forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
"przyjażń"?? a tak rani....
Autor Wiadomość
edytka15 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 11:32   "przyjażń"?? a tak rani....

Jeśli macie takiego przyjaciela od serca to wam bardzo zazdroszcze! mi tez wydawalo się ze mam... przyjaciólki, którym uałam bezgranicznie....a gdy było mi ciężko, były problemy wbiły mi nóz w plecy, powymyslaly, poubarwniały bajeczki na moj temat...za moimi plecami obrabiały mnie, rozgadaly moje tajemnice... przez taka przjażń przezylam najgorsze momoenty w życiu.... mam wiele kolezanek i kolegów i co z tego?? nikomu juz nie umiem zufac... DLACZEGO LUZIE POTAFIĄ BYĆ TACY FAUSZYWI??

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 11:41   

edytka15 - ja nie wiem.

ale mam to samo ;)

Claudiaa 
Praktykant
Stworuś

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 14:03   

edytka15 napisał/a:
mi tez wydawalo się ze mam... przyjaciólki, którym uałam bezgranicznie....a gdy było mi ciężko, były problemy wbiły mi nóz w plecy, powymyslaly, poubarwniały bajeczki na moj temat...za moimi plecami obrabiały mnie, rozgadaly moje tajemnice... przez taka przjażń przezylam najgorsze momoenty w życiu.... mam wiele kolezanek i kolegów i co z tego?? nikomu juz nie umiem zufac... DLACZEGO LUZIE POTAFIĄ BYĆ TACY FAUSZYWI??

Mam tak samo...
Ale na pytanie nie odpowiem , bo nie potrafię znaleźć na nie odpowiedzi ...

To była bajka z zakończeniem ze snu
Jednak sny odchodzą i nie wrócą już...

Judi 
Zaawansowany
normalniacha!!!

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 14:31   

Przejechałaś się chyba podobnie jak ja uważałaś je za swoje przyjaciółki aż tu nagle ałć
ja tez tak miałam uważałam ją za przyjaciółkę i było OK i to nawet kawał czasu ale ostatnio się wszystko posypało

A
edytka15 napisał/a:
DLACZEGO LUZIE POTAFIĄ BYĆ TACY FAUSZYWI??

Szczerze??? nie mam pojęcia. Może dla tego ze tak jest prościej
Nie no na prawdę nie mam pojęcia

"And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am
And all I know is I don't regret
That life has brought me here, where I am"

Olla 
Zaawansowany

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 14:35   

Mam to już za sobą.... W podctawówce sądziłąm że jest ona moją prawdziwą przyjaciółką ale się myliłam i na szczeście w gimnazjum trafiłyśmy do innych klas i jak się widzimy to tylko krótkie "cześć" i ani słowa więcej.....

Wrednik 
Początkujący
Fretka. Po prostu.

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 14:50   

Pf... skąd ja to znam. Ale czemu ma służyć ten temat? Bezmyślnemu pisaniu "No ja też nie wiem, ale mam tak samo"? Bo innego celu nie widzę.
A odpowiedzi na pytanie nie znam.
Tak, tak, jestem podła.
I jestem ignorantką.
Ale tak poza tym to ja jestem dobra.
I normalna. A sprzeczności we mnie nie ma.

edytka15 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 15:13   

to miało słuzyć temu ze pozwolilo mi sie trochę wygadać, moze ktoś mnie zrozumiał, a moze ktos bedzie umiał odpowiedziec na to pytanie...nie musisz od razu skreślać jesli cos ci sie nie podoba...

Wrednik 
Początkujący
Fretka. Po prostu.

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 15:16   

Skreślać? Ja nic nie skreślałam dzisiaj, oprócz listy czynności, które muszę wykonać.
Tak, tak, jestem podła.
I jestem ignorantką.
Ale tak poza tym to ja jestem dobra.
I normalna. A sprzeczności we mnie nie ma.

Olla 
Zaawansowany

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 15:25   

DLACZEGO LUZIE POTAFIĄ BYĆ TACY FAUSZYWI??

Spytaj się ich.....

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 18:39   

edytka15 napisał/a:
nikomu juz nie umiem zufac... DLACZEGO LUZIE POTAFIĄ BYĆ TACY FAUSZYWI??

tez to przechodzilam.Mialam przyjaciolke ' na smierc i zycie' Kochalam ja jak siostrę. A ona mi odwalila taki numer ze hoho po tylu latach przyjazni,ale po kilku miesiacach przezywania tego co ty teraz,plakania w poduszkę,poznalam nowa kumpele,tzn znalysmy sie wczesniej ale jakos zaczelysmi sie kolegowac i tak stworzylysmy swietną paczkę ktora dzis liczy 6 dziewczyn i gdyby nie tamto zdarzenie,nie zakolegowałybysmy się i wiem ze napewno nie przezylabym tylu pieknych chwil ;) Tamta ' przyjaciolka' z czasem zrozumiala co straciła i chciala odnowic znajomosc,ale ja juz nie potrafilabym jej zaufać, zreszta mialam swoje przyjaciolki i mam do dzis ;) to juz 4 lata ;) Trzymamy się na razie i chyba tak już zostanie ;) Głowa do góry ;) Bedzie lepiej :)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

may 
Dyskutant
optymistka.

