Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1646 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 15:38
Kończę 'Rok tysięczny' Bunscha. A póżniej prawdziwy maraton książkowy - 'Bolesław Chrobry' Antoniego Gołubiewa.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 172 Skąd: Türkiye
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 19:15
Martynken napisał/a:
"Christine" Stephen King
Genialna książka!
+ akcja rozwija się szybko
+ umiejętnie budowane napięcie
+ krwiożercza Christine
+ historia Le'Bay'a
+ wiarygodne psychologicznie postaci nastolatków
+ fragmenty piosenek oddające charakter
+ świetna, przemyślana kompozycja
wczoraj zaczęłam dziś już kończę <maniak książkowy > Inkowie: Światło Macu Picchu
A.B. Daniel przedtem jeszcze poprzedni tom Inkowie: Złoto Cuzco i Cień Pumy czytał ktoś to jeszcze?:P jeśli nie to polecam romans, dramat, wojna, w szczególności książka o romansie i wojnie Hiszpanów (Obcych) na ziemi Inków (Swoich) Bardzo fajna książka głównym wątkiem jest to że Młody Hiszpan zakochuje się w Ince potem przechodzi różne próby odwagi, czarów, itp itd polecam ;d
_________________ "Wolność - to oddech życia." - Alfred Delp
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1699 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 22:09
Kara93 napisał/a:
wojnie Hiszpanów (Obcych) na ziemi Inków (Swoich)
Oj Kara, przecież wiemy wszyscy jak to było
Nadal "Wiedza o społeczeństwie Repetytorium od A do Z" J. Suprewicza. I mam już dość wkuwania tych głupich pojęć i terminów jak np "różne koncepcje ludzkiej jednostki traktowanej w każdym przypadku jako podmiot życia społecznego". Pfff...Ale ciekawa książka, aić ciekawa.
_________________ Myslovitz na październik:
Gdzie są moi przyjaciele?
Schowali się
Po różnych mrocznych instytucjach
Pożarła ich
Galopująca prostytucja
Gdzie są moi przyjaciele?
Bojownicy z tamtych lat
Zawsze było ich niewielu
Zawsze byłem sam!
Ambitnie od wczoraj czytam "Cell" Stephena Kinga (w ingliszu)
ale niezbyt mi idzie, więc w przerwach lektura lekka i przyjemna (nie śmiać się proszę!):
Nowe przygody Mikołajka Sempe i Goscinnego
_________________ ...Niech słowo "kocham"
jeszcze raz z ust Twych usłyszę,
niech je w sercu wyryję
i w myśli zapiszę...
A. Mickiewicz
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 14:55
Demon i panna Prym-Coelho
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 4 razy Wiek: 16 Dołączyła: 06 Cze 2008 Posty: 99 Skąd: Z Gór:P
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 23:28
A jak jak zwykle nie czytam NIC.... Ostatnio co czytałam książkę, tak że sama od siebie (jak nauczycielka nie kazała) To było 3 lata temu xD Jejj lekturki też rzadko czytam. Ale wstyd ... Dobra, ale w te wakacje muszę coś przeczytać! muszę sie zmobilizować
_________________ ...:::: ŻYJ- krzyknęła nadzieja.... Życie odparło cicho- BEZ CIEBIE NIE POTRAFIĘ::::::.......
~~~~~~~~~~~~
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1646 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:39
Cenckiewicz. Gontarczyk "Lech Wałęsa a SB..." - póki co tylko e-book.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Orson Scott Card - "Gra Endera" [tą książkę się połyka w całości], teraz zacząłem "Xavras Wyżryn i inne fikcje narodowe" Dukaja. Opowiadanie "Przyjaciel prawdy. DIalog idei" - boskie.
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie