forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wirtualna przyjaźń
Autor Wiadomość
AcMfan 
Amator
Chory na miłość.

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 22:23   

Mnich napisał/a:
AcMfan napisał/a:
Łatwiej jest przekazać coś komuś pisząc na klawiaturze niż patrząc oko w oko mówiąc własnymi ustami.
To w takim razie należę to ubogiego grona ludzi, które mimo wszystko lepiej czuje się w kontaktach rzeczywistych niż wirtualnych. ;-)

Sorry ,łatwiej jest MI tak przekazać.
Więc to chyba ja należę do mniejszości.
Mnich napisał/a:
przez internet znacznie trudniej się wysłowić oraz przekazać to, co przekazać drugiej osobie się chce

No właśnie mi łatwiej :P
Sam poznałem pewną osobę ok 5 miesięcy temu i utrzymuje z nią kontakt do tej pory.
Hmm...nawiązać przyjaźń przez internet nie jest trudno... pewne jest to ,że trudno ją utrzymać.
Kończąc śmiało mogę stwierdzić,że przyjaźń wirtualna nie jest w żadnym stopniu lepsza od przyjaźni `rzeczywistej`.

Sofia 
Zaawansowany
Wyrwijrączka

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 16:35   

Mnich napisał/a:
Jak podniesiesz sobie poprzeczkę zbyt wysoko to wszyscy będą Cię rozczarowywać.

Pewnie tak.
Ale ta poprzeczka nie była wysoko.
Po prostu z osobą, z którą na gg gadałam dziennie godzinami, podczas spotkania w realu zamieniłam 2 słowa :|

bum_xP 
Nowicjusz
'naaasze oczy .. `

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 17:54   

Nie mam nic przeciwko , ale w realu jest zupełnie inaczej - lepiej .

graficzka 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 10:58   

"Jak do tej pory trzymam się przekonania, że najlepszą opcją nawiązywania znajomości z wykorzystaniem internetu jest poznanie się w sieci a następnie przeniesienie znajomości do świata realnego. I wtedy wszystko ma ręce i nogi, o ile obie osoby mają w tym ten sam cel."
Ja tez jestem tego zdania,że znajomość internetowa może być początkiem przyjaźni. Moja dobrą przyjaciółkę poznałam na portalu *** ,gdzie mozna spotkać ludzi ze swojej okolicy.Najpierw parę maili,a potem spotkanie w realu i tak się zaczęła nasza przyjaźń :hura:
Oczywiście czasami się kłócimy,ale to nie powód,żeby kończyć znajomość.Znowu parę meili,słowa wyjaśnienia i powracamy do spotkań w realu.
Pamietajcie,że kłótnie nie są powodem do zakończenia przyjaźni,one ją kształtyją,nadają charakter.

m_?x 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 15:24   

to według was( kieruje to pytanie do przeciwników przyjaźni z internetu) jesli nie ma sie przyjaciela w realu, to lepiej byc samotnym jak palec niz miec takiego znajomego z internetu?......wydaje mi sie, ze nie ma rzeczy gorszej niz samotnosc.....

ghandi
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 15:43   

najpierw chba trza byłoby się zastanowić nad definicją przyjaźni...

Mnich 
Boss
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 15:48   

Cytat:
najpierw chba trza byłoby się zastanowić nad definicją przyjaźni...
Więc jak Ty definiujesz przyjaźń?

m_?x 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 17:27   

po pierwsze to chce napisac, ze jesli ktos kto nigdy nie czul sie samotny, nie jest wstanie mnie i pewnych innych osob na tym forum zrozumiec, bo taka osoba nigdy nie bedzie czula jak to jest byc stale odrzucanym, nieakceptowanym takim jakim sie jest ,nawet przez jedna chociazby osoba, ktora moglaby byc przyjacielem od serca.......wkolo tylko pustka...........

Anet@ 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 18:51   

Według mnie prościej jest znaleźć przyjaciela w necie niż w realnym życiu (chociaż to nie to samo). Taka osoba ocenia Cię za to jak piszesz, a nie za to jak się wygląda, czy co o Tobie myślą inni...
Jest ich moc...

Voolf 
Nowicjusz
per wredna maruda.

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 20:36   

Wg mnie taka przyjaźń jest, mam sama wielu takich przyjaciół. Fajna sprawa ;)

ghandi
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 10:01   

Mnich napisał/a:
Więc jak Ty definiujesz przyjaźń?
zaufanie, poświęcenie, chęć przebywania ze sobą, cierpliwość, akceptacja, pomoc, bezinteresowność, znajomość każdej wady drugiej osoby, a mimo to trwać w tej przyjaźni z chęcią, dzielenie się smutkami, troskami, radościami, pocieszenie..

nie jestem pewna, czy 'wirtualna przyjaźn'może tyle osiągnąć. poznawanie się przez internet, to co innego, ale przyjaźń z osobą, której nigdy nie spotkaliśmy, z kimś, kogo tak naprawdę, z każdej strony nie znamy, wydaje mi się niemożliwa.

jeśli się mylę, proszę, rozwiejcie moje wątpliwości.

Mawak 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 13:49   

Virtualna przyjaźń? to zależy.

Nie lubie jak zagaduje mnie dziewczyna na GG tekstem

Siemka

Poklikasz?

A potem codziennie jest:

No co tam?

albo

No co tak jeszcze powiesz?

To mnie wkurza, najbardziej jak potem się czepiają że to ja powinienem zacząć rozmowe, bo jestem chłopakiem :/ żygam tym już.

Co innego jak znam kogoś z jakiegoś forum, po jakimś czasie wiem co nieco o nim a on o mnie, dajemy sobie numer komunikatora i rozmawiamy. W takim przypadku można się zapoznać, a przyjaźń też może być, ale wcześniej czy później trzeba sie spotkać OSOBIŚCIE, inaczej to nie będzie pewna przyjaźń.

m_?x 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 19:09   

no dobrze, ale jak w ogóle wedlug was mozna nawiazac znajomosc przez internet.....co zrobic zeby ktos chcial z toba zaczac gadac.......?

cash
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:00   

Trzeba być sobą i nie być schematycznym, ja ludzi ktorzy wbijają mi się na gg z pytaniem "co tam" od razu usuwam bezpowrotnie, tak samo jak panienki z nio/cio.

Ps. przyjaźń wirtualna jest możliwa, sam ją uskuteczniam

kolega szuka przyjaciół ;)

malinowysong 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 07, 2008 21:18   

przyjaźń wirtualna według mnie jest możliwa!!
sama doświadczam takiej przyjaźni...

szczerze powiem,że czasem więcej napisze wirtualnemu przyjacielowi niż powiem przyjaciółce.
Może dlatego,że jestem nieśmiała?!

Odpowiedz do tematu