Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Mar 2007 Posty: 967 Skąd: Białystok
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 18:49 My,dzieci z dworca ZOO
Czytał ktoś? Co o niej sądzicie? Według mnie książka naprawdę dobra...i mnie strasznie wciągneła...
"Jako dwunastoletnia dziewczyna zaczęła palić haszysz,mając trzynaście sięgnęła po heroinę".
Polecam..bardzo..
_________________ nieważne słowa - liczą się czyny...
Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 17:48
moja ulubiona książka filmu nie oglądałam, ale zamierzam
_________________ ...Kochankowie w ciemnościach
Na cztery i pół godziny do nieba wzięci...
Świat na moment zapomniał
Dalej bez nich normalnie się kręci...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 18:37
czytalam ksiazke 3 razy... za kazdym razem tak samo mnie wciagnela... suuuper super i jeszcze raz super...
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Czytałam książkę i jakoś tak, wrażenia na mnie wielkiego nie zrobiła. O, taka książka o narkotykach, narkomanach i w ogóle strasznym świecie młodych ćpunów.
Film też oglądałam.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 356 Skąd: kraków
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 01:22
warto przedewszystkim przeczytac warto powiedziec ze ksiazka opisuje sytulacje z przed paru dobrcyh lat w niemczech. Porusza ciekawe tematu jak prostytucja, aids, samobojstwa narkomanow itd. Film natomiast ogranicza sie do nminimum, warto tez przeczytac narkomanke, czy my rodzice z dworca centralnego. film nie jest zły, ale nie daje takiego pełnego obrazu jak ksiazka
Pomogła: 3 razy Wiek: 15 Dołączyła: 12 Mar 2007 Posty: 806 Skąd: Wratislavia
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 20:19
wrrrr, kurcze _-_ w bibliotece szkolnej w ogóle nie moge natrafić na tą książke, bo jeszcze nikt nie oddał tego (ta biblioteka jakaś biedna jest, tylko 1 egzemplarz tej książki ), do biblioteki publicznej nie mam kiedy pójść, no i tak w ogóle to mój tata miał to tylko, że komuś pożyczył i ten ktoś nie oddał, prześladuje mnie jakiś pech =.= marze o tym aby przeczytać ''My, dzieci z dworca ZOO''. Tylko kiedy to się spełni? xD