Pomogła: 8 razy Wiek: 16 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1112 Skąd: Mexico City
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 18:09
Ja bym obstawała w jeju obronie, jeśli osoby w klasie Cie szanują i jesteś lubiana, zobaczą ze Ty sie z nią zadajesz i myślę, ze przestana na nią tak najeżdżać, może powiedz jakiejś koleżance żeby ci w tym pomogła.
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 2 razy Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 150 Skąd: z daleka;]
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 18:10
malina jejku to ciezki orzech do zgryzienia Juz sama nie wiem. Musisz odbyc z nia szczera rozmowe. Powiedz jej to wszystko co nam, ze chcesz jej pomoc, ale nie na przekor jej. Zeby sie zgodzila sobie pomoc bo makijaz nie zabija.
Zycze powodzenia (: (i cierpliwosci)
_________________ "Kochaj żeby żyć i żyj żeby kochać"
Nie pozwoliłabym NIKOMU naśmiewać się z kogoś, kogo ja lubię.
Koledzy w gimnazjum próbowali gnębić moją koleżankę. Co prawda nie lubiłam jej nawet za bardzo, ale i tak stawałam w jej obronie. Wystarczyło rzucić w jednego chłopaczka krzesłem, żeby już nigdy nie wyzwał żadnej dziewczyny.
_________________ Nie ma nocy. Nie ma słów. Ponad nami - sufit.
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 17:29
Cytat:
Wystarczyło rzucić w jednego chłopaczka krzesłem, żeby już nigdy nie wyzwał żadnej dziewczyny.
malina;), truskaweczko kochana, jesteś pewnie grzeczną dziewczynką, żyjącą w tym lepszym świecie?
Posunęłam się do tego. Ale to jeszcze nic. Jak chcesz, to mogę ci poopowiadać jakie inne brzydkie rzeczy robiłam za młodu.
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 18:15
malina;), Najważniejsze, że mimo tych uwag, mimo docinek, jest sobą i nie próbuje sie zmienić. Nie warto. Naprawdę. Czasem kalsa gdy jest złożona z takich cwaniaczków za dyszkę, znajdzie sobie kozła ofiarnego no i tu jest nim twoja przyjaciółka. Bądź przy niej, a będzie dobrze.
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 18:32
Fryne napisał/a:
Jak chcesz, to mogę ci poopowiadać jakie inne brzydkie rzeczy robiłam za młodu.
malina;), no, znalazłam wiernego słuchacza (se se se se) - zapraszam na pw.
Ponieważ brzydzę się warnami i nie chcę, żeby mój post był całkowitym offtopem, dodam, że dziwi mnie, jak mogłaś do tej pory biernie patrzeć na to, jak traktowana jest twoja 'przyjaciółka'.
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 19:38
Fryne napisał/a:
dodam, że dziwi mnie, jak mogłaś do tej pory biernie patrzeć na to, jak traktowana jest twoja 'przyjaciółka'.
Cos moglam zrobic?nie raz kazalam im sie przymknac badz odpowiadalam za nia ale ona w pewnej chwili powiedziala dosc! przestan! to i tak nic nie zmieni! probowalam jej wybic to z glowy i powiedzialam ze ma sie nie poddawac a ona dalej swoje
Opowiem, co ja zrobiłam gdy się ze mnie śmiali.
Dogadałam się z kumplami z 3gimnazjum (zbiry, ndst z zachowania itd)... ja byłam wówczas w 6klasie. Poprosiłam ich, by obili mordę temu, temu, tamtemu... wiem, ze może i nie było to najlepsze i godne pochwały, ale tak zrobiłam - dali mi spokój. Od tego czasu (a minęło 4 lata), nawet po wyjściu kolegów z gimnazjum, zawsze czuli respekt przede mną i moimi koleżankami. Już wiedzą, że ze mną się nie zadziera.
Warto dodać, iż miałam dogodną sytuacje - starsi kolesie nienawidzili moich wrogów
Cokolwiek nie zrobisz, wybadaj teren. Mojej metody raczej nie polecam - od tego czasu trochę zmądrzałam (...)
Pomogła: 2 razy Wiek: 18 Dołączyła: 26 Cze 2008 Posty: 235 Skąd: Wawa,Los Angeles
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:19
to bardzo wazne ze ją wspierasz, napewno jest jej przykro ale nie daje po sobie tego poznać.... najlepiej chyba dla niej bedzie jak poprostu bedziesz przy niej to naprawde wazne:) a jak jej nie bedzie to moze pogadaj z tymi ludzmi zeby przestali.... przecięgnij kogos na swoją strone kto jest w klasie bardzo lubiany i inni liczą sie z jego opinią:) wtedy bedzie łatwiej
_________________ kto mi powie jak to jest być szczęśliwym?
bo juz zapomnialam...