nie wiem czy potrafie to wytłumaczyć... ja nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki .. nie wiem co to za uczucie. dla mnie coś takiego nie istnieje. człowiek jest na świecie sam. decyduje o sobie, nikt za niego nie żyje. 2 człowiek może mu to tylko ułatwić.. czyli może powinno przyjaźń zapisywać się jako "przyjaźń" .. ja nie wiem ... ja juz nie wiem co piszę ....
Dla mnie jedynym mym przyjacielem jes mój chłopak.
Miłość z przyjaźnią... nic tego nei zastąpi.
Moje ' przyjaciółki ' od siedmiu boleści są tak fałszywe, że nawet szkoda gadać.
Jak mogłam być taka głupai i tacić 3 lata.. na tak idiotyczna rzecz.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 123 Skąd: z krainy magii :*
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 21:53
Ja mam dwie przyjaciółki znamy się już ok. 8 lat
nazywam je moimi siostrami i nie wyobrażam sobie
żeby ich nie było, myślę że prawdziwa przyjaźń ISTNIEJE
_________________ Nikt nie zasługuje na twoje łzy,
A ten kto na nie zasługuje napewno
nie doprowadzi Cię do płaczu
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 10:25
A ja z jedną moją przyjaciółą się znam już dość długo od dziecka Jest spoko..! Rozumiemy sie bez słów, i tak dalej.. Ost się coś psuje.. no ale cóż...
ale zapewne, "prawdziwej przyjaźni, żadna siła NIE ZNISzCZY!"
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 250 Skąd: Giżycko
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 14:49
Ja mam taką przyjaciółkę znam ją najdłużej bo chyba gdzieś 7 lat i rzadko się kłócimy se fundujemy coś i takie tam... i także rozumiemy się nieźle ja wiem co ona lubi i ona wie co ja lubię i mam paru innych przyjaciół ale ją znam dłuuugo i pozdrawiam ją
Więc dla mnie prawdziwa przyjaźń istnieje!!!
_________________ "Keczap to mój przyjaciel, dawaj mi ten k**wa keczap, człowieku!"
Czy ja wiem... Jeszcze tej prawdziwej nie doświadczyłam, choć wiele razy tak mi się zdawało. Błędnie. Wtedy najczęściej "przejechałam" się po przyjciółce przy którejś okazji. Albo to swoim zachowaniem mnie bardzo negatywnie zaskoczyła, albo zrobiła coś co mnie uraziło.
Ech... Tak to jest
prawdziwa przyjaźń istnieje... mam przyjaciółkę, jedną, ale Ona mi całkowicie wystarcza. Znamy się od dziecka, zawsze się kłóciłyśmy a teraz nie możemy bez siebie żyć. Wie o mnie wszystko, zawsze wie co doradzić, jak pocieszyć... Jest niesamowita:)
Życzę, aby każda z Was znalazła (o ile już nie ma) taką przyjaciółkę:)
Uważam że istnieje choć czasem w to wątpie... Nie mam przyjaciela więc mam jak najbardziej ku temu powody. Ale takie życie, i nie ma co nad tym się rozczulać, trzeba je wykorzystać jak najlepiej .
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 172 Skąd: Türkiye
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 14:11
Przez moje życie przewija się codziennie wiele osób...Każdego dnia spotykam na swojej drodze nowych ludzi. Niektórzy odchodzą od razu, następni zatrzymują się na chwilę po czym znikają zostawiając tylko wspomnienia a jeszcze inni pozostają na dłużej, być może na zawsze...Wiele razy myślałam "tak, znalazłam prawdziwego przyjaciela", po czym okazywało się że to zaledwie dobry znajomy, ale gdy przychodzi co do czego czar pryska...Na szczęście w moim życia jest również osoba która nigdy, przez te wszystkie lata które się znamy (a trochę już tego będzie) nie odwróciła się do mnie plecami. Często jestem wściekła gdy na kimś się zawiodę, krzyczę wtedy w myślach "prawdziwa przyjaźń nie istnieje!", ale wtedy przypominam sobie że jest jeszcze On, ten jeden jedyny który przy mnie trwa...I to właśnie jest prawdziwa przyjaźń. Bo nie liczy się jakość tylko ilość. Mam milion znajomych i tylko jednego przyjaciela...dla mnie AŻ jednego. W dzisiejszych czasach bowiem bardzo trudno jest nie sparzyć się na drugim człowieku. A z drugiej strony czy ja wiem czy to zależy od czasów w których żyjemy...Tak naprawdę to wszystko zależy od każdego indywidualnie. Tyle że dziś to pieniądz i pogoń za dobrami materialnymi wyznacza ludziom drogę. Zdecydowana większość zapomina o wartościach duchowych...dlatego tak często wątpimy w istnienie prawdziwej przyjaźni. Jednak "trzeba komuś zaufać, w coś wreszcie uwierzyć..."
Zależy.
W sumie to baaardzo trudno o taką szczerą więź, czy to chodzi o przyjaźń, czy miłość.
Ludzie stali się tacy... samotni. I w sumie bardziej niż nie chcą to nie potrafią tego zmienić.
_________________ "Bo to historia z kantem, co podwójne ma dno,
Gdyby napisał ją Dante, to nie tak by to szło."