forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikt mnie nie lubi, każdy olewa...
Autor Wiadomość
kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Nie Gru 24, 2006 06:32   

Najpierw daj się innym poznac a dopiero potem wyciagj wnioski czy Cie lubią czy nie.Jak pisałaś wcześniej jestes dopiero w 1 klasie gimnazjum to normalne.Inni musza poznac pierwsze klasy.Będzie dobrze.

martynka 
Początkujący

Wysłany: Pon Gru 25, 2006 17:56   

Musi być takaś osoba, której przypadkiesz do gustu.Nie musi byc koniecznie z Twojej klasy, a nawet szkoły. Ważne jest to, żebyś znalazłą tą bratnią duszyczke ;)
Jak dla mnie gg to tylko urozmaicenie czasu i nie powinno się zwracać uwagi na to czy ktoś Cie zablokował ;|
będzie dobrze..;* trzeba tylko uwierzyć :)

]:->

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 10:25   

To to że cie ktoś zablokował na gadu jeszcze nic nie znaczy.Może troszkę coś ma tam do Ciebie,ale to się zmieni.Ja też to przechodziłam 2 lata temu jak weszłam do gimnazjum.Było okropnie ale z czasem wszystko się poukładało i z Tobą też tak będzie.Nie bierz sobie tego do serca bo to może tylko pogorszyć Twoja sytuację.Uwierz Nam Wszystkim.Serio

Carla
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 28, 2006 18:49   

kasiula609822 napisał/a:
Było okropnie ale z czasem wszystko się poukładało i z Tobą też tak będzie

Pewnie, bo jeszcze nikt sie nie zna, ludzie sa z roznych srodowisk :)

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Pią Gru 29, 2006 05:52   

Carla napisał/a:
Pewnie, bo jeszcze nikt sie nie zna, ludzie sa z roznych srodowisk :)

Każdy ma swoje poglądy na jakis temat,jedni są dobrzy a drudzy są źli.Tak to już jest z tym Naszym życiem.Ale wiem o tym że będzie dobrze.Jak mi się poukładało to i Tobie sie [poukłada.

ZeuS 
Początkujący
Mistrz Mr.Radka xD

Wysłany: Czw Sty 04, 2007 07:18   

Moja rada - zaprzyjaźnij się z kilkoma osobami w klasie. Znajdź z nimi wspólny temat, wspólne zainteresowania. Też tak miałem w gimnazjum, że na początku każdy mnie lubił a potem nie, więc wiem jakie to uczucie :| .

Sliwka 
Nowicjusz
pożeracz Nutelli

Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:05   

ZeuS napisał/a:
Moja rada - zaprzyjaźnij się z kilkoma osobami w klasie. Znajdź z nimi wspólny temat, wspólne zainteresowania.

ale jezeli te osoby wcale nie chca sie z nia zaprzyjaznic?owszem trzeba sprobowac ale nie mozna sie narzucac a Agacia_93 juz probowala.tak przynajmniej wynika z jej wypowiedzi...

bussis

Śliwka

izuskaaa 
Nowicjusz
izuskaaa

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 22:33   

MOje zdanie:
czy ktos kogos lubi czy nie, to zalzy tylko od naszej osbowosci gdyz nie warto z kim sie kolegowac aby czerpac z tego jakiekolwiek korzysci. TY jestes soba i kazdy powinien cie akcepotowac jaka tylko jestes napewno jest ktos taki. Mzoe jestes zbardzo skrytą osba powinnas wyjsc bardzoije do ludzi patzrec na swiat z lekkim przymrozeniem oka. Pzreciez to nie chodzi o to czy masz prglem z tradzikiem !? To jest ten czas.. dojrzewania.. kiedys to minie i kazdy znas to przechodzi nawet ja. ALe sie z tym nie kryje. Napewno masz jaką bliską osobe ktorej mozesz się zwierzyć. Popracuj nad soba i nad swoimz achowaniem być moze to coś zmieni. Ale pamitaj jedNo NIE zmieniaj Sie pod wpływme iNnych to jest bardzo zle i wychodzi na niekorzysc . JA wiem jak to jest albowiem mam takic h znajmoych co sa dwulicowi .. popsrtu zenada. wiem co to miec przyjaciela i go stracić ale uwierz mi jezli kto s naprawde ci elubi to mu przejdzie. i NApeno jestes MIła I sympatyczna dziewczyna:) Pozdrawiam :D :*

Amorek :D 
Początkujący

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 09:04   

widac nie stobom jest cos nie tak tylko z tymi z twojej szkoły... a uroda nie ma nic do tego :P

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 13:59   

Co ja bym zrobił na Twoim miejscu?

