Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 22:02 Plotkara
niedawno zaczełma czytac pierwszy tom z tej serii . czytac zaczelam po ogladnieciu odcinka serialu na podstawie tej ksiazki polecam wszystkim ksioazka wciaga u mnie prawie wszystkie w klasie dziewczyny to czytaja co o niej sadzicie ?
No dobra fajnie wszytskie dziewczyny u ciebie czytają, ale to nam nic o tej książce nie mówi. Powiedz o czym to jest?
Gdzieś w wieku 13 lat czytałam "Anie z Zielonego Wzgórza" i wszystkie części z tej serii, przyjemna książka, do teraz miło ja wspominam
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 21:09
Szehe plotara jest o młodziezy z bogatej dzielnicy nowego jorku upper east side. Wszystkie wydarzenia w ksiazce relacjonuje wlasnie plotara pierwszy tom dostyczy powrotu i dlaszych czasow po powrocie do szkoly najslunniejszej kiedys dziewczxynie z tej dzielnicy serenie . Ta ksiazka jest jak dobra telenowela . Pełno w niej zamieszania opisywania roznych losow bohaterow i przede wszystkim plotkowania ja juz sie zabieram za 2 czesc
apropo ani z zielonego wzgorza to tez super ksiazka przeczytalam wszystkie czesci niedawno dostalam na urodziny dwie ksiazki tej samej aurki tylko o jakiejs pat zabiore sie za nie w wakacje to wtedy zdam wam relacje
"Plotkara" jest to książka na wolny czas, taka przy której nie trzeba myśleć, ani wyciągać wniosków. Taka dla leniuchów.
Pomimo to.. przepadam za nią xP
_________________ "To see a world in a Grain of Sand
And a Heaven in a Wild Flower
Hold Infinity in the palm of your Hand
And Eternity in an Hour"