forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomóżcie !
Autor Wiadomość
Izunia_
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 00:06   Pomóżcie !

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. :*

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 00:16   

Nie rozumiem w ogóle czegoś takiego jak koniec przyjaźni, dla mnie jest to śmieszne. Nie uważasz, że takie coś jest na pokaz? Przyjaźń to nie jest coś co się kończy i zaczyna. Po prostu zachowuj się w stosunku do niej tak jak do innych koleżanek i nie odwalaj żadnej szopki.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 00:22   

Jak dla mnie to była platoniczna 'przyjaźń'. Anomalia taka raczej.

Izunia_
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 00:26   

Ja niczego nie robię na pokaz. A koniec przyjaźni istnieje .

To tak samo jakbyś miał miłość.
Można ze sobą zerwać prawda ?
A jak ktoś z kimś zrywa oznacza , że w związku coś się nie układa . I uczucie miłości powoli wygasa .
Tak samo jest z przyjaźnią .

Przyjaźń jest rodzajem miłości . A miłość powinna opierać się na przyjaźni.

[ Dodano: Nie Gru 09, 2007 00:31 ]
A jeżeli chodzi o tę 'miłość' platoniczną .

Hm. Być może faktycznie .

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 00:38   

A dałaś jej pierścionek na początku przyjaźni? :)

W życiu z żadnym przyjacielem nie miałem czegoś takiego jak "lubię cię, fajnie mi się z tobą gada. Czy zostaniesz moim przyjacielem?". Po co jakieś takie dziecinne deklaracje? Po prostu czujesz, że możesz tej osobie zaufać, polegać na niej to to robisz czyli traktujesz ją jak przyjaciela, czujesz, że nie możesz to tego nie robisz i tyle.

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 11:49   

eee?
Czy ja rozumiem, ze chcesz ustać przed nia i powiedziec "Juz nie jestes moja przyjaciółka?"

Po co te szopki? dla mnie dziecinada. Tka jak napisał Wizzard. Nie ma czegoś takiego jak początek i koniec przyjazni. Mozna tylko"wygasnąć"
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

Izunia_
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 11:54   

Może macie racje :/

Misha 
Moderator
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 13:39   

Po prostu nie skacz wokół niej, nie interesuj się nią tak, jak teraz. Traktuj jak normalną osobę, nie myśl jak o przyjaciółce.

Cała filozofia moim zdaniem :D

I nie martw się. Na świecie jest wiele wspaniałych ludzi, a dzięki temu, że tak się dla innych poświęcasz, gdy ty będziesz w potrzebie znajdą się tacy, co zawsze będą gotowi Cię wesprzeć. ;)

Powodzenia.

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

dzudzus15 
Początkujący
ukrywasz serce?;x

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 14:14   

yh.
nie rozumiem czasem ludzi :nunu:

julio
Twojego romea nie ma
nie bylo i nie bedzie.

Izunia_
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 14:49   

Dzięki Misha. Wreszcie jakieś ciepłe słowo. :slonko:

M-Claver
Nowicjusz
Jamping Jack

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 17:08   

Wszystko ma swój początke i koniec przyjaźń też. Jeżeli nie będziesz tej przyjeźni pielęgnować to ona się wypali, ale do tej "pielęgnacji" potrzeba też drugiej osoby. Jeżeli Magdzie nie zależy na waszej przyjaźni to nie ma się co męczyć. Poszukaj wokół siebie innych ludzi, jest wiele osób które chcą mieć przyjaciela, trzeba tylko poszukać :zadowolony:

Aniołek 
Maniak
Optymistka xD

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 18:49   

Dziwna ta przyjaciółka :P

Chcesz skończyć tą przyjaźń.. Po prostu przestań ją traktować jak przyjaciółkę a zacznij jak zwykła kumpele..

Gdybym ja była w takiej sytuacji, tez bym to pewnie zakoczyla tą przyjaźń...
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Evqa 
Początkujący
...(: ja :)...

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 16:05   

Cytat:
Najbardziej boli mnie to , że dla innych robię bardzo dużo , a nikt tego nie docenia.

Widać, że jesteś bardzo dobra osobą. Ale takich osób jest mało. Dlatego musisz poczekać, na taką osobę, która potrafi docenić przyjaźń. Ja osobiście chciałabym mieć taką przyjaciółkę... Ta Magda nie wie co traci...

Cytat:
Jak powiedzieć jej , że to koniec naszej przyjaźni ? Tak aby jej nie urazić ?
Co w ogóle sądzicie o tym pomyśle ?

Jestes aż za dobra, bo ludzie Cię łatwo wykorzystują. Ona się nie wstydziła przecież, mówiąc i to jeszcze do innej koleżanki, że nie chce Cię widzieć. Więc po prostu powiedz jej, że nie chcesz żyć w takiej fałszywej przyjaźni... ja tez nigdy nie miałam prawdziwej koleżanki, tylko wszystkie przyjaźniły się ze mną bo coś chciały, albo po prostu nikt z nimi się nie chciał kolegować to przyłaziły do mnie. :/
"Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie Miłości - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. I nas wybawi." Paulo Coelho

Koba 
Zaawansowany

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 17:28   

Cytat:
Przyjaciołom trzeba wybaczać
Ja nie wybaczam
Cytat:
Dla Magdy zrobiłabym wszystko. I wiele razy jej to udowodniłam .
Również bym pomógł niejednemu z mojego otoczenia, lecz nikt by mnie nie pomógł, zdaje sobie z tego sprawę
Cytat:
Wole nie mieć nikogo niż taką przyjaciółkę
Ja nie mam przyjaciół i żyję
Cytat:
Jak powiedzieć jej , że to koniec naszej przyjaźni ? Tak aby jej nie urazić ?
Co w ogóle sądzicie o tym pomyśle ?
Po cóż owijać w bawełnę, powiedz jak sprawa wygląda i tyle, to czy sie obrazi czy tez nie to jej sprawa.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 17:38   

Koba napisał/a:
Ja nie wybaczam

I dlatego właśnie nie masz i nie będziesz miał przyjaciół. No chyba, że trafisz na kogoś kto nie popełnia błędów w co wątpię.

Odpowiedz do tematu