Teraz w ręce wpadł mi "Al", tuż po tym, jak przeczytałam "Ptaśka".
Jedynym mankamentem u Whartona jest to, że pisze w czasie teraźniejszym, a to albo się lubi albo nie. Na moje nieszczęście ja nie lubię.
Historia dwóch przyjaciół wyjątkowo przypadła mi do gustu, co mnie nieco dziwi, bo tematyka wydaje się nieco jałowa. A jednak...
Jest humor, wulgaryzmy i głęboki przekaz- wszystko połączone razem, tworzy bardzo dobrą całość.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1618 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 17:48
Cytat:
Jest humor, wulgaryzmy i głęboki przekaz
Wulgaryzmy? Więcej wulgaryzmów jest u Gombrowicza i Mrozka niż u Whartona i jakoś to nikomu nie przeszkadza że omawia się je w szkole
A fance Whartona polecam ' W księzycową jasną noc' tego samego autora - na pewno Ci się spodoba
Czytam 'Elektronikę' Chwaleby i Płoszajskiego ( w poniedziałek egzamin)
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Wulgaryzmy? Więcej wulgaryzmów jest u Gombrowicza i Mrozka niż u Whartona i jakoś to nikomu nie przeszkadza że omawia się je w szkole
Nie wiem jak to się ma do mojej poprzedniej wypowiedzi...
(A Gombrowicz ssie. Za "Ferdydurke" jestem w stanie wykopać jego zwłoki, wypchać i wywiesić na ścianie. )
Dla nastolatków polecam serię ksiażek NIE DLA MAMY NIE DLA TATY LECZ DLA KAŻEJ MAŁOLATy...Fajne książki naprawde...Ostatnio przeczytałam Pierwszy seks Burgess'a Melvina..również polecam
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf