forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Ona tego nie rozumie...
Autor Wiadomość
nesska 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 19:16   Ona tego nie rozumie...

Miałam przyjaciółkę ale coś..pękło i już tak się za bardzo mie lubimy...ja sie nie czuje jak jej przyjaciółka , ale ona mysli ze ja jestem jej przyjaciolką CO MAM ZROBIć!JAK JEJ POWIEDZIEć!

Mała Mi 
Amator
gatunek mimbli

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 19:39   

yy może po prostu?

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Wto Cze 05, 2007 20:12   

nesska napisał/a:
Miałam przyjaciółkę ale coś..pękło i już tak się za bardzo mie lubimy...ja sie nie czuje jak jej przyjaciółka , ale ona mysli ze ja jestem jej przyjaciolką CO MAM ZROBIć!JAK JEJ POWIEDZIEć!
Co zrobić? Nic. Na takie pytanie można tylko tak odpowiedzieć. Kłótnie czy to w szkole, czy między rodzeństwem, kumplami, kumpelami, czy kimkolwiek innym nie są rodem z kosmosu, a tu, z Ziemi, z ludzkiej natury. Żyć z dnia na dzień, jak by nigdy nic. Nie odsuwać się od skłóconej osoby, nie wyróżniać jej, nie zakłamywać własnej osoby, jak i tej drugiej. Jeżeli druga strona ma jakiekolwiek przyjazne perspektywy, to zacznie je wcielać od razu, gdy zobaczy, że wszystko wraca do normy. Że normalnie się rozmawia, spotyka, pisze sprawdziany na lekcji i przestawia kwiatki nauczycielowi. :P To bym uznał za własny, najprostszy sposób do pogodzenia się bez żadnych scen, rodem z dramatycznych filmów. Każdemu zależy chyba na tym, aby żyć bez problemów. Nawet tym skłóconym.

may 
Dyskutant
optymistka.

Wysłany: Sro Cze 06, 2007 21:16   

a ja wypowiem sie tylko tak:

'przyjaźń, która się kończy, nigdy nie była prawdziwą przyjaźnią'

dzięki za uwagę, pogadaj z nią i tyle.

alka 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 08:30   

Moim zdaniem powinnaś być z nią szczera w imię dawnej przyjaźni. Nieczego przed nią nie udawaj i nie graj, tak bedzie lepiej. Jak okarze się prawdziwą przyjaciólka to zrozumie, a nawet bedzie ci wdzięczna za szczerość. Zrób to jak najszybciej. Im dłużej wzlekasz tym będzie ci trudniej. Powiedz jej po prostu co czujesz. Jak to zrobisz bedziesz się czula o wiele lepiej,a twoje zmartwienie uleci. Wszystko jokoś się ułoży. Powodzenia.

Zapominalska 
Początkujący
Zapominalska

Wysłany: Czw Cze 07, 2007 15:00   

may napisał/a:
a ja wypowiem sie tylko tak:

'przyjaźń, która się kończy, nigdy nie była prawdziwą przyjaźnią'

dzięki za uwagę, pogadaj z nią i tyle.

Moge tylko się zgodzić, to nie była przyjaźń, a jedynym sposobem żeby ona zmieniła zdanie jest rozmowa z nią, porozmwaij z nia jak kiedyś, jak ją lubiłaś...

Judi 
Zaawansowany
normalniacha!!!

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 17:59   

Pogadaj z nią szczerze wyjaśnij wszystko. Bo to bez sensu moim zdaniem jest tak na siłę prędzej czy później będzie jeszcze gorzej.
Ale właśnie ona chyba nie była nigdy twoją prawdziwą przyjaciółką

"And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am
And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am"

Neska 
Moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 18:17   

Jak radził Mnich, zostawić wszystko tak jak jest. Możesz mieć do niej dystans, ale nie odwracaj się od niej, nie rozpowiadaj wszystkim, że nie jesteście już przyjaciółkami. Najlepiej dac sobie czas, czas i wolną rękę.

A jeżeli już cos pęklo, to na poczatku warto zastanowic się, co to było. I po której stronie leży wina ( chociaż mawiają, że wina zawsze po środku się znajduje).

P.S. Właśnie chciałam spotkać tą osobę, o tak bardzo podobnym niku do mojego. Oj, będziemy się mylić. Witam;)

Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...

Malutka15
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 08, 2007 21:33   

Miałam podobnie... ale my pzrestałyśmy sie "kolegować" po wakacjach(tamtych) oprzed nimi każdy nam zazdrościł takiej przujaźni a teraz co? ona sie ode mnie odwróciła...a czemu? bo znalazła sobbie dwie nowe koleżanki...a był talki czas, ze jak sie z nimi poklucila to znów sie do mnie kleiła...nie warto sie zadawać z wykorzystywaczami bo tylko na nich tracimy...Najlepiej powiedz jej prosto z mostu o wszystkim ... wszystko jej wygarnij i zobacz co na to powie.

Kasilas
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 09, 2007 08:57   

Jak mysli ze jestes jej przyjaciulka i nie zauwazyla rzadnej zmiany u ciebie to raczej taka przyjaciulka nie jest =\

Marzenie: Zostać ninja i mieć... przyjaciela, chociasz jednego...

Odpowiedz do tematu