Waszym zdaniem moze wydawac sie to glupi pomysl. Zreszta to sie okarze. Chcialam napisac ksiazke. No zapewne w tym momencie zaczeliscie sie smiac. Ale cos mnie jakos tknelo. Naprawde. Ostatnio ogladalam kilka filmow wyobraznia pracowala i napisalam juz 34 str. ZApowiada sie super. Ale czy innym by sie to spodobalo i by ja czytali? Sama nie wiem...
Szczerze mówiąc ja zawsze bardzo chętnie czytam czyjeś 'powieści/książeczki/opowieści' - sama piszę, więc wiem jak to jest ;') Nie poddawaj się, pisz. Najważniejsze to nie stracić chęci A później... Moze świetlana przyszłość przed Tobą :d
Po przeczytaniu drugiego zdania twojej wypowiedzi tak też się stało.
_________________ "Mam po prostu ciężką grypę, mam raka" - myślała z ulgą.
Chciało jej się otworzyć okno i krzyczeć z radości. Wiedziała, że z tym sobie poradzi.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 07:16
patryska113, chwała Ci za zapał, ale chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę czym jest pisanie książki. Albo raczej napisanie książki, którą będą chcieli czytać.
Po obejrzeniu kilku filmów wyobraźnia raczej przestaje pracować Przede wszystkim dużo czytaj. I nie tylko ulubionego autora i ulubiony gatunek, ale wszystko. (dobra, romanse sprzedawane w kiosku Ruchu możesz sobie darować)
Gdzie chcesz tę książkę opublikować? W internecie? Najlepszy wybór na początek, polecam. Ale nie licz, że ktoś więcej niż zwykli użytkownicy się nią zainteresuje. W świecie wydawniczym tekst wydany w necie jest spalony.
Od razu chcesz żeby Ci wydawnictwo wydrukowało na papierze? Nie ma (słownie: nie ma) takich szans. Raz, że z zasady pierwsze kontakty z pisaniem owocują słabymi dziełami (ale spoko, wszyscy pisarze tak mieli), dwa, żeby w Polsce wydać książkę trzeba mieć konto dobrze przyjętych opowiadań wydanych w jakimś magazynie. Chore, ale co zrobić.
Życze Ci, żeby te 34 strony nie były słomianym zapałem. Powodzenia i koniecznie zapisz się do jakiegoś internetowego forum pisarskiego.