Czytaliście? Jeśli tak, to mile widziane są opinie. ;d
Ja dość nietypowo zaczełam czytać książke z seri Ala Makota, bo nie przeczytałam dwóch pierwszych częsci, zaczełam od książki 'Ala Makota - zakochana' <- książka napisana fajnym, spójnym językiem, ale rzygam już tym 'o tak zakochałam się, ale on mnie nie zauważa, to takie straszne, będe płakusiać' ;|. Ale jakoś dotrwam do końca.
Czytałam dwie pierwsze ;P
Podobała mi się, tej reszty części nie przeczytałam tylko dlatego, ze jeszcze nie powstały ;P
Bo ja je czytałam w 4 klasie podstawówki
SkipBo przez Ciebie poczułam się staro
Co o książce? Pamiętam że bardzo mi się podobała, była wesoła i szybko się ją czytało. Ogólnie na plus Fajna forma, bo to niby pamiętnik.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
ja mialam niezly breht jak czytalam pierwsze dwie czesci ksiazki booo tak sie skladalo ze sytuacje ktore tam sie zdarzaly odzwierciedlały moje sytacje zyciowe i dotego te same imiona wystepowaly lol
_________________ "W twoich oczach widze coś czego nie mogę pojąc.".
Pierwsze części przeczytałam jakieś 2, 3 lata temu i wtedy byłam zachwycona. Niedawno przeczytałam ostatnią cześć i się rozczarowałam. Teraz uważam, ze cała seria jest nijaka.
_________________ Życie jest piekne jak noc w Bangladeszu
Czytałam wszystkie książki z serii" Ala Makota" i moim zdaniem 2 pierwsze części są najlepsze.... Te "Zakochana" i "Dorasta" nie dorastają do pięt 2 pierwszym książką. "Dorasta" moim zdaniem jest nudna...
Gorąco polecam 2 pierwsze części No i jeszcze do czytania są części "Zakochana", choć to już nie jest tak dobre jak dwie pierwsze książki ...
_________________ "Młodość jest jak te butelki, które rozwalaliśmy o ściany. Nie można ich skleić z powrotem, ale jest jeszcze szansa, dla każdego z nas, marnych ciuli, że przyjdzie ktoś, kto ułoży z nich witraże"
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 516 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 21:17
ja przeczytałam jako lekture dodatkową bo nie wiedziałam co wybrać.. a wszystkie takie fajniejsze to były za krotkie xD
i strasznie mi sie spodobało i tak jakoś się wciągnęlam.. ;P
książka jest pisana fajnym językiem
_________________ "Ludzie mają wrodzony talent do wybierania tego, co dla nich najgorsze."
""Spójrzmy prawdzie w oczy: ludzie zawsze znajdą jakiś powód żeby nas nienawidzić zwłaszcza, jeśli jesteśmy piękne "
Im więcej widzę - tym mniej rozumiem.
Im więcej wiem - tym mniej rozumiem.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Seville [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 07:43
Ja czytałam A. Makota Zakochana. Jako, ze jestem wybrednym czytelnikiem, którego przyciągają ciekawe i tajemnicze wątki, ta książka nie była dla mnie bestsellerem.
Bardzo sympatyczna, na chandrę i doła. Pośmiać się przy niej można. Jednak ta miłość Ali, czasami nas przytłacza. Pozdrowienia!
Ta ksiazka jest dobra dla malo wymagajacych czytelnikow. Dla tych ktorzyz preferuja bardzeij ambitna literature to typowa ksiazka dla zabicia czasu, a po dwoch miesiacach nie pamieta sie o czym byla.
_________________ Życie jest piekne jak noc w Bangladeszu
Seville [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:57
Cytat:
Ta ksiazka jest dobra dla malo wymagajacych czytelnikow. Dla tych ktorzyz preferuja bardzeij ambitna literature to typowa ksiazka dla zabicia czasu, a po dwoch miesiacach nie pamieta sie o czym byla.
Dokłądnie. Może i autorka ma lekki język. Ale książka mnie nie powaliła. Pozdrowienia!