Cóż moja najlepsza przyjaciółka jest praktycznie "wirtualna" (widziałyśmy się raz). Hmm druga też więc jest możliwa.
_________________ Smoking and drinking and dancing and kissing
And selling and swelling and telling good stories
Just scoring and screwing and whoring ignoring
And talking and talking and saying nothing
Żenada... IMHO nie można się przyjaźnić wirtualnie. Jedna chciała się ze mną zaprzyjaźnić wirtualnie, a jedna nawet chodzić. Jak dla mnie to bez sensu.
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 00:12
Mnich napisał/a:
W niektórych przypadkach może się okazać lepsza, niż taka prawdziwa.
Oj nie wiem. Wirtualny przyjaciel nie przytul Cie gdy jest Ci zle. Nie napije sie z Toba gdy jest Ci zle lub gdy macie co oblewac. Nie pojdzie z Toba na impreze, na zakupy. Ja osobiscie wole jednak kontakt normalny, realny, zebym widziala tego kogos, jego emocje, co przezywa. W gestach takze duzo sie kryje. A tak naprawde to ten z ktorym sobie piszesz, mozesz mu napisac, ze masz dola, a on moze jednym okiem ogladac "M jak Milosc", jednym uchem sluchac muzyki, pisac jeszcze z 10 osobami i gubic sie w tym wszystkim, jedym uchem wpuszczac co do niego piszesz, a drugim wupuszczac. Ale Ty tego nie zobaczysz.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 00:56
Monia* napisał/a:
Oj nie wiem. Wirtualny przyjaciel nie przytul Cie gdy jest Ci zle. Nie napije sie z Toba gdy jest Ci zle lub gdy macie co oblewac. Nie pojdzie z Toba na impreze, na zakupy. Ja osobiscie wole jednak kontakt normalny, realny, zebym widziala tego kogos, jego emocje, co przezywa. W gestach takze duzo sie kryje. A tak naprawde to ten z ktorym sobie piszesz, mozesz mu napisac, ze masz dola, a on moze jednym okiem ogladac "M jak Milosc", jednym uchem sluchac muzyki, pisac jeszcze z 10 osobami i gubic sie w tym wszystkim, jedym uchem wpuszczac co do niego piszesz, a drugim wupuszczac. Ale Ty tego nie zobaczysz.
Dlatego napisałem "w niektórych przypadkach".
Nieraz ta lekka anonimowość jest zaletą. Znacznie łatwiej jest na niektóre tematy rozmawiać, gdy nie ma się tego bezpośredniego kontaktu.
Ja myśle że jest możliwa znajomość wirtualna. Wiem bo sam mam pare takich osób raz to nawet poznałem laske a potem się w realu spotkaliśmy (bo była z tego samego miasta xD) i tak do teraz się przyjaźnimy ale w realu
_________________ Królową Śląska tylko Polonia
Ona na zawsze w sercach naszych jest
Na wieki będzie przez nas wielbiona
Dumą Bytomia Ona jest...lololololo… ;D
Netia [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 14:24
Marańcza napisał/a:
CZy możliwa jest przyjaźń "wirtualna"? CO o tym sądzicie?
Przyjaźń to zbyt mocne słowo. Najwyżej... virtualne więzy.
Marańcza napisał/a:
Ja chciałabym poznać kogoś takiego, z kim mogłabym pogadać. Nie znalazłam nikogo takiego w realu, więc szukam w sieci...