heh... ja nie czytałam tej książki, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy mam zamiar. czy jak pójde do księgarni i powiem tytuł to bedą wiedzieli o co chodzi, czy musze znać autora, bo istnieje kilka podobnych?? jak tak to poprosze i przepraszam, że wtrącam tu swoją( nic nieznaczącą) wypowiedź...
_________________ chcialabym poczuc ze na Ziemi sa dobrzy ludzie, ze nie wszyscy mysla tylko o sobie...
heh... ja nie czytałam tej książki, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy mam zamiar. czy jak pójde do księgarni i powiem tytuł to bedą wiedzieli o co chodzi, czy musze znać autora, bo istnieje kilka podobnych?? jak tak to poprosze i przepraszam, że wtrącam tu swoją( nic nieznaczącą) wypowiedź...
Powinni wiedziec ale jakby co to autorka nazywa się Rosiek Barbara
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Hm.. Zabrałam ją na wakacje. Już przeczytałam sam poczatek.... Wybrałam ją głównie ze względu na liczne i pozytywne opinie nt. tej książki. Mam nadzieję, ze się nie rozczaruję ;')
Jakiś nieokreślony czas temu czytałam. Podobała mi się, szczególnie opisy uczuć, które zostają w pamięci. Ciekawa, fajna, ale nie super. Czytałam lepsze książki. (;
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
możliwe, że się za nią zabiorę, bo poprzednim razem nie doczytałam do końca. zniechęciłam się do niej. ale to pewnie dlatego, że byłam za młoda na tak poważną książkę.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 19:43
książka na początku była bardzo wciągająca.
byłam bardzo ciekawa co będzie dalej.
ale gdy mniej więcej w połowie po tym liście było mniej akcji, jakoś już nie ciągnęło mnie tak bardzo do niej.
dużo było w drugiej połowie jej przemyśleń, refleksji. natomiast w pierwszej dużo akcji.
ale ogólnie dobra książka.
Czytałąm na wakacjach. Mocna i opisująca prawdziwie traumatyczne przeżycia bohaterki. I mimo upływu lat, nic się nie zmieniło. Opisawała świat ponadczasowo. Polecam.
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 19:10
Również czytałam, ta historia mną wstrząsnęła, przez chwilę czułam się jak ona, jedna z moich ulubionych książek do których wracałam i wracam nie raz Polecam każdemu!
_________________ William Shakespeare - "Mów szeptem, jeśli mówisz o miłości."
Anna Kamieńska - "Prawdziwa miłość jest chyba samą tęskonotą i pragnieniem."
Fryderyk Nietzsche - "Trudno jest żyć z ludźmi, bo takie trudne jest milczenie."
Pomogła: 6 razy Wiek: 18 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 251 Skąd: Mazury
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 19:29
Czytałam, bardzo przejmująca.
Często ludzie porównują ją do "My, dzieci z dworca ZOO".
Przy, której dla innych może wypaść słabo, choć nie dla mnie.
Dodatkowy plus, że jest to książka polska.
_________________ Bądź takim, abyś nie musiał czerwienić się sam przed sobą...- Wiktor Hugo
Zabrałam się za nią parę tygodni temu.
Doczytałam do strony 200, potem mnie ona zanudziła.
brakowało mi w niej czegoś.
Jakiejś takiej hmm zmysłowości.
Cóż, trzeci raz nie będę jej czytać, nie spodobała mi się po prostu.
Nie ma po co na siłę się zmuszać.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.