forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
zachowanie przyjaciółki...
Autor Wiadomość
szyszunia_lona 
Amator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:07   zachowanie przyjaciółki...

kilka dni temu zorientowałam się że moja przyjaciółka dziwnie się zachowuje...
właściwie to po części dzięki niej poznałam swojego chłopaka...jest nam ze sobą dobrze, ale nie o tym...właściwie to do czasu kiedy ona miała swoją miłość, nie było żadnych problemów...Teraz się zaczęły :
najpierw wyjechała mi z tekstem "ile ja bym dała żeby mieć takiego chłopaka ja ty"-ja wzięłam to za żart...ale niestety chyba nie do końca żartowała...
Otóż dzień po tym jak mi to powiedziała przestała sie do mnie odzywać, kiedy wiedziała że przyjedzie po mnie chłopak, to ubierała się strasznie wyzywająco...teraz dowiedziałam sie ze knuje za moimi plecami...nie wiem jaki ma cel w tym żeby uprzykrzyć mi życie...choćby dlatego że zawsze byłam przy niej i pomagałam w trudnych momentach...czy ktoś może racjonalnie uzasadnić dlaczego postępuje wobec mnie tak nie fair??i co mam zrobić żeby odczepiła się od mojego związku...i zajęła się sobą??

śnieg za oknem :P NARESZCIE!!

LadyInsane 
Znawca

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:11   

Zalezy w jakim jestescie wieku, bo chlopak w wieku 14 lat moze uledz.
A jesli jemu na Tobie zalezy, to raczej nie masz sie czym martwic.

szyszunia_lona 
Amator

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 15:18   

nie chodzi o to czy on ulegnie bo raczej za niego to jestem pewna...problem w tym że chce swojej "przyjaciółce" wbić do głowy żeby nie mieszała w moim życiu...i żeby znalazła sobie swojego faceta a nie próbowała odbić mojego...bez obaw nie rozmawiasz z 14-latką :) :peace:

Jenova 
Początkujący

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 16:21   

Może ta twoja "przyjaciółka" jest po prostu zazdrosna, zabujała się w twoim chłopaku itp. A może gdy zaczęłaś chodzić z chłopakiem to trochę ją olałaś, zaczęłyście się rzadziej spotykać, więcej czasu zaczęłaś poświęcać mu a nie tak jak kiedyś jej.

A próbowałaś z nią o tym porozmawiać? Rozmowa nie zawsze przynosi pożądane skutki, to zależy od charakteru twojej "przyjaciółki", ale warto spróbować po prostu porozmawiać.

A jeśli chłopak naprawdę Cię kocha to nie masz się o co martwić ;-)

szyszunia_lona 
Amator

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 17:19   

Jenova napisał/a:
A może gdy zaczęłaś chodzić z chłopakiem to trochę ją olałaś
w życiu...moja organizacja czasu jest na tyle dobra że zawsze znajdę dla niej czas...
Jenova napisał/a:
zabujała się w twoim chłopaku
właśnie tego się obawiam...bo wiem jaka ona potrafi być kiedy za wszelką cenę chce dojść do celu...
Jenova napisał/a:
A próbowałaś z nią o tym porozmawiać?
nie mam jak...nie odzywa się do mnie...
Nigdy się tak nie zachowywała... :/

IstnySzatan 
Zaawansowany
wściekła krowa

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 19:59   

Jenova napisał/a:
Może ta twoja "przyjaciółka" jest po prostu zazdrosna, zabujała się w twoim chłopaku
Właśnie... pewnie teraz żałuje, że Cię z nim zapoznała...
Takie rzeczy się zdarzają, ale ja bym ci radziła z nią porozmawiać, o tym, dlaczego chce odbić ci chłopaka.

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters

szyszunia_lona 
Amator

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 22:23   

agushieq napisał/a:
Takie rzeczy się zdarzają, ale ja bym ci radziła z nią porozmawiać, o tym, dlaczego chce odbić ci chłopaka.
tak tylko że nie mam na to jakichś rzeczowych dowodów poza tym że spisała z mojego komputera-bez mojej wiedzy-jego numer gadu...poza tym ona nie chcę ze mną rozmawiać...chyba się boi konfrontacji ze mną... :/

Delete 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 09:00   

No to porozmawiaj ze swoim chłopakiem. Czy gadał z nią, czy pisała coś na GG...

szyszunia_lona 
Amator

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 15:56   

pisała, dagał z nią- on ją trzyma na koleżeńskich stosunkach... chyba nawed się nie zczaił że coś tu nie gra...do czasu aż z nim porozmawiałam...

jelly 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 15:59   

Przede wszystkim porozmawiaj z NIĄ! nieważne że się do ciebie nie odzywa. Musisz to zrobić i to jak najszybciej, jeżeli chcesz jeszcze wszystko wyjaśnić, zanim będzie za późno...

