Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 21:43
Mój 10letni brat przerabiał to właśnie w szkole. Nie mógł przebrnac, twierdzil,ze go w ogóle nie wciaga
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 21:21
mnie tam bardzo wciągała ta książka:) a film jeszcze bardziej:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
szczescie, ze nie musialam jej czytac jako lekture. heh. nie przeczytalam jej w podstawowce, nie przeczytam i teraz. nigdy nie moglam przebrnac przez pierwszy rozdzial.
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 22:35
Szeche napisał/a:
czytałam "Anie z Zielonego Wzgórza" aż do "Rilla ze Złotego Brzegu" Nie przeczytałam "Droga do Avonlea" i "Pożegnanie z Avonlea"
To tak jak ja:D cale 8 czesci przeczytalam 2 razy ale pierwsze trzy troche wiecej. Ksiazka bardzo przyjemna, ekranizacja tez nie byla zla... Rowniez polecam
W podstawówce przeczytałam każdą z części ,,Ani" , nie pytajcie dlaczego. Teraz zapewne bym przez to nie przebrnęła. Traktuję te książki jako miłe wspomnienie dzieciństwa.
_________________ ,,Spróbuj rozstrzygnąć, jakie jest twoje uczucie,bo dosyć już chaosu, tej szarpaniny uczuć mieszanych i podzielnych,bo żyć będziesz niezdecydowanie aż do śmierci niezdecydowanej."
Najpierw obejrzałam film jakieś 6 lat temu, no i oczywiście płakałam kiedy Ania szukała Gilberta. Pierwszą część musiałam przeczytać, ponieważ była moja lektura, kiedy siostra namawiała mnie na dalsze części powiedziałam jej, że nie chce znowu płakać, ale przekonała mnie, że film inaczej się kończy niz ksiązka i tak zawdzięczam mojej siostrze to, że przeczytałam wszytskie częsci.
W 6 klasie podstawówki przeczytałam całą serię Ani. (;
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Czytałam tylko trzy pierwsze książki z serii, ale za to kilkakrotnie Są to powieści pełne ciepła, od razu mnie urzekły. Lubię do nich wracać, zawsze napawają mnie optymizmem...
Filmy oglądałam, najbardziej trzyma się prawdy pierwszy, na podstawie "Ani z Zielonego Wzgórza". W drugim zostały zmieszane na maxa wątki z trzech kolejnych części, ale przekaz został zachowany, no i jest obecny cały klimat książki. Trzeciego filmu nie widziałam, ale ten podobno w ogóle odbiega od fikcji literackiej pani Montgomery...