Pomógł: 20 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1627 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 22:35
Cytat:
Chyba, że chłopak/dziewczyna jest Twoim przyjacielem, ale tak to się chyba nie da.
Właśnie tym sie odróżnia miłość od zauroczenia.....o miłości można powiedzieć kiedy druga osoba jest dla ciebie zarówno najukochańszą osobą jak i przyjacielem...
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1687 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 23:09
Zawsze uparcie twierdziłam, że miłość bez przyjaźni nie ma sensu. Teraz, cóż, człowiek z czasem nabiera doświadczenia.
Wybrałam 'przyjaźń', baa! nawet nie przyjaźń, a czystą dobrą znajomość. Po 1 nie mogłabym powiedzieć P., że np, umówiłam się z chłopakiem, w którym ona sie podkochuje od pewnego czasu, po 2 mimo, że on był niczego sobie, że znaliśmy się bardzo dobrze, że spędzaliśmy ze sobą dużo czasu, to po prostu, cóż, dla mnie P. była ważniejsza. Czy żałuję? Hmm.. trudno powiedzieć, P. dała sobie już z nim spokój, więc praktycznie nic nie stoi na przeszkodzie, ale tak jakoś... chyba zostaniemy na stopie czysto koleżeńskiej.
Więc podsumowując, przyjaźń.
_________________ Myslovitz na październik:
Gdzie są moi przyjaciele?
Schowali się
Po różnych mrocznych instytucjach
Pożarła ich
Galopująca prostytucja
Gdzie są moi przyjaciele?
Bojownicy z tamtych lat
Zawsze było ich niewielu
Zawsze byłem sam!
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1216 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 18:44
Cytat:
Przyjaźń czy Dziewczyna -- co jest dla was ważniejsze?
Ziemniaki , a tak poważnie to przyjaźń. Nie ma co gdybać. Przyjaźń zawsze jest pożyteczna, a miłość często bywa szkodliwa. - Seneka Młodszy
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
ten kto mówi przyjaźń nie zna widać potęgi miłości, przecież nasza druga połówka jest także największym przyjacielem.!
i tak wlasnie jest.. mam dziewczyne i zajebista pzyjaciolke, a najlepsze jest to, ze to jedna i ta sama osoba Mam kumpli z ktorymi moge pogadac o wszystkim ale w jakims "najostateczniejszym wyborze wyborow" wybralbym dziewczyne, bo wiem ze Ci sami znajomi ciagle nimi pozostana bez wzgledu na to co sie stanie..
ktos tam napisal ze bla bla bla... chlopak nie akceptuje przyjaciol/pzyjaciela/przyjaciolki wiec trzeba go zostawic ( w skrocie ) patrzac z drugiej strony to czemu przyjaciel nie moze zaakceptowac ze chlopak moze miec jakies problem, czemu to on nie ma sprobowac sie wycofwac na jakis czas ? Czy to zbyt duzo dla przyjaciela ?
troche to nie po kolei wszystko i przepraszam za bledy ale mysle ze sens mojej wypowiedzi jest jasny i czytelny. pozdrawiam
hmm... jeżeli myślimy o prawdziwej przyjaźni i dziewczynie ,którą ktoś ma ,że tak powiem
`na pokaz` to nie ma sprzeczności ,że to przyjaźń jest w tym jakże skomplikowanym przypadku najważniejsza.
Jeżeli mówimy o przyjaźni i dziewczynie którą kochamy to jednak stawiałbym na miłość do tej `drugiej połówki`.