Wysłany: Czw Maj 01, 2008 22:08 Wiek a znajomość...
Jakie znaczenie ma dla was wiek waszych 'przyjaciół' i kolegów? Czy różnica np. 2 lat jest dla was przeszkodą na drodze znajomości?
Mi osobiście czyiś wiek nie przeszkadza, jeśli owa osoba jest dojrzała i myśli racjonalnie, nie widzę przeszkód by zostać kumplami. Tymczasem często widzę jak strasznie ludzie dzielą sie pod względem wieku i nie chcą się znać tylko dla tego że są od siebie starsi... (ha, sam mam kumpla w wieku 43 lat, z którym normalnie da się rozmawiać na każdy temat).
ps. nie mogłem znaleźć podobnego tematu, dlatego go założyłem nie bijcie...
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 12 Wrz 2007 Posty: 1047 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 22:16
traffix napisał/a:
Jakie znaczenie ma dla was wiek waszych 'przyjaciół' i kolegów? Czy różnica np. 2 lat jest dla was przeszkodą na drodze znajomości?
Dla mnie nie, ani w jedna strone, ani w druga. Moja przyjaciolka jest ode mnie mlodsza 3 lata, mam w pracy dobrego kolege, ktory jest straszy ode mnie 15 lat. Niewazny jest wiek, a to czy sie potrafisz z kims dogadac.
Ja od dziecka kumplowałam się ze starszymi. Jakoś lepszy mam z nimi kontakt. Dla mnie to norma i nic dziwnego, jeżeli ludzie się dobrze dogadują to dlaczego nie mogą być przyjaciółmi?
Pomogła: 2 razy Wiek: 15 Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 179 Skąd: Orneta ;))
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 09:18
ja tam w swoim wieku mam mało znajomych... xD w tym wieku z chłopakami nie da się gadać normalnie... xD cały czas tylko Tibia Mettin i taki inne Najstarszy kumpel z którym się dobrze dogaduję i z którym utrzymuję kontakt... To ma... 31 lat... a dziewczyna najstarsza... o też 26 lat xD
_________________ nIe oDnAjDzIe wIeCeJ nAs tA sAmA cHwIlA...a cZaSeM bY mOgLa=(
pozdra dla Oska :]
madafaka. co Cię nakłoniło do napisania mojego nicku pod swoim podpisem
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 432 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 09:32
Little Tiger napisał/a:
cały czas tylko Tibia Mettin i taki inne
Widzisz... te ścierwa to plaga dzisiejszych czasów. Niestety nie tylko 14 latkowie mają takie rozrywki, również osoby w moim wieku i starsze.
No ale wróćmy do tematu. Co do przyjaźni z dużą przestrzenią wiekową nie mam nic. Ale dziwne wydają mi się związki w których dziewczyna przykładowo ma lat 15, a chłopak 25. Według mnie jest to zbyt duża różnica.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
Pomogła: 2 razy Wiek: 15 Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 179 Skąd: Orneta ;))
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 09:38
To chodzi o związek czy przyjaźń? xD Bo jak o przyjaźń to potwierdzam to co napisałam wyżej, ale jeśli chodzi o tzw. "chodzenie" to nie ! xD Żal patrzeć nawet jak idzie koleś 30 letni z taką młodą dziewczyną xD
_________________ nIe oDnAjDzIe wIeCeJ nAs tA sAmA cHwIlA...a cZaSeM bY mOgLa=(
pozdra dla Oska :]
madafaka. co Cię nakłoniło do napisania mojego nicku pod swoim podpisem
Ja mam praktycznie samych starszych kolegów. Przedział wieku to 21-23 lata. Tak jakoś się ułóżyło. Są pewnne różnice. Np. na wagary to się już z nimi nie pójdzie bo zamiast do szkoły chodzą do pracy itd.