Po pierwsze, to nie zmieniał bym swojej osoby. "Być sobą" czy "Nie być sobą", to dobra taktyka tyle, że - krótkotrwała. Można w nieoczekiwanym środowisku zmienić trochę swoją postać, aby zostać lepiej postrzeganym a tym samym - zaakceptowanym. Mowa tu jednak o szkole, i to o pierwszej klasie, a zabawa nie polega na tym, aby przez trzy lata dzień w dzień zmieniać swoją osobowość w szkole względem rówieśników i w domu względem rodziców czy w ogóle - reszty otoczenia. Ani to przyjemne (bo ciągle trzeba się mieć "na baczności"), ani łatwe.

Ja najszybciej postarał bym się znaleźć jakiś wspólny punkt. Bo bez względu na to, kto kogo lubi / nie lubi i za co, to wszyscy w klasie stanowią zgrany zespół, wszyscy mają fizykę na której jest sprawdzian i wszyscy mają do napisania wypracowanie z polskiego, wszyscy są pytani z biologii, wszyscy dostają po lufie i wszyscy bardzo nie lubią Pani od biologii. ;-) No trochę przesadziłem. ;-) I właśnie na to bym zwrócił uwagę. Na to, co was wszystkich łączy bez względu na to, kto kogo lubi. Jeżeli wygląd nie jest Twoją dobrą stroną, to spróbować z innej strony. W pozytywnym nastawieniu dać komuś spisać pracę domową na przerwie, czy coś podpowiedzieć na sprawdzianie. Śmiać się razem z ogólnoklasowych wygłupów, nakierowywać kolegów czy koleżanki przy odpowiedzi itp. Idea polega na tym, że jeżeli trudno polepszyć swoje prywatne układy z klasą, to starać się działać wspólnie i skorzystać z tego, co was wszystkich łączy mimowolnie.

Niestety gimnazjum jest jeszcze na poziomie, do którego wiele osób nie dorosło, a już się w nim znaleźli. Jednak z biegiem czasu towarzystwo będzie się robiło trochę poważniejsze i bardziej zgrane. To już znam z doświadczenia.

Pozdrawiam zatem i życzę powodzenia. ;-)

paolla 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:25   

Wiesz co nie przejmuj sie nie musisz zmieniac i wszystko jest z toba ok to porostu oni maja jakis problem badz soba. popros rodzicow zeby cie przepisali do innego gimnazjum jesli w szkole juz nie wytrzymujesz

Bad_Girl 
Początkujący
No more

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 13:40   

dwa razy przeszlam cos takiego. żyłam w elitce klasowej, 2 razy sie na mnie obrazily o wyimaginowane obgadywanie i przestawiły połowe szkoly przeciwko mnie. dobrze wiem co czujesz. tak naprawdę nie ma złotego środka aby inni cię polubili. to ty sama wewnatrz musisz znaleźć drogę do zawarcia jakichś znajomości. nie znam tych ludzi więc ci w tym nie mogę pomóc. chcesz to napisz do mnie na priva to pogadamy. pozdro ;*

Judi 
Zaawansowany
normalniacha!!!

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 14:36   

No to co ze 5 osób blokneło Cię na gadulcu na tych 5 osobach świat się niekonczy
Napewno sa gdzieś osoby z którymi warto pogadać
Niewolno sie tak odrazu załamywac żyje sie raz będzie dobrze MUSISZ BYĆ SOBĄ napewno znajdziesz kogoś z kim warto pogadać

"And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am
And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am"

kotekkk 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 07:50   :)

Nie masz czym się przejmować..może zablokowali ciebie tak dla zgrywu. Być może chcieli sprawdzić twoją reakcje..nie bierz tego wszystkiego do siebie;) odezwij się do nich w szkole..zapytaj się ich o coś, zagadaj, opowiedz coś (cokolwiek)co ci się przydarzyło..pośmiejcie się, powygłupiajcie, to napewno poskutkuje i wkrótce znowu cię odblokują;)

princesska15
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 08:30   

uwierz w siebie,probuj nawiazac znajomosci ;)

Odpowiedz do tematu