Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 01:32
Shawna napisał/a:
W dzisiejszych czasach chyba wszystko jest możliwe.
W książce pt. "Miłość przez Internet", która ma ponad 800 stron, cyberseks jest jawny, oczywisty i normalny. A jeszcze kilka lat temu rodzice śmieli się, że: "jeszcze trochę i będzie seks przez Internet". Teraz mogliby się zdziwić.
nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie...xD...taka przyjaźń źle mi sie kojarzy ,ale to tylko moje zdanie ;P
_________________ Stand and fight
Live by your heart
Always one more try
Im not afraid to die
Stand and fight
Say what you feel
Born with a heart of steel
Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 528 Skąd: z półlitrówki.
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 16:28
Cytat:
A jeszcze kilka lat temu rodzice śmieli się, że: "jeszcze trochę i będzie seks przez Internet". Teraz mogliby się zdziwić.
Opisowy cyberseks działa na tej samej zasadzie, co uprawianie seksu na kartce papieru. I sądzę, że "papierseks" młodzi uprawiali już kilka pokoleń temu ;3.
_________________ RATOWNIK GRUPY RATOWNICTWA I ŁĄCZNOŚCI "AMRAT"
Wydaje mi się że istnieje przyjaźń wirtualna lecz jest ona inna od tej prawdziwej bo przez internet ta druga osoba może udawać kogoś kim nie jest ale przecież można ze sobą rozmawiać i w pewnym momencie się spotkać w realu i może się okazać że się myliliśmy.
Możliwa. Czemu? Ponieważ jeżeli ktoś mieszka ze sobą ok. 10-20 km. jest możliwa, czemu by nie? Ale o miłości nie ma mowy. Jeżeli się kogoś bierze za przyjaciela, to jest mu się ufnym, a tak prędzej powiedziałby to, że jest fałszywy... Choc to potem boli...
Lepsza jest oczywiście znajomość w realu , to bezkonkurencyjne . Ja mam wielu znajomych wirtualnych, z którymi mi się fajnie gada. Jednak z nikim się jeszcze nie spotkałam .
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Najlepsza jest przyjaźń w realu chodziaż mam jedna przyjaciołke mrzez neta w te wakacje chcemy siie spotkać ale ten cyberseks przez neta to masakra ! to jest wręczz obrzydliwe ;/
Przyjaźń przez internet jest możliwa. Nie każdy ma kogoś, komu może zwierzyc sie z każdego problemu w realu, wiec jeśli jest taki ktoś w sieci, to czemu nie.
_________________ Bo kochać to jedno jest
A drugie kochanym być...
Owszem, taka przyjaźń jest możliwa Moją najlepszą przyjaciółkę też poznałam przez internet. I szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie życia bez niej. Jest dla mnie ważniejsza niż masa koleżanek w realu. Ona wie wszystko o mnie, ja wszystko o niej. Spotkałyśmy się, planujemy razem spędzić kilka dni na wakacje. Dla mnie wirtualna przyjaźń to właśnie ta prawdziwa, najlepsza. Bo najpierw poznajesz charakter człowieka, a nie oceniasz go za wygląd. To właśnie ta przyjaźń potrafi przetrwać najgorsze - odległość. Bo przyjaźń nie polega na tym, żeby ciągle z tą osobą łazić. Ważne, żeby ją wspierać przy każdym, nawet najdrobniejszym upadku i dodawać otuchy. Z resztą, ona swojego chłopaka poznała też przez internet. Jeździ do niego prawie co weekend, na każde święta.
Kiedyś miałam jeszcze jedną taką internetową przyjaciółkę. Ale ona stwierdziła, że dla niej to nie jest przyjaźń i na długi czas kontakt nam się całkowicie urwał. Teraz znów rozmawiamy, ale nic nie jest już jak na początku. ;]
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 248 Skąd: Giżycko
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 15:54
Marańcza ja mam sporo znajomych wirtualnych ale nie poznaje ich z czata, poznaje z gier np. z Kurnik.pl albo z D2 czy tam innych gier mmorpg(NIE TIBIA!!!) i fajnie się nam gada
_________________ "Keczap to mój przyjaciel, dawaj mi ten k**wa keczap, człowieku!"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 17:46
wronka napisał/a:
Nie każdy ma kogoś, komu może zwierzyc sie z każdego problemu w realu, wiec jeśli jest taki ktoś w sieci, to czemu nie.
Temu, że znając osobę przez internet nie zawsze znasz jej zamiary.
pesca napisał/a:
Dla mnie wirtualna przyjaźń to właśnie ta prawdziwa, najlepsza. Bo najpierw poznajesz charakter człowieka, a nie oceniasz go za wygląd.
W wirtualnej przyjaźni nie poznajesz ani człowieka ani jego charakteru, sposobu mowy, zachowania, odbierania emocji. Twój obraz postaci powstaje na podstawie wyłącznie tego, do jakiego stopnia ta osoba potrafi przepisać swoją osobowość w 21 łacińskich znaków i kilka emot a tym samym, jaki swój obraz potrafi wskrzesić w Twojej wyobraźni. To, czy taka osoba jest fajna częściej ocenia się po jej stylu pisania, bo to z niego wszystko wynika. Rzecz jasna co innego jest poznać tą osobę na żywo i jedynie podpierać znajomość netem, ale dopóki nie poznasz jej na żywo, nie poznasz, jakim jest człowiekiem. Poza tym sam dochodzę do wniosku, że po pewnym czasie przyjaźnie wyłącznie internetowe się wypalają, bo mają zbyt małe pole manewru. Świat wirtualny jest idealny do tego, aby poznać osobę, ale nie aby był jedynym łącznikiem znajomości.
Przyjaźń wirtualna ? Jest takie cos..ale czasem w necie można zamiast przyjaciela znaleść kłamcę...Trzeba uwarzać... Ja jednak myslę,że można znaleść fajnego przyjaciela virtual . Zależy jak kto uważa.
_________________ Niech nikt z moderatorów nie czepia się ,żebym szukała na dany temat posty..które nie zawierają odpowiedzi na moje pytanie !!
hmmm, ja mam taką jedną osobę, którą poznałam przez internet a która mieszkała niedaleko mnie i się spotkałyśmy nawet kilka razy i jest dla mnie kimś na kształt przyjaciela.
Poza tym na mojej liście gg jest dużo osób które znam jedynie ze świata wirtualnego i mogę z nimi porozmawiać kiedy tylko chcę, aczkolwiek nie jest to przyjaźń na pewno.