forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nasza paczka sie rozwala;/
Autor Wiadomość
mala1czarna 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 19:12   Nasza paczka sie rozwala;/

Mam 3 przyjaciołki Martyne ole i magde. Nasze relacje sa dosc skomplikowane
Do tej pory stalysmy za soba murem ale teraz podzieliłysmy sie na pary Ja i magda, ola i martyna.
Kiedys w 6kl. mialysmy (ja i Magda)wielka paczke ok 7 osob a martyna( w podstawówce uchodzila za taka no....łatwa dziewczyne) cala podstwowke kolegowala sie tylko z olka. A ja i magda z reszta dziewczyn. I teraz ten uklad chyba powrocil;/ dodam ze w gimnazjum wymieszali nam klasy;/
I na poczatku gim moja przyjaciolka byla martyna.Ale ona chyba byla moja konkurentka. Oceny ciuchy, chlopacy no wszystko to byla rywalizacja;/ (teraz juz to wiem)
Jak mam ustawiony na gg opis ze jestem z dziewczynami na rolkach na boisku to wtedy zawsze widze jak martyna i olka czaja sie i ogladaja nas z ukrycia a jak je wolamy to mowia ze musza isc;/
zawsze we dwie maja do nas jakies ale.... a ktoregos dnia przychodze to szkoly a tam olka i martyna tak samo ubrane jak siostry po prostu:/
Jest jeszcze tak ze jestem z nich wszystkich no..."najbogatsza". I ciagle maja do mnie jakies wąty "Czy Ty juz nie za duzo masz tych bluzek" "Wiesz co te iPody to jest tak na prawde szajs" no kurde jak ja mam sie wtedy czuc?
wiem ze jest to dosc zawiłe ale moze zrozumiecie:)

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 19:17   

mala1czarna, ależ skomplikowane :) dam Ci prostą radę: już niewiem która jest która, więc olej te "głupie" i koleguj się z tymi "fajnymi". krótka piłka. jak ktoś się do Ciebie dowala, no to mówisz "przepraszam, pomyliłam się" i szukasz innej kumpeli. pozdrawiam.

Zapominalska 
Początkujący
Zapominalska

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 20:21   

Zgadzam sie z rozmówczynią, jak cie wkurzają to nie kumpluj sie z nimi :) :peace:

Lady Pirate
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 21:02   

Kazdy jest jaki jest.. Kazdy potrzebuje byc akceptowanym.. Olac tych którzy nie umieja byc dla Ciebie przyjaciołmi :) Dla takiej jaka jestes :) Przeciez nie na nich swiat sie konczy.. Masz jedna przyjaciołkę i to jest najawazniejsze.. A forsa sie nie liczy.. Wazne jest serduszko

patrycha16 
Nowicjusz
to tylko ja O_o

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 12:42   

nic praktycznie z tego nie zrozumiałam ... sorki że to napisze ale nie ładnie ejst się chwaliic że jest sie najbogatszym skad wiesz czy one w domu nie mają wydatki na kogoś chorego? może tak naprawde sa bogatsze od CIebie tylko nie chcą sie z tym pokzaywac.. a jeżeli tak sie dzieje to znajdz sobie inna koleżanki bo prędzej czy później tak sie stanie

mala1czarna 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 13:36   

Przeciez napisałam "najbogatsza" w cudzysłowiu bo wg. nich tak jest troche chyba nie zrozumialas o co mi chodzi

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 13:38   

Zapominalska napisał/a:
rozmówczynią

??
czy to było do mnie? ja jestem chlopakiem :P
powtarzam: jeśli nie są warte Twojej przyjaźni, to powiedz, żeby się waliły na ryj... to znaczy, przepraszam, na twarz :) nie ma innego sposobu,. musisz starannie sobie dobierać przyjaciół, inaczej Cię zeżrą fałszywi koledzy i fałszywe koleżanki. i musisz być w tym stanowcza.

mala1czarna 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 14:13   

To jest troche trudne. Bo niby one za kazdym razem mnie przepraszaja (Olka i Martyna) mówia ze im glupio itp. a na nastepny dzien to samo;/
Jest jeszcze jedna sprawa bylam ostatnio z magda na boisku i gralysmy w kosza i przyszedl do nas taki chlopak i gralismy razem.Potem w szkole na przerwie powiedzial do mnie i magdy czesc. A olka i martyna juz zazdrosne i patrza spod oka. Na nastepny dzien okazalo sie ze szybciej maja jego numer niz my. Martyna potem mówila ze nadal jestesmy przyjaciólkami a potem u niej opis na gg: Po spacerku z ola i mazem:* (mazo to ten chlopak) czy to nie jest troche chore? :olaboga:

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 14:39   

i owszem. dlatego, jeśli Ci robią świństwa, a potem przepraszają, to wiedz, że nic z tego nie wyjdzie, jeśli proceder się powtarza. miałem sytuacje niemalże analogiczną: kumpel, mój najlepszy kumpel zaczął mi robić różne świństwa i też przepraszał, a potem robił swoje od nowa. w końcu zostaliśmy przez to zachowanie najgorszymi wrogami. mam doświadczenie w tym kierunku i nie radzę podtrzymywać takiej przyjaźni, gdyż nic z niej nie będzie. widzisz, nawet rywalizują z Tobą o chłopaka, zanim zaczniesz mieć w tej sprawie własne zdanie, czy warto się z nim znać i może kiedyś chodzić, czy nie, tylko od razu pośpieszyły, by Cię ubiec. co to za kumpele?

mala1czarna 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 14:54   

dzieki za rade ciezka bedzie ta rozmowa z nimi ale cos trzeba robic;/
p.s ostatnio dostalam 5 ze spr. a Martyna 4 i chyba po tym postanowila sie nie odzywac do mnie. Rozumiem ze ma swoje ambicje (które chyba ja przerosły) ale nie na tym polega przyjazn.
Było tez tak ze byl konkurs matem. w szkole i z klasy mogly isc 3 osoby. Poszła magda W... i P... Martyna sie nie zakfalifikowala. Potem gdy oglosili zwyciezców(własnie z naszej klasy wygrali) to Martyna zrobila sie taka czerwona powiedziala ze juz musi isc wyszla w srodku apelu....nikomu nie pogratulowala i nie cieszyla sie z ich sukcesu...
tak na prawde to mysle ze to ona wszystko miesza w naszej przyjazni;/

paolla 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:19   

Dziewczyny jak nic ci zazdroszca i tylko patrza kiedy ci sie noga powinie znam to z wlasnego doswidaczenia

Odpowiedz do tematu