forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wirtualna przyjaźń
Autor Wiadomość
Milano 
Przyjaciel forum
ehem... x]

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 00:46   

Marańcza napisał/a:
CZy możliwa jest przyjaźń "wirtualna"? CO o tym sądzicie?

Oczywiście że taka przyjaźń jest prawdziwa, lecz nie jest ona taka jak w realu.. proste ;)

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 01:32   

Shawna napisał/a:
W dzisiejszych czasach chyba wszystko jest możliwe.
W książce pt. "Miłość przez Internet", która ma ponad 800 stron, cyberseks jest jawny, oczywisty i normalny. A jeszcze kilka lat temu rodzice śmieli się, że: "jeszcze trochę i będzie seks przez Internet". Teraz mogliby się zdziwić. ;-)

fade 
Nowicjusz
true metal fan

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 01:48   

nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie...xD...taka przyjaźń źle mi sie kojarzy ,ale to tylko moje zdanie ;P
Im not afraid to die
Stand and fight
Say what you feel
Born with a heart of steel

Wilczy Rozbójnik
Praktykant
RATOWNIK

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 16:28   

Cytat:
A jeszcze kilka lat temu rodzice śmieli się, że: "jeszcze trochę i będzie seks przez Internet". Teraz mogliby się zdziwić.

Opisowy cyberseks działa na tej samej zasadzie, co uprawianie seksu na kartce papieru. I sądzę, że "papierseks" młodzi uprawiali już kilka pokoleń temu ;3.

fajny1
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 08, 2008 13:20   

Wydaje mi się że istnieje przyjaźń wirtualna lecz jest ona inna od tej prawdziwej bo przez internet ta druga osoba może udawać kogoś kim nie jest ale przecież można ze sobą rozmawiać i w pewnym momencie się spotkać w realu i może się okazać że się myliliśmy.

Neko The Cat
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 17:42   

Możliwa. Czemu? Ponieważ jeżeli ktoś mieszka ze sobą ok. 10-20 km. jest możliwa, czemu by nie? Ale o miłości nie ma mowy. Jeżeli się kogoś bierze za przyjaciela, to jest mu się ufnym, a tak prędzej powiedziałby to, że jest fałszywy... Choc to potem boli...

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Pomogła: 17 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 18:51   

Lepsza jest oczywiście znajomość w realu , to bezkonkurencyjne ;) . Ja mam wielu znajomych wirtualnych, z którymi mi się fajnie gada. Jednak z nikim się jeszcze nie spotkałam :P .

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

PatkQ 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Maj 07, 2008 06:58   

Najlepsza jest przyjaźń w realu chodziaż mam jedna przyjaciołke mrzez neta w te wakacje chcemy siie spotkać ;) ale ten cyberseks przez neta to masakra ! to jest wręczz obrzydliwe ;/ :/

wronka 
Dyskutant

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 07:50   

Przyjaźń przez internet jest możliwa. Nie każdy ma kogoś, komu może zwierzyc sie z każdego problemu w realu, wiec jeśli jest taki ktoś w sieci, to czemu nie.

pesca 
Praktykant
sfacciato.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 12:49   

Owszem, taka przyjaźń jest możliwa ;) Moją najlepszą przyjaciółkę też poznałam przez internet. I szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie życia bez niej. Jest dla mnie ważniejsza niż masa koleżanek w realu. Ona wie wszystko o mnie, ja wszystko o niej. Spotkałyśmy się, planujemy razem spędzić kilka dni na wakacje. Dla mnie wirtualna przyjaźń to właśnie ta prawdziwa, najlepsza. Bo najpierw poznajesz charakter człowieka, a nie oceniasz go za wygląd. To właśnie ta przyjaźń potrafi przetrwać najgorsze - odległość. Bo przyjaźń nie polega na tym, żeby ciągle z tą osobą łazić. Ważne, żeby ją wspierać przy każdym, nawet najdrobniejszym upadku i dodawać otuchy. Z resztą, ona swojego chłopaka poznała też przez internet. ;) Jeździ do niego prawie co weekend, na każde święta.
Kiedyś miałam jeszcze jedną taką internetową przyjaciółkę. Ale ona stwierdziła, że dla niej to nie jest przyjaźń i na długi czas kontakt nam się całkowicie urwał. Teraz znów rozmawiamy, ale nic nie jest już jak na początku. ;]

Blackout 
Początkujący
*JC*

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 15:54   

Marańcza ja mam sporo znajomych wirtualnych ale nie poznaje ich z czata, poznaje z gier np. z Kurnik.pl albo z D2 czy tam innych gier mmorpg(NIE TIBIA!!!) i fajnie się nam gada :yahoo:

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 17:46   

wronka napisał/a:
Nie każdy ma kogoś, komu może zwierzyc sie z każdego problemu w realu, wiec jeśli jest taki ktoś w sieci, to czemu nie.
Temu, że znając osobę przez internet nie zawsze znasz jej zamiary. ;-)
pesca napisał/a:
Dla mnie wirtualna przyjaźń to właśnie ta prawdziwa, najlepsza. Bo najpierw poznajesz charakter człowieka, a nie oceniasz go za wygląd.
W wirtualnej przyjaźni nie poznajesz ani człowieka ani jego charakteru, sposobu mowy, zachowania, odbierania emocji. Twój obraz postaci powstaje na podstawie wyłącznie tego, do jakiego stopnia ta osoba potrafi przepisać swoją osobowość w 21 łacińskich znaków i kilka emot a tym samym, jaki swój obraz potrafi wskrzesić w Twojej wyobraźni. To, czy taka osoba jest fajna częściej ocenia się po jej stylu pisania, bo to z niego wszystko wynika. Rzecz jasna co innego jest poznać tą osobę na żywo i jedynie podpierać znajomość netem, ale dopóki nie poznasz jej na żywo, nie poznasz, jakim jest człowiekiem. Poza tym sam dochodzę do wniosku, że po pewnym czasie przyjaźnie wyłącznie internetowe się wypalają, bo mają zbyt małe pole manewru. Świat wirtualny jest idealny do tego, aby poznać osobę, ale nie aby był jedynym łącznikiem znajomości.

nicola05 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 19:13   

Przyjaźń wirtualna ? Jest takie cos..ale czasem w necie można zamiast przyjaciela znaleść kłamcę...Trzeba uwarzać... Ja jednak myslę,że można znaleść fajnego przyjaciela virtual . ;) Zależy jak kto uważa.

Blackout 
Początkujący
*JC*

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 20:25   

nicola05 napisał/a:
le czasem w necie można zamiast przyjaciela znaleść kłamcę...Trzeba uwarzać...
tak.. kilka razy natrafiłem na chłopaka podszywającego się pod dziewczynę ale teraz mam 100% pewność że ci z kim piszę to są ci za których się uważają :P

Joyful. 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 17:13   

hmmm, ja mam taką jedną osobę, którą poznałam przez internet a która mieszkała niedaleko mnie i się spotkałyśmy nawet kilka razy i jest dla mnie kimś na kształt przyjaciela.
Poza tym na mojej liście gg jest dużo osób które znam jedynie ze świata wirtualnego i mogę z nimi porozmawiać kiedy tylko chcę, aczkolwiek nie jest to przyjaźń na pewno.

Odpowiedz do tematu