Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 10:46
Cytat:
Zbyt wiele książek przeszło przez moje ręce, zbyt wiele godzin spędziłam na czytaniu przez co mam książek powyżej uszu.
Tym udowodniłaś, że zbyt mało.
Cytat:
Zresztą niełatwo znaleźć coś naprawdę wartościowego, co może czegoś nauczyć coś uświadomić
Ja nie mam z tym problemu. Polecam dział: filozofia.
Filozofii nie lubię (miałam z niej zajęcia), jak dla mnie w większości jest to marnowanie czasu na zastanawianie się nad rzeczami, których i tak nie zmienisz- szkoda na to czasu, świat jest zbyt bestialski, trzeba działać a nie myśleć o filozofii
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 11:05
Cytat:
Widziałeś?
Przed chwilą napisałaś.
Cytat:
Liczyłeś?
A po co?
Cytat:
To sie nie wypowiadaj!
Wypowiem się, uparty jestem.
Cytat:
Niestety przeczytałam ich bardzo dużo- profil, w którym sie kształciłam tego wymagał- co mnie bardzo zniechęciło.
Aha, czyli liceum i jakiś profil natury humanistycznej Cię zniechęcił? Straszne. Lektury to nie wszystko, choć wiele.
Cytat:
Filozofii nie lubię (miałam z niej zajęcia), jak dla mnie w większości jest to marnowanie czasu na zastanawianie się nad rzeczami, których i tak nie zmienisz- szkoda na to czasu, świat jest zbyt bestialski, trzeba działać a nie myśleć o filozofi.
Rozumiem, że filozofię utożsamiasz z biernością. Ok, można tak, ale pamiętaj, że bierność jest również formą działania, która posiada geniusz.
P.S
Koniec offtopu. Na pytania, skargi, zażalenia, obelgi odpowiem na PM.
Osobiście lubię, ale mam wokół siebie osoby, którzy tego nie lubią. Wątpię, by te małolaty co przesiadują pod blokiem, piją piwo i rzucają kurwami na prawo i lewo, też lubiły. Dlaczego? Pewnie dla tych gówniarzy to 'siara', moi znajomi na to pytanie odpowiadają "nie mam kiedy, jestem zbyt zajęty". Ja uważam, że po prostu czytanie wymaga więcej wysiłku i czasu niż odbejrzenie filmu, dlatego w dzisiejszym zabieganym świecie, ludzie częściej, niestety, wybierają film.
_________________ "Vinum et musica leatificant cor."
Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.
Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1851 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 11:33
Cytat:
a książkę można odłożyć w każdej chwili
A film "pałznąć"
Osobiście nie czytałem od dawna książek.Jako dziecko czytałem wiele, nawet tych co nie za bardzo rozumiałem.Ale w wieku 13 lat sie skończyło.Jakoś przestałem miewać ochotę.Poza tym są wakacje wiec jest trochę czasu, ale w roku szkolnym nie mam po prostu kiedy.Wracam do domu codziennie o 16.
ja lubię czytać i kropka.
nikt mi nie wmówi, że film jest lepszy..
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Sam kiedyś nie lubiłem czytać, ale od dłuższego czasu ciągnie mnie do książek (Zacząłem czytać notatki mojej siostry o filozofi która bardzo mnie zaciekawiła). Czytanie jest co prawda bardziej wymagające, ale można pobudzić swoją wyobraźnie. Pozwala to wykreować swoją własną krainę opisaną w książce i na własny sposób ją przetworzyć
_________________ Zaufanie, to wielki przywilej. Zaufać, to wielkie wyzwanie.