Jakie znaczenie ma dla was wiek waszych 'przyjaciół' i kolegów? Czy różnica np. 2 lat jest dla was przeszkodą na drodze znajomości?
Dla mnie wiek nie ma znaczenia. Mam przyjaciela o 2 lata młodszego, najcudowniejszych na swiecie kumpli o 2 lata starszych, kumpluję się też ze starszymi i wcale mi to nie przeszkadza, przeciwnie, ze starszymi łatwiej jest się dogadać;)
Wiek ma znazczenie i to ogromne...To zależy..Bo jeżeli masz dajmy przyklad 15 lat a ktos inny okolo 26 czy 27 to juz przegiecie..nie kazdy lubi przebywac w towarzystwie smarkaczy...Ale jezeli ma ktos 19 czy 20 to spoko...
_________________ "KTO NIE MA ODWAGI DO MARZEŃ NIE BĘDZIE MIAŁ SIŁY DO WALKI";*
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4697 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 17:49
a co ma do tego wiek? Znajomych dobiera się pod tym względem, że się dogadujemy, mamy wspólne zainteresowania, tematy, hobby... Takie dzielenie na sektory wiekowe jest bezcelowe.
_________________ 'Lepiej żeby mnie
nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali
kogoś, kim nigdy nie będę.'
Kurt Cobain
Jakie znaczenie ma dla was wiek waszych 'przyjaciół' i kolegów? Czy różnica np. 2 lat jest dla was przeszkodą na drodze znajomości?
Dla mnie nawet 10 i więcej lat nie ma znaczenia. Jeżeli z kimś mam wspólne zainteresowania i dobrze się z nim dogaduję, to mam z nim zrywac znajomość bo jest starszy/młodszy? Bez sensu. To tak jakby z połową userów na forum nie rozmawiać do są starsi/młodsi.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
marxiak, Mam 15 i mam znajomych co mają po 26 lat czyli nic z tej znajomości nie będzie? Oj a myślałam że się dobrze z nimi dogaduje.
Mam znajomych w różnym wieku, i jakoś mi te bajery nie przeszkadzają.
_________________ [...]Będziemy tam nago biegali po łąkach
Okryją nas drzewa gdy zajdą wszystkie słońca
I czując Cię obok opowiem o wszystkim
Jak często się boje i czuje się nikim [...]
Żal patrzeć nawet jak idzie koleś 30 letni z taką młodą dziewczyną xD
Jak tak Was czytam to dla Was chlopak 30-letni jest juz pewnie staruchem ale ta mloda dziewczyna ile ma lat? 20? Z samego wygladu mozesz sie grubo pomylic. Zreszta temat jest o znajomosciach. Ja zwykle mialam mlodsze towarzystwo, bo jakos bylam przyzwyczajona, mialam mlodsze rodzenstwo itd. Teraz, ze tak napisze z "przymusu" przebywam wiekszosc dnia ze sporo starszymi ludzmi i tez dobrze sie dogaduje, moze nawet lepiej, sa madrzejsi, doroslejsi
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Czy różnica np. 2 lat jest dla was przeszkodą na drodze znajomości?
Nie przeszkadza. Wiekszosc moich znajomych ma tyle lat co ja, ale mam jednego przyjaciela co ma 14 lat, inny jest dwa lata starszy i jest jeszcze taki co ma 23 lata. Naprawdę sie dogadujemy i wiek nie ma znaczenia.
_________________ Bo kochać to jedno jest
A drugie kochanym być...
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 12:02
Ehh.. no jak dla mnie kolegą może być każdy.. Oczywiście taki, którego znam, z którym rozmawiam...
Mieszkam na osiedlu i najmłodszy kolega ma 10 lat, a najstarszy ok. 50... To wyłącznie zależy od charakteru osoby...
a jeśli chodzi o płeć przeciwną to owszem starsze ode mnie też, ale najlepiej jednak dogaduję się z dziewczynami w moim wieku oraz max o 3-4 lata młodszymi
Heh dla mnie wiek nie ma znaczenia mam znajomych mlodszych od siebie ale takze i starszych najstarszy ma ok.30 lat i jest bardzo spoko a dziewczyna tez kolo 30 bedzie miala
Wątpię, żeby jakiś 40 latek chciał się przyjaźnic z 20 latkiem. I odwrotnie.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.