Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 20:00
książki Browna, Kamienie na Szaniec, Opowieść Wigilijna
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 21:46
Saga o Ludziach Lodu
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
* Pamiętnik księżniczki (wszystkie części)
*w ogóle wszystkie książki Meg Cabot
*Córka czarownic (D.Terakowska)
*szkoła dla blondynek (K. Scott)
*Harry potter
ja w ogóle uwielbiam książki ;p Dużo by tu wymieniać,akurat te mi przyszły na myśl ;p
_________________ Być może to pierwszy ptak łapie robaki.
Ale to druga mysz dostaje ser.
-Elita <wszystkie częśći>
-Zwierzenia Georgii Nicolson
-Słodko-gorzka szesnastka
-Dziewczyna Ameryki
Ojjj długoo by tu wymieniać
Zwierzenia Georgii Nicolson! O tak! Gdy czytałam "Stringi" i "Gacie" prawie płakałam ze śmiechu xD
Świetne książki, to między innymi: "Całując klamki", "Letnia Akademia Uczuć", "Licealiści", "Buba", "Blurp - wiele hałasu o wszystko", "Panna Nikt"...
Poza tym lubię wracać do "Małego Księcia".
Dobrze czytało mi się także zbiór felietonów D. Terakowskiej: "Dobry adres to człowiek".
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 19:12
Moja ulubiona "Której imię wymazano" D.W.Cross
Poplakalam się prawie w niektorych momentach.
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1644 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 21:22
Muszę dorzucic do wcześniejszych ksiązek Georga Orwella i jego '1984'. Świetna książka. Psychologiczna, nie sposób przewidziec jej końca, zaskakująca itp. Po prostu świetna
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
zgadzam sie 1984 jest naprawde dobra troche ciezka ale naprawde i duzo daje do myslenia ... ale i tak moja ulubiona chyba bedzie eric emanuell schmit drobne zbrodnie malzenskie
No więc: nie lubię niemal wszystkich lektur w szkole, ponieważ nic z nich nie rozumiem i wspomagam się ściągami.
A lubię lekkie i miłe do czytania książki:
-HARRY POTTER!!! (wszystkie części)
-PAMIĘTNIK KSIĘŻNICZKI
-PLOTKARA
-STOWARZYSZENIE WĘDRUJĄCYCH DŻINSÓW
-ZWIERZENIA GEORGII NICOLSON
-SŁODKO-GORZKA SZESNASTKA
To tyle
_________________ Milczenie jest największym krzykiem o pomoc!