lovelka 
Nowicjusz
Iguś =)

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 21:13   

Mi wygląda na to, że ona po prostu zakochała się w Twoim chłopaku, niestety. Ale jeżeli masz do niego zaufanie i kochacie się oboje, to myślę, że nie powinno być żadnego "niebezpieczeństwa". Ja z pewnością jestem jeszcze niedoświadczona, ale z tego co piszesz, jeśli zawsze masz dla niej czas, jeśli zawsze byłyście w dobrych stosunkach, a teraz nagle przestała się odzywać, to pasuje mi tylko to jedno wyjście... Ale nie martw się, na pewno dla Twojego chłopaka liczysz się tylko Ty, a ona, jeżeli knuje coś za Twoimi plecami po prostu nie zachowuje się jak przyjaciółka. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży :) Życzę powodzenia i pozdrawiam :)
A, i jeszcze tak jak moi poprzednicy radzę Ci, żebyś pomimo wszystko porozmawiała z nią albo z Twoim chłopakiem - musiałabyś zorientować się jak sprawy stoją.

ridiculous 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 13:26   Re: zachowanie przyjaciółki...

szyszunia_lona napisał/a:

Otóż dzień po tym jak mi to powiedziała przestała sie do mnie odzywać, kiedy wiedziała że przyjedzie po mnie chłopak, to ubierała się strasznie wyzywająco...teraz dowiedziałam sie ze knuje za moimi plecami...nie wiem jaki ma cel w tym żeby uprzykrzyć mi życie..??

To nie ejest prawdziwa przyjaźń. Tak nie zachowuje się osoba, która zawsze mogła na Tobie polegać, a teraz robi coś tak absurdalnego. Porozmawiaj, wytłumacz, że nie widzisz w tym wszystkim tego, jak było między Wami do niedawna. Powiedz, że Ci się to nie podoba, a jeżeli zależy Ci na facecie - powiedz to i jemu. Fakt faktem - mówią, że kiedy miłość odchodzi, przyjaciel zostaje. Nie zawsze.. Ważna jest rozmowa, musisz powiedzieć o tym jemu i porozmawiać z "przyjaciółką".

powodzenia !

szyszunia_lona 
Amator

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 09:08   

Cytat:
Przede wszystkim porozmawiaj z NIĄ! nieważne że się do ciebie nie odzywa. Musisz to zrobić i to jak najszybciej, jeżeli chcesz jeszcze wszystko wyjaśnić, zanim będzie za późno...
już się odzywa, myślę, że zorientowała się że jeśli nie będzie ze mną gadać, to nie będzie gadać też z nim...powiedziałam jej że dziwnie się zachowuje i że nie podoba mi się to że w ten sposób pogrywa ona powiedziała mi że dostaje paranoi i że rozumie że się kogoś kocha- ale ja mam obsesje...potem jeszcze dodała że nie jestem go warta...i lepiej żebym dała mu spokój zanim nie zacznę go terroryzować bo on niestety mnie kocha i mógłby sobie ułożyć życie z kimś innym... teraz już wiem ile jest warta nie chcę z nią już rozmawiać, dużo dla niej poświeciłam ale widzę teraz że nie jest tego warta...
lovelka napisał/a:
Mi wygląda na to, że ona po prostu zakochała się w Twoim chłopaku, niestety.
gdybym ja zakochała się w jej chłopaku to po prostu odsunęłabym się, zresztą niedawno jej chłopak zostawił ja dla naszej kumpelki z klasy( nie powiem dosyć bliskiej)wspierałam ją- nie sądziłam że posunie się do tego samego co nasza kumpelka...a już tym bardziej wobec mnie...
ridiculous napisał/a:
To nie ejest prawdziwa przyjaźń.
już teraz to wiem...
ridiculous napisał/a:
powiedz to i jemu. Fakt faktem - mówią, że kiedy miłość odchodzi, przyjaciel zostaje. Nie zawsze.. Ważna jest rozmowa, musisz powiedzieć o tym jemu
z nim też już rozmawiałam powiedział że jeśli chce nas rozdzielić to będzie sie musiała bardzo postarać, teraz i on nie chce z nią gadać- bo po co skoro ona kombinuje za naszymi plecami??jest przy mnie, jednak ja boje się, że ona jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa...

hello kitty 
Amator

Pomogła: 2 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 16:52   

no to chyba nie jest to prawdziwa przyjaciółka. tyle. ;)
Who's Man United, here we go !

Glory Glory Man United
Glory Glory Man United

ridiculous 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 18:10   

Cytat:
teraz i on nie chce z nią gadać- bo po co skoro ona kombinuje za naszymi plecami??jednak ja boje się, ...

Może warto zorganizować spotkanie we troje i wyjaśnić wszystko? ;)

Odpowiedz do tematu