Artemis Fowl.. zna ktos ta ksiazke? a moze ktos ja czytal? jak tak, to ktora czesc sie wam najbardziej podobała? wedlug mnie ona na łeb bije tego calego Harrego Pottera
_________________ "Żeby usłyszeć, nie słuchać.
Żeby zobaczyć, nie patrzeć.
Żeby wiedzieć, nie myśleć.
Żeby powiedzieć, nie słuchać"
Dla mnie stoi na rowni z Potterem. Ani fabula bystrzejsza, ani pomysl lepszy, ani nawet polot autora nie wiekszy. Artemisa czytalem chyba w czwartej klasie podstawowki i uwazam, ze to najlepszy moment na czytanie go. Potem to juz troche odbiega od zainteresowan, ale rzecz jasna, moich. Ogolnie to nie jest zly, ale dla nieco mniejszych niz ja szkrabow.
Nom... Przeczytałam wszystkie części. Dawno to było...:) Książka ciekawa,wciągnęła mnie. Pozdrowienia!
_________________ "Witaj tak jakbyś pierwszy raz witał
Żegnaj tak jakbyś widzieć już nie miał
Żyj życiem jakbyś miał już nazajutrz
Ze śmiercią twarzą w twarz stanać"
A ja sie zabieralam za czytanie ale jakos odeszlam od tego pomyslu. Jak bede miala okazje to przeczytam.
_________________ Smoking and drinking and dancing and kissing
And selling and swelling and telling good stories
Just scoring and screwing and whoring ignoring
And talking and talking and saying nothing
_________________ "Witaj tak jakbyś pierwszy raz witał
Żegnaj tak jakbyś widzieć już nie miał
Żyj życiem jakbyś miał już nazajutrz
Ze śmiercią twarzą w twarz stanać"
mercia:) , wakacje to dobry czas na nadrabianie zaleglosci ale juz sobie zlozylam mnostwo postanowien ksiazkowych.
_________________ Smoking and drinking and dancing and kissing
And selling and swelling and telling good stories
Just scoring and screwing and whoring ignoring
And talking and talking and saying nothing