Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 17:25
mr.Radek, no ale zobacz, Twoja partnerka życiowa cię zdradza, co do niej czujesz??
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Biala, zrywam z nią. to, co wydarzy się potem między nami, jest nieznane i stanowi kwestię czasu.
ajeśli bym się ożenił, to bym nie wybrał takiej, coto by mnie zdradzała. o nie, ja mam swój rozum.
a nawet jeśli, to staram się jej wybaczyć.
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 17:30
mr.Radek, a po czym poznasz, czy będzie cię zdradzała?? hehe...
A.Camus
Nie mówimy konkretnie o zdradzie, tylko pytamy czy jest mozliwa przyjaźń po rozwodzie. Zdarzają się przypadki (również znam), że małżeństwo się rozwiodło, bo im się nie układało a potem do siebie wrócili. Znam również przypadek, że małżeństwo się rozwiodło, a na koniec się przyjaźnią. Nie mam zamiaru opisywać szczegółów rozstania i szczegółów tej przyjaźni bo jest to bezcelowe. Odpowiedź na zadane pytanie brzmi: tak, istnieje zjawisko przyjaźni po rozwodzie.
Czy ci się to Biała podoba, czy nie.
Koniec.
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 17:36
Bęsik, może jeszcze weźmiesz zrobisz off topa, bo wyraziłeś już swoje zdanie a wypowiedzi innych już się nie liczą? Jak wiele razy podkreślałam wypowiadam swoje zdanie... a ty usiłujesz mi powiedzieć, że jest ono niewłaściwe... a ja to wiem z przekonania tak samo jak ty....
A.Camus
Biala, z całym szacunkiem dla ciebie, ale niespecjalnie ma sens to co piszesz. Po pierwsze nie robię offtopa, bo piszę stricte na temat. Po drugie, mówiąc że ziemia jest płaska również mogę wyrazić swoje zdanie, ale bynajmniej nie, jeżeli mam zamiar zrobić to publicznie i argumentować to w ten sposób, że owszem są zdjęcia satelitarne ziemi i 1000 innych dowodów, ale ja mam swoje zdanie i uważam że tak jest naprawdę. Po trzecie usiłuję ci powiedzieć że twoje zdanie jest niewłaściwe, jakbyś mówiła, że 2+2=5 też bym ci to mówił. Ja moją wiedzę mam z doświadczenia a nie przekonania...
Śmieszy mnie twoja zapalczywość w dowodzeniu że nie mam racji, mimo iż przedstawiłem dowody, że ją mam. Przyjaźń po rozwodzie jest możliwa z logicznego punktu widzenia, da się tego również dowieść empirycznie. Stąd też nei widzę większego sensu dyskusji na ten temat. Tkwij sobie dalej w tym przekonaniu, mimo iż fakty są zupełnie inne - taki stan rzeczy potocznie nazywany jest ciemnogrodem.
Pozdrawiam i jest to koniec mojego udziału w tym temacie - jeżeli ktoś ma obiekcje co do faktu czy jest możliwa przyjaźń po rozwodzie zapraszam do lektury mojego tekstu.
Jak wiele razy podkreślałam wypowiadam swoje zdanie... a ty usiłujesz mi powiedzieć, że jest ono niewłaściwe...
nazywamy to ożywioną dyskusją btw Biala jak słusznie zauważyłaś, masz swoje zdanie, a my mamy swoje. i przedstawiamy je tutaj, co jest przeznaczeniem for dyskusyjnych. tagże nie wiem, dlaczego tak się przejmujesz postem kolegi Bęsika...
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 17:55
[quote="Bęsik"] ja nie mówię ze nie masz racji! to ty mi to wmawiasz... wierz mi przeżyłam dwa rozwody bliskich mi par i w każdej sytuacji jest tak samo...
A.Camus
Nie wytrzymałem, ale to jest juz na bank ostatni post:
Mogłabyś przeżyć 65 rozwodów bliskich ci osób i nawet jeżeli żaden nie zakończył by się nawet dobrą znajomością to o niczym to nie świadczy, bo na świecie istnieje 6 miliardów ludzi i spośród tycch 6 miliardów istaniałby jeden zwiazek, który po rozwodzie zakończył się przyjaźnią to jest to dowód mojej teorii. Taki przykład znam osobiście, więc jeżeli się z tym nie zgadzasz, kiepsko o tobie to swiadczy.
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 18:06
Bęsik, napisałam przecież że nie mówię, że nie masz racji...
Bęsik napisał/a:
kiepsko o tobie to swiadczy.
eee spoko... czyli co?? ze mam swoje zdanie to kiepsko to o nie świadczy?? ee... ja też znam taki przykład a nawet dwa osobiście ale ty uparcie twierdzisz i próbujesz mi wmówić, że to ty masz rację,....nie chce mi się z Tobą więcej dyskutować...
A.Camus
Zrozum wreszcie bo naprawdę tracę o tobie dobre zdanie.
Napiszę dużymi, żeby było wyraźniej:
GDYBYM TWIERDZIŁ, ŻE KAŻDY ZWIĄZEK PO ROZWODZIE PRZERADZA SIĘ W PRZYJAŹŃ A TY PODAŁABYŚ MI TE 2 PRZYKŁADY TO JA NIE MIAŁBYM RACJI. SKORO TY TWIERDZISZ ŻE ŻADEN ZWIĄZEK PO ROZWODZIE NIE PRZERADZA SIĘ W PRZYJAŹŃ A JA PODALEM CI PRZYKŁAD TO ZNACZY ŻE TY NIE MASZ RACJI.
Wyraźniej i czytelniej już naprawdę nie potrafię....
Aha i proszę cię nie przekręcaj moich słow - nie pisałem że to źle że masz własne zdanie, tylko źle, że nie kumasz jak ktoś ci coś tłumaczy...
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 13:12
omg... ja mówię, że przynajmniej jak ja to zauważyłam taka przyjaźń nie istnieje, przynajmniej w moim otoczeniu... a ty usiłujesz moje zdanie podważyć, bo akurat ty miałeś taką sytuacje... dobrze, możesz nawet mieć nie wiem z 10 takich par, ale ja twierdzę, to co ja zauważyłam...
A.Camus