Oczywiście, że istnieje Jeżeli obie strony postawią tylko na przyjaźń, będzie to możliwe. A wydaje mi się że nawet Przyjaźń z płcią przeciwną jest czymś wspanialszym od przyjaźni osób tej samej płci
Moim zdaniem istnieje przyjazn pomiedzy kobieta,a meszczyzna...
Jesli np. Kobieta ma jakies problemy w milosci... i nie wie np. jaki blad popelnila zwraca sie do meszczyzny... Jak i na odwrot Bo kobiety przeciez bywaja nie obliczalne
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 11:36
'Jeśli chłopak może być kochankiem, to nie może być przyjacielem...'- usłyszałam kiedyś cos takiego.
Ogólnie przyjaźń damsko-męska...trudny temat.
Wierzyłam ogromnie, dopóki mój przyjaciel mnie nie pocałował i nie wyznał, że czuje coś więcej.
Często bywa tak, że w końcu jedna strona się zakochuje.
Zastanawiałam się nad różnymi opcjami, np. jeśli osoba jest całkowicie nieatrakcyjna fizycznie, jeśli obie strony mają kogoś...broniłam teorii, że przyjaźń takowa istnieje.
Jednak ostatnie wydarzenia w moim życiu wszystkie obaliły.
Teraz...nie wiem. To dobre pytanie. Po prostu chyba indywidualna sprawa każdego z nas, bo kazdy patrzy na świat i ludzi inaczej.
Dodam tyle...
Każdego z przyjaciół w jakiś sposób 'kocham'. To odróżnia właśnie ich od znajomych, , których 'lubię'. Zawsze czuje się coś wyjątkowego. Miłość przyjacielska? Czy takie coś istnieje? Ciężko to oceniać...
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 11:40
wedlug mnie istnieje o ile chociaz jedna ze stron jest zajeta;]
hm... dlatego gej jest najlepszym przyjacielem kobiety;]
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 11:41
Z tym gejem to masz rację
Ale co do tego wyżej się nie zgodzę...trwam w zwiazku od lat pięciu, mój przyjaciel od dwóch... nie mówię, że nie jest przyjacielem ,nigdy nie powiem złego słowa o nim, po prostu...mają miejsce też większe uczucia.
Także nie ma zasady.
Może i istnieje, jednak ja się z Nią jeszcze nigdy nie spotkałam.
_________________ Przedstawienie Michela, ojca, jest dziełem Cesara, syna.
Pierwszy zrodził drugiego, stworzył swego ojca.
Jeśli ojciec zrodzony jest z syna, to syn jest także ojcem ojca.
Bogowie śmieją się z tego niezwykłego przeznaczenia.
Istnieje tylko w kilku przypadkach. M.in. w powyżej napisanych: siostra-brat i gej-dziewczyna. Bo jeśli dziewczyna hetero i chłopak hetero - to baardzo rzadko się spotyka czystą przyjaźń. Prawie zawsze coś tam iskrzy, i w większości przypadków, któraś strona czuje coś więcej, niż tylko przyjaźń.
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
ja sie przyjaźniłam z kumplem dopóki nasze związki sie nie rozpadły.. W dodatku rozpadły sie przez to ze 'nasi byli' wściekali sie o nasze wspólne relacje (zwłaszcza jego była). Tak wiec jakieś 3 tygodnie po tym jak przestałam spotykać się z byłym on mnie pocałował i dzis jesteśmy ze sobą rok.. Dodam że mój obecny chłopak nie był wtedy jednym kumplem, który sie do mnie zalecał... Ale wybrałam własnie jego