forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Prawdziwa czy fałszywa
Autor Wiadomość
Lady_black 
Początkujący
dark girl

Wysłany: Sro Mar 28, 2007 19:31   Prawdziwa czy fałszywa

Więc napiszę że mam koleżanke albo przyjaciółke albo wroga nawet nie wiem kim ona jest.
I ma koleżanki z którymi najczęściej przebywa gdy jej nie zmusimy do spędzenia przerwy z nami( Ja i parę polek). Jej koleżąnki nas nienawidzą i robią sceny udają że jestem ( tak tylko ja) jakaś niedorozwinieta albo jedna mówi po Angielsku Zapytaj się jej czy mogę przed nią stanąć itd...
Zuza( koleżanka wróg przyjaciółka) Np. mnie wystawia dla głupiego chomika. Chociaż przysięgała że spędzimy przerwę . Z pięć razy obiecywała mi że będziemy siedzieć w autobusie( tylko Polacy) razem do końca roku. Bywają takie momenty gdy po wyjściu z autobusu do nas się nie odzywa. Albo przez dwa tygodnie mnie olewa.
Choć czasem są fajne momenty gdy siedzimy razem i się ciągle śmiejemy albo jak mi pomaga z Anglikiem.
Proszę pomóżcie.
Czy Bóg mi wybaczy?I szansę da nową?

miluśka 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 19:50   

A moze musiala bys z nia powaznie pogadac i sie spytac czy lubi cie i czy jest twoja przyjaciolka??bo jak ktos cos obiecuje ,a pozniej nie spelania,to chyba cos jest nie tak...i jeszcze olewa...ja mam przyjaciolke i nigdy siebie nie olewalysmy
nieraz taka powazna rozmowa przydaje sie tzn pomaga w wyborze

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 19:53   

Lady_black, cóż Ci poradzić? przede wszystkim napisz, czy coś już próbowałaś sama robić czy od razu polecialaś na forum?

RalfNight 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 14:46   

Myślę ze nie powinnas sie jej narzucac, naprzykrzac. jezeli ona chce byc twoją przyjaciołką to niech ona sie teraz wykaże.

mehielnica 
Nowicjusz
mehielnica

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 19:30   

Dziwna ta Twoja.. hmm.. no nazwijmy ją tutaj 'przyjaciółką'.. Bo na przyjaźń to z jej storny mie nie wygląda.
miluśka, dobrze radzi żebyś porozmawiała ze swoją 'przyjaciółką'. Porozmawiaj z nią szczerze i wtedy się zobaczy jak się zachowa.
Dla którego nie istniejemy..

Kliknij tutaj a mnie zobaczysz..
GG: 4032138

Amarylis 
Nowicjusz
a ja się śmieję

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 19:37   

Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. :)
Pogadaj z nią. Powiedz co Ci się nie podoba, zapytaj co myśli o tej sytuacji. Jeśli powie, że nie widzi problemu to znaczy że musisz sobie podarować tą "przyjaźń", jeśli problem widzi i powie, że chce to zmienić to poczekaj na rezultaty. Jeśli ich nie będzie i będzie jak dawniej - niestety, przyjaźnią tego nazwać się nie da.
Przede wszystkim pogadaj, a potem się pomyśli.

Amorek :D 
Początkujący

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 08:38   

no najlepiej pogadaj z nią na osobności i wtedy bedziesz wiedzieć na czym stoisz.... bo tak to ni przyjaźń

RalfNight 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 09:10   

No ale jezeli ona jest jakas tepa i nie sczai bazy?

canz
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 14:49   

to bedzie znaczylo zeby nie zawracac sobie nia glowy i olac

paolla 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:21   

szczera rozmowa i tyle

KICIA
Początkujący

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 09:35   

Dziwna dziewczyna, ale musiś z nia pogadać szczerze bo inaczej bedziesz dalej w kropce i bedziesz sie zastanawiać co i jak...(?)

Zuy 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 22:22   Re: Prawdziwa czy fałszywa

Lady_black napisał/a:
Więc napiszę że mam koleżanke albo przyjaciółke albo wroga nawet nie wiem kim ona jest.
I ma koleżanki z którymi najczęściej przebywa gdy jej nie zmusimy do spędzenia przerwy z nami( Ja i parę polek). Jej koleżąnki nas nienawidzą i robią sceny udają że jestem ( tak tylko ja) jakaś niedorozwinieta albo jedna mówi po Angielsku Zapytaj się jej czy mogę przed nią stanąć itd...
Zuza( koleżanka wróg przyjaciółka) Np. mnie wystawia dla głupiego chomika. Chociaż przysięgała że spędzimy przerwę . Z pięć razy obiecywała mi że będziemy siedzieć w autobusie( tylko Polacy) razem do końca roku. Bywają takie momenty gdy po wyjściu z autobusu do nas się nie odzywa. Albo przez dwa tygodnie mnie olewa.
Choć czasem są fajne momenty gdy siedzimy razem i się ciągle śmiejemy albo jak mi pomaga z Anglikiem.
Proszę pomóżcie.

Ehh, daj sobie z nią spokój, olewa Cie, ośmiesza...
To chyba nie ma sensu...

Judi 
Zaawansowany
normalniacha!!!

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 07:17   

Pogadaj z nią szczerze w cztery oczy zobacz, jaka będzie jej reakcja czy po tym coś się zmieni a jeśli nie to olej ją, bo nie widzę najmniejszego sensu abyś dalej to ciągła
Spędzaj czas ze swoimi koleżankami może ona sama zorientuje się ze ciebie traci i postara się jakoś to naprawić a jeśli zostawi to to nie warto. Takie jest moje zdanie

"And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am
And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am"

kotekkk 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 07:36   cała prawda

Hej.. słuchaj nie przejmuj się nią...tak niekiedy jest ,że nasi tzw"przyjaciele" odwracają się od nas niewiadomo czemu..może chce poznać bliżej tych obcokrajowców dlatego z nimi spędza tyle czasu..uważam ,że nie warto psuć sobie humoru z jej powodu..:) głowa do góry! i co z tego,że się z nimi zadaje..A odnośnie ich dokuczania..może chodzi o to, że jesteś cicha, wstydzisz się coś do nich powiedzieć, albo zrobiłaś coś może nieświadomie, co prowokuje je do takiego zachowania..Może po prostu no nie wiem zagadaj z jakimś tematem.. postaraj się poznać drugą stronę..to pomoże i przekonasz się wkrótce te niemiłe komentarze miną;)
Jak powiedziałam już wcześniej Głowa do góry, będzie lepiej;)

Migotka 
Początkujący
Mała egzystencja.

Wysłany: Sob Maj 26, 2007 16:52   

Lady_black, coś mam wrażenie że ona puściutka jest.... Gdyby była Twoją przyjaciółką to by tak nie postępowała :?

Odpowiedz do tematu