Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 586 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 19:09
Sofia napisał/a:
Gringo wśród dzikich plemion
A miałem to sobie kupić wczoraj ... Teraz żałuje Mam nadzieje ze bedzie w bibliotekach.
JA dzis w nocy mam zamiar zacząć "Oko Jelenia" A.Pilipiuka
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
bardzo ciekawe.
Obecnie nie czytam nic. Ostatnio skończyłam (żeby się oderwać na chwilę od kryminałów) "Niosąca szczęście" K. Czarnoty i co? I się nie spodziewałam, że mi się spodoba. Historia ogólnie przesłodzona. Ale sam przekaz zawarty w książce super. Trochę... jakby banalny ale ja tam lubię banały
Szukam "Malowanego ptaka" J. Kosińskiego
Się rozpisałam niepotrzebnie Poniosło mnie
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
"Przegryźć dżdżownicę" Katarzyny Grocholi, skończyłam dziś. Książka świetna niby tylko 80 stron, czyta się bardzo szybko, do tego to taka lekka, ale była ekstra.
Czuję się bogatsza o czyjeś doświadczenia
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest?A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
_________________ Przesiąknięty dźwiękiem jak mój pokój dymem
Zrozumiałem z wiekiem, że się taki urodziłem
Pierwsze audio Grundig i słuchało się wszystkiego
Później z dźwięków dżungli wyłowiłem coś dobrego
Z tego dalej ewolucja manier
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 180 Skąd: Türkiye
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 17:34
Wczoraj wypożyczyłam książkę pt. "Trzynasta opowieść" (Diane Setterfield). Podobno: "1. miejsce światowych list bestsellerów, Powieść, jakiej nie doczekał się XX wiek, Niezwykła... porywająca... oszałamiająca... hipnotyzująca... magiczna... wielka... poruszająca... nastrojowa... niezapomniana... tajemnicza... piękna – tak zgodnie określają powieść krytycy oraz czytelnicy..." Nie wiem, jeszcze nie zaczęłam swojej przygody z ta pozycją:) Dziś raczej nie znajdę czasu na czytanie, ale od jutra się za to wezmę