powieści pani Jane Austen z "Dumą i Uprzdzeniem" na czele
książki Paola Coelha
"Trzynasta opowieść" Diane Setterfield
"Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See
"Imie Róży" Umberto Eco
Bez wątpliwości:
Saga o wiedźminie i trylogia husycka... Genialne. Uwielbiam czytać te książki i chętnie do nich wracam. Nie wiem jak Sapkowski tego dokonał ale to są praktycznie jedyne książki do których na pewno nie raz powrócę w przyszłości i zapewne wcale się nie będę nudził czytając to samo
Tak troszkę mniej to jeszcze: Operacja dzień wskrzeszenia (Pilipiuk), Siewca wiatru (Kossakowska) i jeszcze były takie mniej znanych autorów książki ale tytuły już zapomniałem... muszę się popytać osoby która mnie zaraziła czytaniem książek
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 52 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 21:19
Napewno:
- wszystkie części harrego - rowling, ale to chyba wszyscy wiedzą,
- władca pierścieni (wszystkie części ) - to NAPEWNO WSZYSCY wiedzą ,
- eragon i najstarszy (czekam na trzecią książkę z cyklu ) - paolini,
- oskar i pani róża (trochę smutna książka...) - niepamiętam... jak będę w warszawie to napiszę ;],
no i to chyba na tyle .
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 11 Mar 2008 Posty: 11 Skąd: Wroc...ek
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 16:20
Lektury wypadają z gry
-HARRY POTTER!!!
-Pamiętnik Księżniczki M. Cabot
-No i takie książki młodzieżowe o wpadkach nastolatek
Można je spotkaĆ w każdej bibliotece xP
_________________ Life Your
Life Crazy^^
Kiedy Świat Jest Szary I Pełny Smutku,
Kolorój Go Sobą, Aż Do Skutku x]
Jest jeszcze taka miłośc,
ślepa, bo widoczna
Jak szczęśliwe nieszczęście
Pół radośc, pół rozpacz...
Ulubiona książka? Mam ich wiele. "W sidłach anoreksji", "Klin" Joanny Chlielewskiej, "Kraina cienia", "Dziewiąty klucz", "Harry Potter" - wszystkie części. Takiego rodzaju ksiązek przeczytałam mnóstwo. Różnego rodzaju Pamiętniki, wszystkie części Ali Makoty itd.