Wysłany: Czw Maj 29, 2008 19:12
Ksiązki Paula coleho [jedenascie minut, weronika postanawia umrzec, nad brzegiem rzeki piedry usiadlam i plakalam, brida]
jak jeszcze nie czytalas harrego pottera, to musisz sie za to wziasc xD
no i moze krzysztof petek jesli lubisz przygode polaczona z lekkim kryminalem ;]
_________________ Zorza śmierci opromienia wszystko czarem nostalgii.
Smutek jest drzewem, a jego owocami łzy.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 15 Kwi 2008 Posty: 80 Skąd: from hołm
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 08:33
Chantal93 napisał/a:
Ja zdecydowanie polecam światowy bestseller Stephenie Meyer- Zmierzch i drugą część Księżyc w Nowiu może zniechęcają ilością stron, ale obydwie przeczytałam w weekend i nigdy nie mogłam sie oderwać... na prawdę polecam...
W 100% się z Tobą zgadzam ) Przeczytałam Zmierzch,Księżyc w nowiu i Zaćmienie,jest jeszcze jedna!! Polecam,polecam,polecam xd Świetne książki.
_________________ Gówno sprawia,że kwiatki rosną. I to jest piękne.
Hmm, "Wiedźmin" był, "Mroczna Wieża" była... "Harry Potter" i "Eragon" już są oklepane...
To może oba tomy "Kłamcy" autorstwa Jakuba Ćwieka? Serdecznie polecam tę historię o nordyckim bogu kłamstwa Lokim, współpracującym z.. aniołami.
Poza tym warto rzucić okiem na "Czerwoną Gorączkę" Pilipiuka, "Więzy Krwi" Kossakowskiej (choć tutaj czytałem na razie tylko recenzję, a książka czeka w kolejce do przeczytania ). Polecam też bardzo "Najlepszą załogę Słonecznego" Olega Diwowa (dwa tomy) - ale to już bardziej space opera, więc może nie podchodzić każdemu, zwłaszcza że jest "mocna jak syberyjski spiryt".
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 13:16
,, Zmierzch'' ,,Księżyc w Nowiu'' ,,Zaćmienie'' - Czyli Twilight series, autorstwa Stephenie Meyer. Cudowne. kocham to i jestem od tego uzależniona Bardzo polecam .
,,Zabójcze piękno'' Joy Fielding. Fajny thriller.
_________________ Jeżeli masz być kiedyś szczęśliwy, to czemu nie zaczniesz od dziś ?
Pan Ibrahim i kwiaty koranu
i też tego autora Dziecko Noego.
Wszystko z Cobena. Możesz przeczytać. Też bardzo krótkie są wszystkie części Koszmaru z Ulicy Wiązów.
Cytat:
'Pamiętnik narkomanki'
'My dzieci z dworca ZOO'
To już na pewno czytałaś.
"Skok anioła" zapomniałam autora.
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
Trzymał ją przy sobie jak najcenniejszy skarb, jakby bał się, ze ona jak noc odejdzie i zgubi się w czeluściach jego umysłu.
- Dlaczego nic nie mówisz?
- Bo nie chcę tęsknić za Twoimi odpowiedziami.