Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 15:32 S. Lem - Solaris
Czy ktos z was przeczytał Solaris? Ja właśnie kończe(nie wazcie się zdradzić zakończenia bo wymorduję łopatą) Jakie są wasze odczucia związane z nią? Podobała się wam czy była zbyt trudna ? Według mnie dzieli się na dwie przeplatające się części, jedena to wątek miłosny głównego bohatera, a drugi to momenty (czasami b.dłuuuugie momenty) w których Lem opowiada Historię Solaris i to czym naprawde jest. Te drugie, są strasznie wymagające i męczace(słownictwo i zawiłość) potrafia zniechęcic do czytania.
Więc czekam na odpowiedź ...
[ Dodano: 2007-01-22, 23:23 ]
Dobra chyba nikt nie przeczytał lub wszyscy olali
czy ktoś mógłby usunąc ten temat ?
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Ja nie olałam jeśli cie to ucieszy! Zaczełam czytać Solarisa, ale Lem mnie przerósł i nijak nie mogłam się połapać (inteligencją nie grzesze) i z radością powróciłam do książęk o opętanych egzorcystach!
_________________ "NiE mOżNa MiEć WsZyStKiEgO bO oCzYm By SiĘ mArZyŁo..."
powiem szczerze - czytałem, ale max dawno temu. Kompletnie nie pamiętam o czym był, byłem gówniarz hehehe. Ale pamiętam że nie podobała mi się ta książka - nie wiem może przeczytam w chwili wolnego czasu raz jeszcze ?
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 16:59
Ja lubię Lema. Solaris jest bardzo dobre, ale NAJLEPSZY jest chyba Kongres Futurologiczny. Książka jak dla mnie - pokręcona. Ale też trochę przerażająca... i zastanawiająca. O przyszłości. Książki Lema ogólnie przypominają mi klimatem piosenkę Eminema "Just Don't Give A [automat-cenzura]" (nie wiem czemu )
_________________ 'I don't know why the [automat-cenzura] I'm here in the first place
My worst day on this earth was my first birthday
Retarded? What did that nurse say? Brain damage?
[automat-cenzura], I was born during the earthquake'