Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 10:21
ostatnio wręcz oczarowałam się książkami Paulo Coelho... Najbardziej przypadła mi do gustu Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam, ale także Demon i Panna Prym jest wyśmienitą książką. Co do Alchemika, jest dobra, ale spodziewałam się czegoś innego. Choć wywarła na mnie duży wpływ, na mój sposób myślenia:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:20
Monique napisał/a:
Najbardziej przypadła mi do gustu Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam,
A według mnie, nie jest to zbyt dobra powieść Coelho. Takie farmazony o tym, czy on jest zakonnikiem czy też nie. Szczerze, trochę się rozczarowałam, ale ogólnie nie było tak źle. "Alchemik' jednak go pobił mym skromnym zdaniem.
Nie mogę wskazać jednej dobrej i ulubionej książki, ale ostatnio po raz drugi wertowałam "Buszującego w zbożu". I znów jestem w pewnym stopniu zauroczona.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 222 Skąd: znienacka ;)
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 15:21
Dziewczyna_Indianina napisał/a:
Dzieła Kinga, Koontza
i Lovecrafta
jesio3 napisał/a:
Monstrrrualna Erudycja
Racja, świetne książki
Tajemniczy ogród
Wszystkie książki Ewy Nowak (oprócz "Ogon Kici"), czyta się jednym tchem. Czytałam wszystkie po dwa razy i nie mogłam się oderwać. Najlepsza, to chyba "Michał Jakiśtam".
Mimo, że jestem fanem Jacka Londona, najlepszą książką jaką przeczytałem jest "Zbrodnia i Kara" F. Dostojewskiego. W pewnym sensie ukształtowała mój światopogląd.
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 14:54
'chłopcy z placu broni'
bezsprzecznie. ale i tak często mi się to zmienia.
- Lesio, Joanny Chmielewskiej, (z naciskiem na nią)
- Gringo wśród dzikich plemion, Wojciecha Cejrowskiego,
- Godzina Zero , Agathy Christie
- N czy M?, j.w.
- Latająca Rodzinka, Andrzeja Grabowskiego
"Alchemik" Coelho
"List w butelce", "Jesienna miłość" Sparksa
"Kamienie na szaniec" Kamińskiego
Prawie cała seria OSSOLINEUM: "Chłód od raju", "Bez odwrotu", "Chcę żyć", "Dobranoc, słonko", "Niemy śmiech", "Oszaleć ze strachu", "Odlot na samo dno", "W ciemności", "W ślepym zaułku wolności".
"Miłość w Berlinie", "My dzieci z dworca ZOO", "Pamiętnik narkomanki".
i jakieś bzdety dla nastolatek typu: "Wyszła z domu", "Wilk", "Po cienkim lodzie", "Dziewczyna ameryki", "Pamiętnik księżniczki", "Pośredniczka", "1-800 jeśli widziałeś zadzwoń", "Au Pair", "Plotkara", "Na topie", "Dwie dziewczyny i chłopak".
Wypisałam tyle, ponieważ jednej ulubionej książki nie mam. Kwesta humoru i tego, co chcę poprzez czytanie uzyskać. To są te, do których najczęściej wracam.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Pokochałam cykl Harrego Pottera <3 .
Cudne książki, doprawdy.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 12:19
"5 lat Kacetu"
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 5 razy Wiek: 14 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 481
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 21:42
kocham fantasy moje ulubione to Mroki Puszczy R.A. Salvatore i pierwsze prawo magii i kamień łez (ogólnie cała seria miecza prawdy) terry`ego goodkind`a.