chyba kazdy kto chodz troche obracal sie w temacie manga/anime/fantasy
zna ten komiks ! zobaczcie sami jaka afera wynikla !
az 7 wersji jezykowych i wersja animowana!! http://www.hyper.pl/news?1189443656993
Po pierwsze to nie komiks tylko Manga
Po drugie jest specjalny dział dotyczący Mangi i Anime
Po trzecie Anime Bleach leci już od dobrego roku na kanale Tv Tokio
Po czwarte niezły przerywnik w trakcie oglądania Naruto ;]
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 356 Skąd: kraków
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 01:13
manga- to komiks japoński( tzn. narysowana przez osobe pochodzenia japonskiego) swego czasu mocno w tym siedzialam wiec sie znam. w dosłownym tłumaczeniu to niepohamowowane obrazy. a co Bleach to istnieje zarówno manga- czyli komiks jak i anime. zazwyczaj anime powstaje na podstawie mangi. co prawda to nie dokonca moj gust- wole shoyo i yaoi, albo shoyo- ai.
ja jestem pokoleniem cozaczynał od sailor moon, wiec naruto, dragob ball itd nie robią na mnie wrażenia
To kija tak na prawdę mówi o fabule i ty co sie nna prawdę dzieje w zarówno anime i mandze.
[ Dodano: Sro Gru 05, 2007 23:10 ]
BTW, Co ten topic robi w dziale "Ksiązki" ? Gdzie jest jakiś mod ?
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Pyzy - ja też wiem co to jest manga ;] Tylko że :
a) To nie jest chyba dobry dział dla tego tematu
b) normalny człowiek słysząc hasło komiks zaczyna czytać od lewej do prawej. Z podstawieniem mu Mangi i powiedzeniu że jest to komiks, nie połapie się w ogóle o co w tym biega ( TO tylko jeden z kilku powodów dlaczego na mangę mówi się manga a nie komiks japoński, którym w istocie manga jest )
c) w poprzednim swoim poście mówię że Anime Bleach leci od jakiegoś dobrego czasu na Tv Tokio więc nie odczuwam fascynacji tą wiadomością z pierwszego posta.
d) Każdy lubi to co chce Morituri
e) Ja tam zaczynałem od Kapitana Tsubasy ;] Ahh te podania przez 4 odcinki ;]