Wysłany: Pią Cze 29, 2007 21:59   

W zasadzie to już od pierwszej rozmowy wiem, czy można danej osobie zaufać, nie wiem jak, ale po prostu jakoś mi to wychodzi. Nie ufam za bardzo ludziom od razu. Musze ich znać bardzo długo, aby powierzyć im choćby mało znaczącą, ale ważną dla mnie sprawe.

rozkołysz świat napisał/a:
poznalam nowa kumpele,tzn znalysmy sie wczesniej ale jakos zaczelysmi sie kolegowac i tak stworzylysmy swietną paczkę ktora dzis liczy 6 dziewczyn i gdyby nie tamto zdarzenie,nie zakolegowałybysmy się i wiem ze napewno nie przezylabym tylu pieknych chwil

Tych 'prawdziwych' poznaje się w biedzie.

rozkołysz świat napisał/a:
z czasem zrozumiala co straciła i chciala odnowic znajomosc,ale ja juz nie potrafilabym jej zaufać

Ciężko jest zaufac po raz dugi.

A na pytanie 'Dlaczego ludzie potrafia być tacy fałszywi?' nikt Ci nie odpowie, to indywidualna sprawa każdego z nas - jaki jest.

Raulik 
Praktykant
Smile. :)

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 08:31   

wiem coś o tym..
wydawało mi się że miałam przyjaciółkę.. ale po moim wyjeździe nad morze ona wróciła do swojej starej przyjaciółki..a mnie zostawiła na lodzie.. :( (
i pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy jak mnie to zraniło.. ;((.. bo ona od zawsze tylko sie od gania osób które chcą się z nią zaprzyjaźnić..

Życie jest niesprawiedliwe i cieżkie.. ale nikt nie mówił że bedzie łatwo.. niektórzy mają gorzej... :jezor:

ja już od tej pory nie potrafie tak nikomu zaufać.. bo kilka razy już zostałam.. oszukana.. okłamana.. i zraniona.. wiec na razie nie mam przyjaciół.. są tylko qmpelki..
podobno przyjaźń i miłość same przyjda kiedy bedzie pora.. wiec.. moja złota myśl?
bez przyjaciół można żyć.. bynajmniej jakiś czas :peace:

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 08:34   

Raulik napisał/a:
o ona od zawsze tylko sie od gania osób które chcą się z nią zaprzyjaźnić..

Przyjdzie taki czas ze i ona bedzie sama i nie bedzie miala do kogo buzi otworzyć :P nawet nie wiesz jakie życie potrafi być sprawiedliwe... :D
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Raulik 
Praktykant
Smile. :)

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 08:39   

moim przyjacielem na złe dni jest gitara.. :PP
troche pogram coś smutnego.. potem sie troche wyżyje xD i jakoś mi tak lepiej.. a potem w zależności od tego czy chce mieć doobry czy zły humorek włączam smutną/wesołą muze ;D i jest OK :yahoo:

"Chodzi dziewczyna wesoła.. lubiana.. wydawało by się że bez problemowa.. ale w sercu skrywa smutek.. ogromny smutek.. że łza strumieniami pociec by mogła.."
(to cytat z wiersza.. ale nie zdradze jakiego.. i czyjego :PP :peace: )
to miedzy innymi też o mnie.. bo na ogół to jestem duszą towarzystwa i wariuję :yahoo: ale tak na prawde cały ból i smutek jest głeboko ukryty w sercu.. bo po co innych obarczać jeszcze swoimi problemami? mają własne..ale czasem już nie wytrzymam i płacze.. (najcześciej w domu..) i chodze smutna.. ale rzadko im mówie z jakiego powodu.. chyba że wyciągają to ze mnie siłą :PP

Migotka 
Początkujący
Mała egzystencja.

Wysłany: Sob Cze 30, 2007 20:59   

Nikt chyba nie zna odpowiedzi na to pytanie...
Przeżyłam coś podobnego w podstawówce. Ale teraz mam przyjaciółkę, prawdziwą przyjaciółkę. To prawda, że po prawdziwej burzy zawsze wychodzi słońce.
Zobaczysz za jakiś czas sama stwierdzisz, że warto było cierpieć (no może nie do końca warto...) dla tylu pięknych chwil z prawdziwym przyjacielem.
Ja sama czasem nie mogę uwierzyć, że przyjaciel, którego wyobrażałam sobie od zawsze istnieje :)
Trzymaj się :*

Odpowiedz do tematu