Widocznie tęskni za Tobą Moja mama ma przyjaciółkę, też już się długo przyjaźnią. I ta przyjaciółka mojej mamy wyjechała za granicę. kontakt sie nie urwał, ale zadko sie widują ( raz na jakieś 2 lata) Żadko piszą do siebie, ale jak już się widzą to gadają jak stare znajome żałują że tak daleko mieszkają od siebie...
_________________ "Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie Miłości - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. I nas wybawi." Paulo Coelho
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 15:14
Ona pewnie nie zdaje sobie sprawy, że tak bardzo Cię ''boli'', że nie spędzacie ze sobą już tyle czasu. Mimo wszystko ona na pewno Cię też bardzo lubi.
Powinnaś z nią pogadać, a myślę, że te imieniny to właśnie najlepszy pretekst do rozmowy z nią.
Ona zapomniała o Twoich imieninach, ale ty o imieninach swojej kumpeli nie zapomniałaś, więc nie rób tego co ona tylko stań się tą ''lepszą''.
Może właśnie to, że złożysz jej życzenia, przypomni jej o przyjaciółce.
Jednak myślę, że nie powinnaś jej pisać życzeń smsem, tylko kupić jej jakąś drobnostkę, pójść do niej do domu, złożyć życzenia i zaprosić na jakiś sok lub pizzę z okazji jej imienin. Pogadacie sobie na spokojnie i wszystko wyjaśnicie. Powiedz jej co czujesz, jeśli na prawdę jest Twoją przyjaciółką to zrozumie i będzie szukała więcej czasu dla Ciebie.
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Wiek: 18 Dołączyła: 07 Sie 2007 Posty: 47 Skąd: Katowice...
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 14:30
tu nie pomoze nic innego jak szczera rozmowa... tylko tyle mozna w tej sprawie powiedziec... ale skoro pryjaznicie sie juz od tylu lat, to powinna zrozumiec, co masz jj do zarzucenia...
Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 46 Skąd: Bolesławiec
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 17:57
Daj jej delikatnie do zrozumienia, że czujesz się odrzucona.
Jeśli nie zrozumie, to porozmawiaj z nią na poważnie, a potem daj jej kilka dni.
Kiedy nic się nie zmieni to powiedz jej, że jeśli dalej tak będzie to niestety...
Gdyby wciąż nic się nie zmieniło, daj sobie spokój. Bo jeśli nie chce przyjaźnić się z kimś kogo tak długo zna i kogo kiedyś bardzo lubiła, to nie jest tego warta.
_________________ Szukam miłości takiej prawdziwej, niewygodnej, absurdalnej, spadającej, takiej, bez której nie można żyć.
Piękno jest jak mieszkanie z niskim czynszem i widokiem na park - niczym nie uzasadniony przywilej.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2863 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 19:15
Nunka2 napisał/a:
Ona ma za parę dni imieniny, czy mam jej złożyć życzenia? Proszę napiszcie mi, co byście zrobili...
szczerze? nie chcę niczego sugerować, ale ja bym nie złożyła. Należę do osób mściwych; jak Kuba bogu, tak bóg Kubie. Pewnie zaczniecie pisać, że 'to źle, bardzo źle'. A piszcie se, dajcie mi bana, proszę bardzo.. taka jestem i tego nie zmienię. A wiecie, dlaczego? Szanuję, kiedy jestem szanowana. Nie dobijam, kiedy nie jestem dbijana. Nie krzyczę, nie gryzę, nie warczę, jeśli ktoś pierwszy nie wyskoczy do mnie z pazurami. I tyle.
dobra, ale to koniec o mnie.
wiesz, Twój przypadek jest kolejnym, którym z nam - zarówno z doświadczenia, jak i z opowiadań moich innych koleżanek... uważam, że wyjściem jest DOBRA i SZCZERA rozmowa. Obrażanie się i również totalna olewka z Twojej strony nic tu nie da.
No dobra, może i da - wszystko się rozwali.
Na Twoim miejscu pogadałabym z dziewczyną, i przede wszystkim parę rzeczy wypomniała... jak to miałyście w zwyczaju się spotykać, do siebie telefonować, i w ogóle, i w szczególe. Powiedz, że za tym tęskniesz i chcesz do tego wrócisz... a jeśli panienka nie zwróci uwagi na Twoje słowa, może po prostu powinnaś dać jej trochę czasu? Okaże się, czy była Ciebie warta - jeśli zatęskni, pierwsza do Ciebie się odezwie...
Pomogła: 4 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 21:58
Może Twoja przyjaciółka po prostu nie wie, że jest Ci przykro dlatego, bo juz rzadziej się spotykacie. Najlepiej będzie jak szczerze z nią pogadasz. Wtedy może ona powie Ci dlaczego tak się zachowuje wobec Ciebie, a Ty jej powiesz o swoich uczuciach i o tym jak bardzo Cie to boli.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.