Wysłany: Wto Cze 17, 2008 12:46 Niewiem co robić ;(
Witam wszystkich ;] proszę przeczytajcie moją wypowiedz i powiedzcie mi co o tym myślicie...
Więc tak...
W piątek z dziewczynami (Marta1 -najlepsza kumpela,chodzi ze mną do klasy. Kamila-tez chodzi ze mną do klasy,Marta2-koleżanka z byłej klasy) udałyśmy sie do Patrycji na nockę...Gdy wybiła 22 Marta1 i Kamila postanowiły ze pójdą do innego pokoju spać, zabolało mnie trochę ze mnie zostawiły ale nic nie powiedziałam, siedziałyśmy same z Martą2, i z Patrycją. Rano koło 9 poszłyśmy na śniadanie zaglądając wcześniej do Marty1 i Kamili, one spały, to nic poszłyśmy same. Gdy skończyłyśmy wtedy one nagle wstały i nic sie nie odzywały... Z nudów ja i Marta2 zbierałyśmy sie do domu, pytając dziewczyn czy długo jeszcze będą jeść ale one nadal nic...
Obecnie są strasznie obrażone, Marta1 znalazła jakoś fotkę na której była Kamila ja i Marta2 i wiecie co zrobiła?Nie uwierzycie... Za Kamile postawiła Gladiatora(oni uwielbiają ten film, tylko niestety Kamila w żadnym stopniu nie jest do niego podobna heh), moją i Marty2 zostawiła i napisała nad nami wielkimi literami ZDRAJCY:( i dodała to na naszej-klasie...później napisała notkę na blogu ze nasza postawa a przede wszystkim moja jest głupia itd...
Dzisiaj chciała żebym je przeprosiła jeżeli chce z nimi być jak dawniej...ale szczerze mówiąc ja nie mam za co...no bo za co?Marta1 wkurzona jest ze jo olałam i poszłam z Martą2 do domu...ale to ona pierwsza mnie zostawiła...
Nie wiem co ja mam robić... powiedzcie co o tym myślicie
Nie wiesz za co je przeprosić? Proponuję spytać, w końcu fajnie wiedzieć na czym stoisz. Ja również nei widzę powodów żeby sie obrażać, przepraszać itd. Chyba że wytargały jakies stare wspomnienia i nagle sopie przypomniały, żeby się obrazić. Bez sensu.
Pomógł: 33 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1590 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 15:19
A co ty ją masz w dowodzie, że musisz jak ten przydupas ciągle za nią latać? Nie możesz mieć innych koleżanek? Znajdź jej faceta niech ją porządnie przegwintuje to może jeszcze będą z niej ludzie.
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 780 Skąd: Od mamy
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 15:59
Cytat:
Niewiem co robić ;(
Ja też nie wiem. Problem jest wyjątkowo błahy, nawet nie. Infantylny. Masz 16 lat, rusz głową i wyrób sobie własny system wartości, a potem działaj zgodnie z nim.
_________________ Kpić z filozofii to filozofować naprawdę - Blaise Pascal
Rzeczy piękne są trudne - Platon
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy - Sokrates
Olej ją. Znajdź sobie lepsze koleżanki, może ona nie warta była Twojej przyjaźni?! Tak więc ja proponuję, abyś dała sobie z nią spokój i nie przepraszała jej, bo za co masz niby ją przepraszać, przecież nic złego nie zrobiłaś (przynajmniej z tego co napisałaś nic złego nie wynkia że coś tam jej zrobiłaś czy coś)
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 18:27
dzięki dziewczyny na pewno kilka z waszych rad wykorzystam ;] nie mogę sobie podarować że zrobiła mi takie świństwo z tymi zdjęciami a teraz każe się przepraszać;/
to była moja najlepsza kumpela, ale chyba na to nie zasługiwała żeby tak ją nazywać...
Aneta, za te zdięcia to ona powinna teraz Was przeprosić, a nie Ty ją dla mnie to chore co ona ta Twoja niby kumpela wyprawia. Ale mam nadzieję, że wszystko się poukłada i będzie dobrze, ale taka moja sugestia jak już wcześniej wspomniałam, lepiej będzie jak się przestaniecie kolegować, bo nie wiadomo co jeszcze jest zdolna wymyślić.
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Zachowanie tej Marty1 jest co najmniwej głupie, dziecinne i niedojrzałe. Zapytaj się jej za co tak w ogóle sie obraziła. Na twoim miejscu dałabym sobie spokój z taką przyjaciółką. Myslę, że ona może być zazdrosna o twoje relacje z Martą2, ale to tylko moje domysły. Najbardziej poszkodowana w tym wszystkim jest Patrycja. Przyszły do niej jakieś laski i zamiast świetrnie się bawić to sie na siebie poobrażały. Przynajmniej na wzgląd na niewinną Patrycje powinnyście sie pochamować i takie sprawy załatwiać w cztery oczy, a tak zrobiłyście z tego teatr. Dopóki nie wyjaśnicie sobie z Martą1 zaistniałej sytuacji będziecie pogrążać się w domysłach.
_________________ Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...