Znam i wielbię. Czytałem prawie wszystkie książki ze świata dysku i nie tylko
_________________ Kiedy zapada noc
pokrywa ona świat
nieprzeniknioną ciemnością
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 17:11
Nie mam żadnej, bo szkoda kasy. Wole żerować na bibliotekach Polecam zapoznać się z 2 cżęściową "Nauką Swiata Dysku" Grube, miejscami ciężkie, ale satysfakcja ogromna
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 20:43
Misha napisał/a:
Rincewind to klasa sama w sobie
Obecnie czytam "ciekawe czasy" I podziele się cytatem:
Cytat:
[...] Rincewind umiał wołać o litość w dziewiętnastu językach i po prostu wrzeszczeć* w kolejnych czterdziestu czterech
* To ważne. Niedoświadczeni podróżnicy mogą przypuszczać, że „ Aargh!” jest wyrażeniem uniwersalnym, jednak w beTrobi oznacza to „ Wielce radosne”, w Howondalandzie natomiast rozmaicie: albo „ Chciałbym zjeść twoją stopę”, albo „ Twoja żona jest wielkim hipopotamem”, albo też „ Witam, myśli pan Fioletowy Kot”. Pewne plemię zyskało przerażającą reputację okrutników tylko dlatego, że jeńcy krzyczą – ich zdaniem – „ Szybko! Dolać wrzącego oleju!”.
Rotfl na całe popołudnie
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
"Ciekawe czasy" przeczytałem niedawno, aby utrzymać wątek, można przeczytać po nim jeszcze "Ostatni kontynent", a chyba każdy wtajemniczony wie, że żeby ten wątek złapać, należy przeczytać "Czarodzicielstwo", potem "Eryka", no i "Ciekawe czasy". mnie dobił jeden tekst całkiem nieźle:
"Poszedłem do teatru i nie odrąbali mi nóg, sikający pies, sikający pies"
zalewa na całego a o co chodzi, zapraszam do lektury
owszem przeczytuniałam kilka. lubię, lubię :] dostałam ostatnio Panowie i damy, ale tyle tych różnych książek mam do przeczytania, ze zuopelnie nie mam sie kiedy za to zabrać :)
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 15:09
mr.Radek napisał/a:
wolę książki z cyklu o Rincenwindzie.
Są dobre, ale jednak wolę Ankh-moroprkijską straż; Vimesa, Marchewę, Anguę, i oczywiście Detryusa z piecmarkerem.
na razie czytałam tylko: Kolor Magii. Piąty Elefant, Ostatni Kontynent, Wiedźmikołaj, Kapelusz pełen nieba, Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury.
Skromnie ale to dopiero początek
Tylko "Kapelusz..." jakoś nie przypadł mi do gustu.
_________________ Smoking and drinking and dancing and kissing
And selling and swelling and telling good stories
Just scoring and screwing and whoring ignoring
And talking and talking and saying nothing