Jeśli twoja była przyjaciółka ma 3 nowe przyjaciółki to tak na prawdę nie ma żadnej a koleguje się z nimi bo nie chce być sama a teraz kiedy nie ma z kim gadać nagle przypomniała sobie o tobie!! Nie gwarantuje że tak będzie ale gdy tamte wrócą ona znowu wystawi ciebie do wiatru a to wiąże się z nieprzyjemnymi sytuacjami!! więc jeśli chcesz to sobie oszczędzić to nie zaprzyjaźniaj się znowu z nią!!
Pomogła: 8 razy Wiek: 16 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1112 Skąd: Mexico City
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 20:11
Cytat:
dokładnie tak!
a tak w ogóle to Ty byłaś tez nie w porządku, bo jeśli ta dziewczynę uważasz za swoja przyjaciółkę to po kiego czorta, nagadujesz na nią do kogoś innego?
ech.
That life has brought me here, where I am"